מישהו יודע?

smile2life

New member
שאלה מצויינת../images/Emo127.gif../images/Emo101.gif../images/Emo111.gif../images/Emo101.gif

באמת בגלל גל השמועות שרץ בין נכים שונים. הייתי שואל את דר´ רפי חרותי (מטפל בזוגיות שיקום מיני) ודר´ רונית אלוני (מטפלת בזוגיות וחלוצה בתחום טיפול הסרוגייט בישראל). שני הנ"לים מנהלים את פורום טיפול מיני ומיניות כאן בפורומים של תפוז

סרוגייט ומשהב"ט

מצורפת תשובה מפורטת של רותה, המנהלת האדמיניסטרטיבית בקליניקה של ד"ר רונית אלוני. קליניקה זו היא היחידה המוכרת ע"י משהב"ט לטיפול מיני בסיוע סרוגייט).

ברלה1

New member
נכות נפשית,אינה נכות?

בשנת 87 ,לאחר כמה חודשים של היכרות,נגררתי לחופה.לאחר כ-4 שנים ושני ילדים,הופסק הקשר,לא הסכמתי להתגרש כי פחדתי להיות לבד. כך שלמעשה, בכל זאת אני לבד משנת 92 לערך. אני צמא למגע,למילה טובה,לפני שאנבל. אני נראה עדיין טוב(לא להרבה זמן),ולא טיפש.אך התפיסה שלי לגבי מהות הקשר,לוקה בחסר.נגזרו עלי חיי בדידות לשארית חיי?ליבי נחמץ למראה זוג מתגפף,או אפילו סתם מתחבקים. זה אינו קייס?מי החליט במשהב"ט שלא אוהב,ולא יואהבוני? מר אטימות?

נכות נפשית היא בהחלט נכות ../images/Emo70.gif

ולעיתים חמישים אחוז נכות בשל נכות נפשית קשים בהרבה ממאה אחוז פלוס (ואת זה אני שומע מבעלי מאה אחוז פלוס, שמציינים - "לא הייתי מתחלפ/ת איתו/ה"...). תקצר היריעה לדון בכך מההיבט הרפואי. ברור גם שקשה לכמת, לקטלג ולמספר נכות נפשית לאחוזים יבשים וזכאויות שונות. קח לדוגמא את "הלומי הקרב" - נכים עקב תסמונת פוסט-טראומטית, ששנים רבות הוזנחו ורק בשנים האחרונות מוכרים ע"י משהב"ט באחוזים משתנים. את שאלתך הספציפית לגבי נכות נפשית וטיפולי סרוגייט יש להפנות לקובעי המדיניות באגף השיקום במשהב"ט. נכון להיום, כפי שקראת בתשובה המוסמכת שצורפה לעיל - הטיפול ממומן לבעלי נכות של מאה אחוז פלוס בלבד.

romanti1

New member
לברלה 1 ולד"ר חרותי

נכות נפשית היא נכות. דוקטור חרותי צודק שיש הלומי קרב שנפגעו לא רק נפשית אלא גם מינית ואני אחד מהם. זאת לא פירסומת אבל אני רוצה שתדע שדוקטור חרותי עזר ועוזר לי בעניין רגיש זה במרפאתו "רעות" ביד אליהו. אים אתה מוכר כפגוע הלם קרב,זכותך לבקש הפניה לדוקטור חרותי,וגם תקבל מפני שבהתחלה ינסו להעלים זאת ממך. והם מומחים בהסתרת מידע,זה בדוק.

smile2life

New member
למעשה כל נכה זכאי לבקש

טיפול לשיקום זוגיות ואם צריך ייעוץ לשיקום מיני.

טיפול סרוגייט ממומן על ידי משה"ב

ההכרה של משה"ב בטיפולי סרוגייט הינו תהליך ארוך ואפשר לברך עליו כי הרי יכול היה להיות אחרת וזה לא בלתי סביר. התהליך התחיל במתן אישור לנפגעי עמוד שדרה שההפרעה בתפקוד המיני אצלם היא פיזית וברורה. לאחר נסיון מוצלח של מספר שנים הרחבנו את השרות לנפגעי מוח טראומטים, שם ההפרעה פחות ברורה וחד משמעית אולם היקף הפגיעה יכול להיות רחב ביותר. גם מספר הטיפולים המאושרים התרחב לפי הצורך כשמדובר באוכלוסיה מורכבת זו. נשים נכות צהל עדיין לא פנו לקבל את השרות הזה למרות שהוא זמין גם להן ואני בטוחה שגם לא כל נפגעי צהל הזכאים יודעים עליו ומקבלים אותו. זה אינו אומר שלא ניתן יהיה בעתיד להרחיב את השרות אם ימצא צורך. בדרך כלל זה מתחיל בכך שאדם/אישה שחושבים שמגיע להם דורשים ועומדים על שלהם ולא מרפים, הם פונים לעובדי השיקום וגם אלינו ואם אנחנו אכן משתכנעים אותו/ה אישה/אדם הופכים להיות מובילים של קבוצה נוספת שיערך עליה דיון ויאושר במידת הצורך. ואם אני כבר מתייחסת לנושא ראיתי כי יש בין נכי צהל מי שחושב שטיפול בעזרת סרוגייט דומה להליכה לנערת ליווי ואין שגיאה או טעות גסה מזו. טיפול סרוגייט הינו תהליך טיפולי המלווה על ידי מטפל מיני. המפגשים נערכים לצורך טיפול למידה והתקדמות ואינם נעשים לצורך השגת סיפוק מיני מיידי. המטופל והסרוגייט מודרכים לפעול לפי הוראות המטפל כשלכל פגישה יש מטרה, לכל פגישה יש הדרכה לפני גם לסרוגייט וגם למטופל/ת, בסיום כל פגישה הסרוגייט כותב/ת דוח על מה שהושג בפגישה ועל מה יש עוד לעבוד ולפי זה מתכננים את המפגשים הבאים. מטרת הפגישות אינה השגת סיפוק מיני ויחסי מין בחדירה מתקיימים לקראת סיום סדרת הפגישות. במרבית המפגשים לא מתקיימים יחסי מין. אשמח לענות לשאלות נוספות בנושא בפורום כאן או בפורום שלנו - טיפול מיני ומיניות.

התשובה לעיל נכתבה על ידי דר´ אלוני

מצטערת על הטעות אולם מאחר ואני לא כותבת מהמחשב האישי שלי הזדהתי בשם אחר - סליחה על הבילבול ותודה לעגבניה על השרות הטוב.

למעלה