מישהו יודע האם התקיימה הפגישה עם טי

מישהו יודע האם התקיימה הפגישה עם טי

טימי ורונן בהתאם ליוזמה של התושבים, הראלקו,שרון ויוסי מלפיד. רונן הודיע שהוא מוכן להתייצב בכל רגע, האם גם טימי מוכן להתייצב ולקבל החלטות? דובר על השבוע הזה וכמדומני שחשוב לקבל עדכון

ronpel

New member
פגישה

לדעתי פגישה טובה שכללה כ10 תושבים משני הישובים טימי ואני. עלו כל הבעיות וכל הפתרונות האפשריים. שורה תחתונה: נפעל יחד למציאת תוואי חלופי בין כפר האורנים לכביש 446 צפונית או דרומית ללפיד ובלפיד יפעלו להפיכת המעבר לבטיחותי ומתאים למעבר כלי רכב והולכי רגל ומתן פתרון בטיחותי למניעת המהירות בסוף הירידה בכניסה ללפיד בצומת.

kiyossi

New member
פגישה ../images/Emo127.gif

רוצה להודות לתושבים שהשתתפו אתמול בפגישה ובמיוחד להראל שאירגן את הקבוצה מכפר האורנים. בהחלט נוכחתי לגלות קבוצת תושבים משני הצדדים שיודעת גם להקשיב לצד האחר ולקבל עובדות כואבות. תודות לרונן וטימי שהציגו את הבעיות ומגלים נכונות רבה לצעוד קדימה, למצא פתרונות הולמים ולשכוח את תלאות העבר וכל צד התחייב לפעול כפי שסוכם לקידום וזירוז המהלך. בעוד כשבועיים נפגש שוב לעדכון מצב. דעתי האישית היא שפתרון נמצא במטחווי יד ורק הרצון הטוב של כולם להושיט יד יקדם את התהליך בעבור כולנו. שבת שלום יוסי

אעעי

New member
לעניין , קצת אספלט אפשר לשפוך במעבר

כבר ביום ראשון? המראה זועק לשמיים , סימנו חצי מהכביש על כביש משובש ביותר. אז להגיע יום ראשון עם זפת? או שהכל בלה בלה בלה

kiyossi

New member
../images/Emo91.gifכדאי להתעדכן

ע"י נציגי התושבים שלך. אני מאמין שלתקן חורים בדרך לוקח יותר זמן מאשר למצא מהנדס דרכים דבר המקובל על כולם. העניין אינו פשוט אך זיהיתי רצון טוב מצד שני יו"הר. בלה בלה בלה וזפת היו כאן די והותר, מה שצריך זה הרבה אספלט שיקיף את לפיד. שבת של שלום יוסי

זה לא יאומן...

ואנחנו מופתעים שהרשות הפלסטינית סובלת בגלל העקשנות שלהם, ולידנו יש כאן אנשים בדיוק עקשנים ואטומים כמותם.

הראלקו

New member
עדכון על הפגישה שהיתה

הפגישה ביום חמישי היתה יותר מחיובית, ולא רק בגלל שהשכנים לא יכלו לשמוע שיש שם אנשים משני הישובים. קודם כל להבנות שהושגו 1. כולם מסכימים שהמעבר, כדרך הגישה העיקרי לכפר, הוא זמני. 2. יוקם צוות מכפר האורנים לטפל במציאת פתרון אלטרנטיבי לכביש הגישה. לצורך כך, כבר השבוע, ייצרו קשר עם מהנדס כבישים אשר ינסה למצוא תוואי, כאשר העדיפות העליונה היא לכביש שיעבור מצפון ללפיד. ועד לפיד, על קשריו המסועפים במקומות הנכונים, יעזור לקדם תוכנית כזו לכשתהיה, על כל המכשולים שבפניה. 3. מלפיד הסכימו להחזיר לשטח את המהנדס, אשר בנוכחות נציגים מכפר האורנים, יקבע מחדש את אופי המעבר בין הישובים. 4. לפיד יתקנו את המעבר, יאירו אותו ויסמנו אותו בצורה בטוחה. אם כי ייקבע תוואי ותמרור, שימנעו נסיעה מהירה ואפשרות להתפרץ אל הרחוב בלפיד. מלפיד הבטיח טימי, שלא לחכות לתוצאות, ולהחל בשיפוץ המעבר בין הישובים. (תהה הסיבה אשר תהה, אנו נברך על כך, לכשזה יקרה) 5. הוסכם להוציא אל מחוץ לדיון את אופי המעבר בין הישובים לאחר יישום כביש הגישה העיקרי לכפר האורנים. ייתכן ויסגר, ייתכן וישנה את אופיו אך יאפשר מעבר כלי רכב. (פתרונות יצירתיים יש, ואין טעם להפוך את הויכוח על כך עכשיו לגורם מעכב, כפי שהיה עד כה). נשמע אופטימי מדי, אך מוטלת עלינו גם אחריות: להשאיר את הנושא בסדר היום גם לאחר שהמעבר יתוקן, ולא לחשוב שמצאנו סטטוס קוו חדש, עד לרעש הבא. אני מקווה שאיני חוטא בנאיביות, בעתיד הקרוב מאד נדע...

kiyossi

New member
בתוספת קלה

1.מעבר משאיות יהיה רק דרך היציאה המזרחית לכיוון קרית ספר. 2.בסיום עבודות תיקון המעבר יוצב בקצה הירידה בצומת תמרור עצור מהסיבה שהראל כתב למעלה וכל זאת בהתאם לפרוטוקול שנכתב על ידכם. התקווה משותפת אם כך לשנינו וימים יעידו כי בזכות האופטימיות חטאי העבר נשכחו. שבוע טוב

ronpel

New member
יוסי זה לא הסיכום

אין יציאה מזרחית וזה לא עלה בדיון. חבל על האי דיוקים הנ"ל. לגבי הצבת התמרור - נשאיר למהנדסי תחבורה להחליט מה ראוי מבחינה בטיחותית.

kiyossi

New member
רונן-תנסה להזכר שוב

האם לא דובר על הכשרת דרך למשאיות דרך היציאה המזרחית שלכם לכיוון ק.ספר? התמרור אמור לעצור תנועה שלא תתפרץ ללפיד כמו שנכתב כבר למעלה. התחיבויות חלות גם עליך רונן, עיין במה שנכתב ע"י התושבים שלך.

ginats

New member
דרך מזרחית

לא דובר כלל על דרך מזרחית במהלך הישיבה. ובוודאי שלא נכתב שום דבר בנושא הזה בסיכום. שרון

ronpel

New member
אל תדאג -אני מריץ את ההתחייבויות

שלקחתי על עצמי. אבל אני לא ממציא התחייבויות שלא היו ולא נבראו כדי לטרפד את הכל. כבר שוחחתי עם מודד כדי שיבוא לבצע מדידות מהכניסה ועד כביש 446. מדידה זו תועבר למהנדס כדי שיכין תוכנית אפשרית צפונית ללפיד כפי שסוכם. אני ממתין למועד הפגישה עם המהנדס שלכם במעבר כדי לסכם איך יבוצע מבחינה בטיחותית גם מבחינת מעבר וגם מבחינת מהירות הנסיעה שהטרידה אותכם. ברגע שיש מועד תעדכנו אותי כדי שאזמין את המהנדס שלנו. יום טוב. רונן

kiyossi

New member
רונן -תודה על העדכון

איני מודאג, סך הכל אני חושב שהפגישה העלתה בדרגה את רמת ההבנה ומקווה שגם את המחוייבות של שני הצדדים אל מול התושבים. התיאומים יעשו כפי שנקבעו דרך אותם אנשי קשר. הראל ואני נמשיך לעקוב אחר המהלכים.

אעעי

New member
עקרון ההדדיות

אני נאלצת להשתמש במושגים מסיכסוך אחר (מעניין למה...) . לדעתי צריך לראות שאכן לפיד מקדמים את הסדרת המעבר ולא בכיוון הכנסת תמרור עצור אלא סידור במובן הבטיחותי. לא יודעת למה אבל חוששני שטומנים לנו פה עוד פח. והלוואי , הלוואי שאני טועה . משום מה הנעימות הזו מריחה חשוד ביחוד מאדם שטרח כל כך להציב מכשולים. אז אנא פיתחו את העיניים.

הראלקו

New member
כתבתי בפורום לפיד

• לאט לאט יוסי, קודם כל תודה על היוזמה והביצוע, ועל תחילת ההידברות החיובית. אני קורא כאן (ובפורום שלנו) את הדברים הנכתבים, והרשה לי ללבן קצת אי דיוקים על מנת שלא ניפול שוב למלכודת ההיסטורית. לאחר שנסתיימה הפגישה בנוכחות רונן וכל הנוכחים, יצאנו שלושה תושבים מכפר האורנים עם טימי תמיר ואתך אל המעבר המדובר כדי לבדוק דברים בשטח. שם הסכמנו כי עד לישום כביש הגישה החלופי לכפר האורנים, על המעבר להיות בטיחותי לתושבי שני הישובים. הווה אומר שמחייב האטה במעבר אל הרחוב הראשי בלפיד (אם בתמרור עצור, אם בזכות קדימה, אם באי תנועה) ומונע נסיעה מהירה בהמשך הירידה מלמעלה. ומצד שני עליו להיות דו מסלולי מואר ומסומן וסלול. במקום הוסכם שכיוון ואיש מהנוכחים אינו מהנדס כבישים, הרי שאופי הפתרון הכולל יקבע בתחילת השבוע ע"י מהנדס שיגיע למקום. לתמיר יש את הטלפון שלי ושל רונן ואנו מחכים לקביעת הפגישה היום או מחר, כפי שסוכם. באשר לדרך המזרחית עבור המשאיות, טימי אכן ביקש שנבדוק נקודה זו. הוא ביקש זאת ממני עת היינו בשטח ולא בפגישה מול כולם. כפי שהתחייבתי, הנושא בבדיקה ואולם כידוע לכולם, נכון להיום הצבא הכריז שהכביש הסגור ישאר סגור בשל חשש בטחוני לנוסעים בו. נושא כביש זה אינו נוגע לכל דיון שהיה או לכל סיכום דיון שיצא, לגבי קידום כביש הגישה החלופי לכפר האורנים. גם אם הדרך לפתרון אינה קצרה, הרי שכבר השבוע מתואמת הגעה למקום של מהנדס אשר יבדוק את אפשרויות המעבר מצפון ללפיד. על פי דבריו של טימי, רחוק ככל שיהיה הפתרון הזה, הוא כנראה הקרוב ביותר. אנחנו הולכים עם הראש של טימי בעניין ומאירים עכשיו כיוון זה במירב מאמצינו. ושב תודה על הכל, אין לי ספק שנפגש שוב בקרוב,

idopel

New member
לא רק מבחינה בטחונית

אין שם שום דרך, אולי מעבר תלול מאוד שרכב 4X4 אולי עובר. לקורא לזה "דרך" זה פשוט לא רציני. כבר מזמן נגמר שלב הבניה בכפר האורנים, אז על איזה משאיות מדברים, כמה משאיות נכנסות לכפר ביום? ואם כבר נכנסות זה בד"כ בשעות העבודה של רובנו, כלומר כשהיישובים ריקים מאדם.

kiyossi

New member
הראל תודה על העדכון

מקווה שגם רונן מעודכן במחוייבות מצידכם ולא רק בהתחיבויות מהצד שלנו. בשורה התחתונה נדברנו כפי שכתבת אך כולם הסכימו שכאשר הדרך תשופץ יש צורך להאט את הכניסה לצומת ע"י תמרור עצור . הרי הכל בטל בשישית מול שאר הסיכומים שציינת למעלה שאמורים להתקיים בהקדם. חבל שאין מעט יותר אמון בינהם כפי שאני מאמין בך ובתושבים שנכחו בפגישה. קטע מהפרוטוקול שנכתב על ידכם: "...טימי מוכן לסדר ולהרחיב את המעבר בין כפר האורנים ללפיד בתנאי שיוצב תמרור עצור לבאים מכיוון כפר האורנים..." מודה לך על גישתך ששוב מוכיחה שרק יחד נקדם ונפתור את המחלוקת. תודה לך על אורך הרוח והסבלנות וחג שמח לך ולכל הכותבים כאן.
יוסי

ginats

New member
יוסי, תעשה לי טובה קטנה

תפסיק לכתוב "הפרוטוקול שנכתב על ידכם" רק אני כתבתי אותו כסיכום כללי, על פי מה ששמעתי והבנתי. ולא כנציגה של כפר האורנים, אלא כמשתתפת בישיבה ההיא שלקחה על עצמה תפקיד קטן של כתיבה. השתדלתי לעשות זאת ללא משוא פנים (כמו שראית בעניין התמרור), אבל כמו שאתה משתמש בזה לנגח כאן את החבר'ה - זה ממש לא נעים לי. לא אכפת לי להמשיך ולכתוב, אבל לא כבעלת צד בעניין (ולמרות שאני כן ראית שלא כתבתי לפי "נאמנותי הבסיסית"). אז אנא ממך. שרון

למעלה