מישהו יודע למה אי אפשר ליחדנים לאמץ מרוסיה ?

אבי351

New member
מסכים עם כל מילה שלך פוטין רק חיפש

סיבה להפסיק את האימוצים כמו ברומניה ובגואטמלה

זואילי

New member
אני מסכימה איתך קאלה

עם דברייך כאן ובהמשך.
הנציג המקומי גם אמר לי שאימוץ מקומי- הוא לא משהו
שהרוסים גם קופצים עליו כי יש להם אישיו עם ביולוגיה.
הם מאוד מאמינים בביולוגיה וגנטיקה וזוג רוסי שמחליט לאמץ- דנים אותם לבידוד וחרם.
זה הוא אמר...
שהסביבה לא מקבלת משפחה רוסית שאימצה מקומית.
לכן לצערי- ה"מדיניות" שלהם היא לטאטא מתחת לשטיח.
להתנגד לתת את הילדים לארצות מחוץ לרוסיה. לא לעודד חברתית אימוץ פנים ארצי. להשאיר את הילדים אצל אמא רוסיה אבל גורלם במהלך ואחרי 18 שנים בבתי ילדים? זה לא מעניין אף אחד.
הביקורים שלי ברוסיה הותירו בי פצעים מדממים. ממה שראיתי ושמעתי.
בכל יום כשאני מלטפת את בתי- אני אומרת תודה. תודה שהתמזל מזלינו.

זואילי

New member
את חושבת? ומה זה משנה את המציאות?

ולמה לו להאכיל אותי בבולשיט?
שורה תחתונה ידועה לכולנו.
בין אם אמר אמת או בולשיט.

fannyd

New member
גם בארץ אפשר להכיר את המנטליות

כמובן אם מאד רוצים. למי שיודע רוסית יש שפע של חומר ברשת. נכון שרבים שם נוטים להסתיר את האימוץ משיקולי טובת הילד אבל זה לא מעיד על גישה שלילית. חבל שבתקופת שהייתך ברוסיה היית בבועה ולא יצא לך להכיר את הסביבה האנושית.

זואילי

New member
חבל באמת שבתקופת שהותי שם

לא טרחו להוציא אותי מהבועה ולהוכיח לי אחרת.

KallaGLP

New member
רוסים מאוד ממעטים לאמץ וזו עובדה.

אני לא יודעת למה, אך זה המצב.

fannyd

New member
אם זה מעניין קצת סטטיסטיקה על אימוץ ברוסיה

לשנת 2012. הנתונים מאתר משרד החינוך הרוסי.

מס. ילדים נכים סה"כ ילדים מדינה

71 646 ארה"ב
0 41 קנדה
53 762 איטליה
28 502 ספרד
3 245 צרפת
5 129 גרמניה
1 30 אירלנד
1 33 בריטניה
4 39 שוודיה
4 18 פינלנד
0 8 בלגיה
1 86 ישראל
0 7 ניו זילנד
0 12 מלטה
0 21 סלובניה
0 10

fannyd

New member
תפוז "אכל" את ההמשך...

בקיצור: 6565 ילדים אומצו ע"י אזרחי רוסיה ואילו 2604 ע"י זרים. 37264 ילדים נמסרו לאומנה ללא תמורה ו-14995 ילדים נמסרו לאומנה עם תמורה.

KallaGLP

New member
אל תשכחי מה גודלה של רוסיה

כמה אזרחים וכמה ילדים נטושים יש בה. זו טיפה בים. הרוסים יכולים לאמץ ללא כל תשלום, פשוט להיכנס לכל בית ילדים מתי נשבא להם ולבחור איזה ילד שבא להם. לעומת זאת, מאמצים מחו"ל צריכים להמתין בתורים ארוכים, לשלם הון תועפות ולהתגבר על כל מיני קשיים, מגבלות והתנגדויות גם בארצם ובמיוחד ברוסיה, להסתפק במספר בתי ילדים מוגבל שהעמותה בארצם עובדת איתם ברוסיה וכו'. הרוסים יכולים לאמץ תינוקות שזה עתה נולדו, בעוד מאמצי חו"ל צריכים לאמץ ילדים בני שנתיים בממוצע, שכבר צברו חוויות שליליות ועיכובים כתוצאה ממצבם. הרשויות ברוסיה מתאמצות להקשות על מאמצי חו"ל לאמץ מארצם בכל דרך אפשרית, בעוד הדרך למאמצים מקומיים סלולה ומשומנת בכל רגע. לאור העובדה הזאת, הנתונים של אימוץ מקומי עלובים ומחפירים, ויעיד על כך המספר העצום של בתי ילדים המפוצצים בילדים בכל רחבי רוסיה.

fannyd

New member
את מחמירה מדי

זה לא בדיוק כמו שאת כותבת. לא כל הילדים ברי אימוץ, גם פנימי. יש הרבה ביורוקרטיה. המצב הכלכלי לא מזהיר. לא חושבת שהחברה שם אטומה יותר מהחברה כאן. לא חושבת שהגישה לאימוץ שם אוהדת פחות מבחברה כאן. אבל באמת, איש איש והניסיון שלו.

KallaGLP

New member
גם בהנחה שאת צודקת

(אני לא רואה טעם להמשיך להתווכח על זה, כי זה עניין של השקפה ולא משנה את התמונה בפועל, כי מספר הילדים המאומצים הוא בכל מקרה זניח לעומת המספר של כאלה שלא), עדיין כל ילד שמאומץ הוא ילד אחד פחות שאין לו משפחה, וכמו ששתינו הסכמנו, כל מקרה פרטי הוא חשוב. בסופו של דבר, בכל מקרה, אני מאמינה שאימוץ בינלאומי מיטיב עם הילדים לעומת הישארותם במוסדות או גרוע מכך.

fannyd

New member
אנשים עושים את מה שהם יכולים

מי שיש לו היכרות, אפילו שטחית, עם המנטליות הרוסית יודע שלטעון שמאמץ מקומי מנודה ומוחרם זה פשוט הוצאת דיבה. כך גם לגבי אכפתיות. אין בינינו חילוקי דעות לגבי החשיבות שיש למציאת משפחה עבור כל ילד וילד, מקומית או זרה.

זואילי

New member
פאני- כתבתי שכך אמר לי הנציג המקומי

לא המצאתי את דבריו.
אם הוא חטא בהוצאת דיבה- זה גם מעורר מחשבה על מה ולמה עשה כך.
ואיזו "תרומה" יש לדבריו על נושא האימוץ ברוסיה.
אני רק משתפת ב"אוירה" אליה נחשפתי בתהליך.

fannyd

New member

KallaGLP

New member
לא טענתי שום דבר כזה.

אמנם מוצאי משום, אך היות ועליתי בגיל קטן, אין לי מושג מה המנטליות שם לגבי הנושא היום. ההורים שלי סיפרו לי שבזמנו הנושא היה מושתק, אך זה היה פעם והגישה השתנתה בעולם בכלל, וייתכן שגם שם. גם לגבי אכפתיות, אמרתי שהרוסים הם כמו כל ציבור אחר, יש בכל מקרה פער גדול בין אמפטיות לבין פעולת האימוץ עצמה, שנובעת מהרצון להיות הורים. כתבתי במפורש שאני לא יודעת מדוע רוסים מאמצים יחסית כל כך מעט (בהתחשב בעובדה שאינם מאמצים ילדים מחו"ל כלל, בניגוד לאזרחי מדינות אחרות), רק שזה מצער עבור כל אותם המוני ילדים שנותרים ללא פתרון.

fannyd

New member
התייחסתי לטיעונים של סוכן מקומי של זואילי

מדוע הרוסים מאמצים יחסית מעט? בפברואר השנה פורסמו תוצאות סקר שערך מכון ארצי לחקר דעת הקהל. רק 14% מהנשאלים הביעו רצון לאמץ ילדים נטושים. 30% מהנשאלים טענו שהם מבוגרים/צעירים מדי, עליה של 10% לעומת הסקר ב-2005. 22% מהנשאלים טענו שמצבם הכלכלי אינו מאפשר, ירידה של 8% לעומת סקר ב-2005. 15% מהנשאלים טענו שכבר יש להם מספיק ילדים ביולוגיים, ל-7% אין תנאי דיור מתאימים, ל-3% יש בעיות בריאות, 4% לא מוכנים לקחת אחריות לילד, 4% לא מוכנים לגדל ילדים של זרים. תשובות דומות, אני מניחה, אפשר לקבל במדינות רבות. לא נראה גם שביכולתה של המדינה לשנות עמדות הללו בצורה שיינתן מענה לכל הילדים שנותרו ללא הורים.

זואילי

New member
בבית הילדים

ממנו הגיעה בתי היו 200 ילדים. מגיל שבועיים עד ארבע.
וזה בית ילדים אחד מתוך כמה וכמה באותו מחוז.

China8

New member
לא הייתי לוקחת זאת כתורה מסיני

כמי שמתגוררת בסין שנים רבות, אני חושבת שיש המון דמיון בין שתי המדינות (רוסיה וסין). כמו שהרבה מהנתונים שמציגה סין הם הרבה פעמים מוטים ורק חלק מהאמת הייתי מתייחסת לנתונים שהבאת כ"כבדהו וחשדהו".
מתוך כל המספרים הללו לא ניתן לדעת למשל: האם המספרים לגבי אימוץ ע"י משפחות רוסיות כולל אימוצים בתוך המשפחה למשל. מהו אחוז האימוץ (או מספרית) אימוץ של ילדים בעלי צרכים מיוחדים ע"י משפחות רוסיות (או שהם מאמצים רק ילדים בריאים בלבד, כמו הסינים). ובעיקר אני חושבת שלמרות כל המספרים בתי הילדים ברוסיה עדיין לא ריקים ואזרחיה לא צובאים על דלתותיהם כדי לאמץ.

fannyd

New member
למה להם לפרסם מספרים מופרכים?

יש הרבה מידע ברשת לשאלות שלך. אם זה כל כך מעניין אפשר לחפש. דווקא המגמה כיום לא להסתיר את האמת אלא לשים על השולחן ולחפש פתרונות. אילו הייתה הסתרה לא היה מתפרסם תחקיר שקראתי לא מזמן אודות השחיתות סביב אימוצי חו"ל. אגב, גם בארץ אזרחים לא צובאים על דלתות מוסדות. יש אחוז מסוים שמוכן לאמץ ילדים לא אטרקטיביים ממניעים אלטרואיסטיים, אבל זה חלק מזערי.

למעלה