מישהו גר באשדוד או בסביבה

rondadon

New member
לכל מי שרוצה לז´רז´ר במפרצים...

לכל מי שרוצה לז´רז´ר במפרצים כאלו...קחו בחשבון שהם לרוב מושכים רומברים אז שימו חוט מתכת ורפלה קטנה ונסו לכיוון המפרץ... אם המים מספיק עמוקים...ז´רז´רו לכיוון הים עם ז´רז´רות כבדות בשביל טונות, אינטיאסים, תרחונים וכל השאר...אבל תזהרו מהרומבר! אבל תבואו לא מוכנים ושימו חוט מתכת!

הרבה חילוקי דעות יש על שמו של דג זה

לפי מדריך הדגים של הים התיכון, שמו העברי הוא גומבר אך יש שקוראים לו רומבר, גונבר ושאר שמות אחרים... לא מפריע לי אישית, רק רציתי ליידע
.

joko7

New member
אני נוטה לקבל את מה שקובע המגדיר

למרות שהתרגלתי ולא באשמתי לקרוא לו גונבר. הדור שלנו ובמיוחד הנערים של היום הם דור משכיל אז מדוע שלא ננפץ את העברית הקלוקלת ואת המיתוס המעופש ואת השמות שנתנו דייגים ערבים חסרי השכלה לדגים למרות שהיה להם כבר שם עברי, יש לנו שפה יפה ויש לנו גם שמות בעברית לדגים אז בבקשה בואו ונשתמש בהם, הבורי בעברית נקרא קיפון ולא זכור לי ששמעתי פעם מישהו שקורא לו קיפון וזה עצוב,השם שיצא לדייגים הוא פשוט תת רמה והגיע הזמן לשנות זאת,אמרת גומבר ניר לאחר בירור במגדיר ? אז בשבילי מהיום זה גומבר

ToMeR B2

New member
הטורבינות נמצאות בתוך הבריכה..

שזה נימצא בתוך חברת חשמל עצמה איפה שאנחנו דגים יש רק יציאה של מים לא כניסה יצא לי ליהיות פעם בבריכה ביפנים היתי עם גלשן ודגתי שם כמה פעמים שהייתי קטן וכמעט נסחפתי עם הגלשן לתוך הטורבינות אבל קפצתי מהגלשן ודוד שלי היה איתי הוא שחה עם הגלשן אני שחיתי ישר לסלעים ליד קיצר אין מצב להיכנס לשם עכשיו יש הרבה שומרים וכלבים ואם תופסים אותך.. אז זה בלאגן גדול

למעלה