מישהו יודע כמה יוגוסלבים יש בארץ?

bondi78

New member
שרשור היכרות

שלום- רק אתמול מצאתי במקרה את הפורום הזה. בואו נתחיל בשרשור היכרות- כל אחד יציג את עצמו- גיל, קשר ליוגוסלביה או אקס-יוגוסלביה, מיקום בארץ. אני אתחיל: אורי בן 28, נולדתי בסלובניה, עליתי בשנת 88 עם המשפחה, גר באשקלון. יום טוב!

רעיון מעולה

יובל 41, נולדתי ביפו, אבי מסרביה/נוביסאד יש לי משפחה בזרניינין וסובוטיצה, גר במושב דרומית לאורי bondi78. דא"ג voivodina נולדבה בזרניינין, היא קרובת משפחה שלי שעלתה מסרביה/זרניינין בשנת 2000 וגרה במרכז.

ניצנץ63

Well-known member
באמת אחלה רעיון

שמי ניצה, בת 33, ממרכז הארץ, ולצערי אין לי קשר גאוגרפי לאף אחת מהמדינות הללו. הדבר הכי קרוב שלי לעניין הוא שאני חצי טורקיה... ולמרות זאת התרבות נראית לי מקסימה ומדהימה ואני מעריכה מאד את המוזיקה שלהם, אז... אשמח להכיר גם את החברים האחרים (-:

Atticus Finch

New member
כמה נחמד ../images/Emo13.gif

גיל, 14.6, מאוהב בארצות הבלקן (וגם בצפון אירופה) ויודע לא מעט פרטים על מוזיקה בלקנית.
כמדומני הכי צעיר פה.

faridi

New member
איזה יופי! דור המשך! כן ירבו

לעניינינו, משה, 28.5 גר בבת-ים. חלק נכבד ממה שקשור לאזור הבלקן מדבר אליי מאד: אקטואליה, הסטוריה ובעקר מוסיקה. הקשר שלי אמנם לא ביולוגי אך יש לי כמה חברים משם ואף הסרטים פה בארץ שמקשרים אותנו.

Fleddermaus

New member
Dobre Vecar, Kako ste?

עמרי, בן 16, גר ולומד בUWC מוסטאר, בוסניה והרצגובינה. בישראל אני ממבשרת ציון.

טליה ג

New member
עכשיו אני

אני טליה בת 35 מחיפה. אני בכלל ממוצא פולני, ולמעט ידע בסיסי בלבד לא דוברת בכלל סרבית או שפות יוגוסלביות אחרות, וגם לא ביקרתי עדיין ביוגוסלביה. כחובבת אירוויזיונים מושבעת גיליתי את נפלאות המוסיקה הבלקנית, ונדלקתי! מכיוון שיש לי כמה חברים שמוצאם במדינות יוגוסלביה(רובם מתגוררים בגרמניה), למדתי מהם די הרבה על הארצות המרתקות הללו, ואני מאוד מתעניינת בפוליטיקה הסבוכה שלהן ובנושא חברה ותרבות בכלל.

אני לא יוגוסלבי אבל..

אני אוהב את תרבות הלדינו שחלק מיהודי יוגוסלביה היו דוברים נאמנים שלה. אגב- שימו קישור לפורום "תרבות הלאדינו"

טליה ג

New member
המצחיק הוא שאני בקושי יודעת פולנית

אלא דווקא גרמנית, שסבתי מאיזור לבוב שלטה בה והייתה מפטפטת בה עם השכנים הייקים. פולנית בקושי שמעתי בבית. ההבנה הבסיסית שלי בשפות סלאביות היא בזכות הרוסית, שאליה נחשפתי חזק במשך 6 שנים שבהן לימדתי עולים חדשים באולפן.

Ohle74

New member
נעים מאוד../images/Emo13.gif

לי קוראים- אוהד. בן 32 יליד ארץ הקודש. סבי נולד בבוסניה (טוזלה) ואמו בזגרב. עוסק במחקר שורשי משפחתי (גם) היוגוסלווית.מתעניין ביהודיי יוגוסלוויה באופן כללי וספציפי. יש לי קרובים בזגרב.

אלהלה

New member
ואני אלה

בת 48 וגרה בישוב כפרי באזור אשקלון, הורי היו מיוגוסלביה קרובי משפחה ככל הידוע לי אין וסתם מעניין לראות ולשמוע על יוגוסלביה במיוחד כששמענו הרבה סיפורים בבית. גננת ומגדלת חתולים ככה סתם בבית

עב

New member
חוקרת משפחות סדרתית

פה ושם היו חשדות למשפחה מסרביה אבל הם נתבדו. אוהבת את הבלקן ותרבותו. ביקרתי הרבה ביוון בתקופת מלחמת האזרחים ביוגוסלביה והתוודעתי לפליטים משם. עכשיו כששקט, אני מקווה להרחיב אופקים גם הלאה...

למעלה