מישהו יכול להסביר לי בבקשה......

puchit

New member
מישהו יכול להסביר לי בבקשה......

למה קיים המקצוע הזה, לשון? מה זה ייתן לי בחיים?! למה זה צריך לעניין אותי אם המילה היא מושא, תיאור או בכלל תמורה? מה הגיון בללמד מקצוע כ"כ משעמם???????! חח סליחה הייתי חייבת לפרוק... אני אשמח לתשובות.......

smeroz

New member
למשל...

למשל, תגידי למישהו "יא משועבז אחד!" (במילון זה מופיע בככתיב חסר - "משעבז") משום מה, זה לא מופיע באבן שושן החדש אבל בישן ובאחרים - כן. ועכשיו, אחרי שתבדקי במילון ותצחקי קצת, אולי תשתנה לך קצת החשיבה. רק אולי... אני מקווה שהצלחתי לסקרן ולהעלות חיוך גם בקרב חברי הפורום האחרים

or99

New member
בלי להגדיר חלקים במשפט...

בשפה משותפת קשה לדבר על משמעויות של משפטים. למשפט "אֲרַמִּי אֹבֵד אָבִי" (דברים כו,ה) לדוגמה יש שני פירושים. באחד מהם ארמי הוא הנושא ובשני אבי הוא הנושא (פרטים כאן). ללא ההגדרות של חלקי המשפט קצת קשה להסביר את המשמעויות וההבלים ביניהן. ואם את מעונינת לדוגמה לדעת את כללי הפיסוק, כיצד תוכלי להבין שם משהו ללא תחביר?

../images/Emo26.gif אם גבולותייך מעניינים אותך

אז תלמדי לשון. השפה היא גבול הידיעה. בחקירת גבולותיה את נוגעת בגבולותיך ממש.

../images/Emo26.gif שים לב עופריקו

כל המילים המתייחסות בעברית לשפה נעות במרחב משמעות של גבול : שפה - כאמור גבול הידיעה אבן שפה - תוחמת את המדרכה שפתיים - תוחמות את הפה והברברת ואם נמשיך ונחליף ש שמאלית ב-ס סוף סף אמות הסיפים וכן הלאה וכיו"ב
זהות עברית

אסופית02

New member
לא לומדים ניקוד בבי"ס בימינו

הניקוד הוא יישום של כללי תורת ההגה ותורת הצורות, למעט יוצאי הדופן שלא מיישמים כלום...

הניקוד נועד להבהיר

כיצד להגות כל הברה. בעברית החדשה אין מקפידים על ההיגוי המקורי, ולכאורה חלק מהניקוד מיותר (למשל, אין צורך, לכאורה, גם בפתח וגם בקמץ). עם זאת, עדיין הניקוד נחוץ למי שמעוניין לדעת את יסודות השפה, ועצם העיסוק בו, לדעתי, משפר את כושר החשיבה וההבנה (מעין התעמלות למוח).

הניקוד בא להדק

זיווגי העיצורים מייצרים משמעות. התנועות המתגלמות בניקוד באות להדק אותה. הטעמים (בקריאת התורה למשל) מתפקדים כתווי מוזיקה המחדדים את כוונת המשורר ומהדקים הידוק נוסף את המשמעות. וכל טוב ותודה שטסתם בזהות עברית.

דיוקי הגייה

לדעתך נער בגיל העשרה לא צריך לדעת איך הוגים כל מילה? לא צריך לדעת מתי לשים פתח ומתי לשים סגול? אגב, מה תעזור לך הסטוריה בחיים? גאומטריה? טריגונומטריה? אלגברה מתקדמת?

אסופית02

New member
בחיי הבוגרים הסתדרתי נפלא ללא

גאומטריה, טריגונומטריה ואלגברה מתקדמת
יש אסכולות שטוענות נגד לימוד כל תחומי המתמטיקה לכווווולם בתיכון. אני מהתומכים. כמובן שאין זה אומר שיש להימנע מלחלוטין מלימודי המתמט', אלא שיש לצמצמם למידה שתאפשר פיתוח חשיבה וכו' וכך תתאים גם לאנשים בעלי חשיבה הומנית שישמחו ואכן יצליחו לחיות את חייהם גם ללא אינטגרלים.

למעלה