מישהו/י יודע/ת איפה ניתן להוריד....

דרגורן

New member
מישהו/י יודע/ת איפה ניתן להוריד....

פרקים שלמים של: Farscape Andromeda וסדרות מד"ב אחרות? אני מחפש פרקים של Farscape כבר זמן מה (מכוון שראיתי אחר ב-Yes אצל חבר...)

יש לי את כל העונה הראשונה של ....

אנדרומדה עד תומה, מכיוון שקיבלתי את הפרקים לאחר שידורם בארה"ב. כמו כן אני מקליטה אותם בשנית מAXN. ברשותי שניים (או בעצם שלושה) מכשירי וידאו, אז אני אשמח להקליט למי שרוצה. לגבי פארסקייפ, אין לי יס, אבל יש לי את הפיילוט על קלטת (כי רכשתי אותו בביקורי הקודם בממלכה המאוחדת). אגב, שתי העונות הראשונות ניתנו לרכישה דרך האינטרנט. סוזן

אני מקליט את כל פרקי אנדרומדה

ואם אני אמצא איפה אני אעתיק לך אותם, אם אתה מעוניין.

Boojie

New member
חבר´ה, תפסיקו בבקשה עם הודעות

מהסוג הזה. למקרה שלא שמעתם ושאתם לא מעודכנים, כל ההודעות בנוסח "מאיפה אפשר להוריד סדרות/סרטים/ספרים וכולי" מנוגדות לחוק זכויות יוצרים ולהגינות הבסיסית כלפי האנשים שעשו את אותם סדרות/סרטים/ספרים וכולי. אנשים עבדו על הדברים האלה, ואתם גונבים את פרי עמלם.

tsahee

New member
אני אתמוך בך בעניין

ברגע שישדרו את הסדרות האלה בערוץ אחד או שתיים. אני לא אמור לשלם על אף חבילת ערוצים מעל מאה שקל בחודש רק בשביל ארבע סדרות. ואגב- אנדרומדה היא מהסדרות היחידות שמצליחות להגיע לרמת הטמטום של ווקר.

Boojie

New member
זה לא עניין של לתמוך או לא לתמוך.

יש חוקים בעניין הזה. אמנם החוקים עדיין לא ברורים לחלוטין בימינו, אבל יש סימנים לכך שהתרת פרסום לינקים לאתרים שמספקים תוכן שיש עליו זכויות יוצרים בלי לשלם תמלוגים לבעלי הזכויות היא לא חוקית. ולגבי "אמור/לא אמור", בניגוד לתפיסה שהשתרשה בחברה המערבית בימינו, זה שאתה רוצה משהו עוד לא אומר שהעולם מחויב לספק לך אותו בתנאים נוחים ובזול. אתה לא חייב לקנות בגד עם תווית מעצב שעולה לפחות פי שניים מבגד בלי תווית מעצב, אתה לא חייב לקנות יין מבציר משובח, אתה לא חייב לקנות מכונית יקרה, ואתה לא חייב לראות את אנדרומדה. והעולם בהחלט לא מחויב לספק לך את כל הדברים האלה במחיר שמוצא חן בעיניך. אנשים עובדים, יוצרים מוצר, ושמים עליו תווית מחיר. אתה לא חייב לשלם את המחיר הזה. אבל להגיד "אני גונב כי המחיר יקר מדי לטעמי" זה לא ממש צידוק מוסרי קביל.

../images/Emo32.gif להבדיל אלף אלפי הבדלות

בוג´י, האם את מרגישה אותו דבר כלפי התרופות באפריקה? האם לדעתך, רק כיוון שקיים חוק מקביל ל"זכויות יוצרים" בנושא, אסור היה לממשלות לייצר תרופות זולות עבור עמן? נכון, זו לכאורה הקצנה כי אף אחד לא ימות אם לא יצפה בFARSCAPE, אך להבדיל, זו לא שאלה היפותטית - זה קרה. וכן, זה רק עניין של כמות, לא איכות. אז איפה הגבול? רק במקרה של חיי אדם? כלומר שהיה צורך לבדוק כל אדםד ואדם לפני שקיבל את התרופה? און לחילופין, אם נוכיח תלות (נירוזה) עמוקה בסדרת מד"ב, כזו שחסך צפייתי של הסדרה המדוברת תהה שוות ערך להתעללות, האם עדיין תתמכי בעמדתך? אני מאמין שכן, ואני מודה לאלוהי יום יום, שאני לא רואה את העולם כמוך.

Boojie

New member
אוי, כמה שאתה קשקשן.

תעשה לי טובה, בחייך. אתה נכנס לי פה עם שאלות של מוסר ושל אתיקה שאינן ממין העניין בכלל. מי שיש לו תלות נירוטית עמוקה בסדרת מד"ב, מקומו אצל הפסיכולוג/פסיכיאטר ולא כאן. ומי שסובל ממחלה חשוכת מרפא ורק אנדרומדה תציל אותו, יש לו את תמיכתי האישית לגנוב את הפרקים שהוא לא יכול להשיג אחרת, בסדר?

כן, אבל הייתי קרוב מאוד לחוק החמש

חוץ מזה, טודה. עכשיו אני מרגיש טוב יותר עם תמיכתך האישית לגניבות הרבות שביצעתי

דרגורן

New member
שאלה לי אליך בוג´י:

1. זה שאני רוצה משהו לא אומר בהכרח שאני רוצה אותו חינם או שאני רוצה ל"גנוב" אותו. 2. אני לא חייב לראות אנדרומדה, אבל אני כן משלם על הסידרה!!! - אני מקווה שאני לא מפתיע אותך אבל, אני משלם לערוצי זהב, שבתורם משלמים לערוץ AXN (או סתם מקרינים אותו, פה אני לא בטוח) והם שילמו! ליוצרים בשביל שאני אוכל לראות את הסידרה!! 3. הבעייה שלי היא לא שהמחיר יקר! גם אם קלטת/DVD של הסידרה היה עולה 100/200 או אפילו 300 ש"ח (לזוג פרקים אני מזכיר) עוד הייתי קונה מספר פרקים (לא הרבה, אבל עדיין קונה!) הבעייה מתחילה כאשר הפרקים מחוץ להשג ידי: כלומר אין בחנויות וידאו/DVD את הפרקים! אני לא חייב לקנות בגד עם תוית מעצב, אבל אני כן רוצה בגדים! עוד שאלה: אם אני קונה גלויה (בשקל שניים) שעליה התמונה של המונה ליזה. ואני מצלם את הגלויה ונותן אותה למישהו (חינם!) לתלות על הקיר. גם זה גניבה? אני מסכים איתך לגבי האידיאל (שאסור לגנוב, ושצריך להיות זכויות יוצרים) אבל אני בכלל לא מסכים איתך על הדרך - אם אני מספר פה בפורום את העלילה של פרק מסוים או של ספר, לדעתי אני לא גונב!

Boojie

New member
אתה מבלבל פה כמה דברים

ראשית, יש לך נגישות לסדרה. מרגע שאפשר לקנות אותה באתרים כמו אמזון או בלקסטאר, יש לך נגישות אליה. שנית, כשאתה נותן במתנה למישהו גלויה של המונה ליזה הרי שנתת לו את העותק היחיד שלך, נכון? ולפיכך, לא, לא גנבת כלום. כנ"ל אם אתה קונה ספר ואח"כ נותן אותו למישהו אחר, או קונה סרט ואח"כ נותן אותו למישהו אחר. ושלישית, סיפור העלילה כביקורת או כסקירה באמת אינה גניבה. העתקת הפרק על דיסק כדי לצפות בו בחינם היא כן. נכון, כולנו עושים מדי פעם את הדברים הלא לגמרי חוקיים האלה, כי זה כל כך קל. הנקודה היא, שכמנהלת פורום יש לי בעייה להתיר פרסום לינקים כאלה כאן.

דרגורן

New member
אבל...

אבל אם אני נותן תצלום של הגלויה, לא את הגלויה עצמה? אני מסכים איתך לגבי פרסום הלינקים וכו´ אני יותר חשבתי בכיוון של חנויות שאפשר למצוא את הפרקים שם או אתרים שמציעים את הפרקים למכירה בארץ מכוון שיש לי בעייה עם האשראי הבין לאומי שלי....

בוג´י, את מבלבלת כאן כמה דברים

ממש לא נעים להגיד, כי בד"כ לא משנה כמה אני מקשקש או משמיע שטויות, את נותרת רצינית. אבל נניח מספר מצבים ריאליים, אוקי? אתר מסוים מכיל מידע על X. אותו אתר מכיל גם ספר Y. אדם שואל על X, ומקבל לינק ל X. ברור שבאותה הזדמנות (בין שבידיעתו ובין שלא) הוא קיבל גם לינק לספר Y. אתר X מסוים מכיל לינקים ל 30 אתרים. אחד מהאתרים מכיל פרקים. מעל דפי הפורום הופנה אדם לאתר X כאתר בעל קישורים טובים בנושא כלשהו. אמזון תבעו, וזכו, נגד גניבת טכנולוגית הקנייה בקליק יחיד. מה הקשר של השלישי לשני הראשונים? אני מניח שאת (וכל אחד אחר כאן) יכול לראות לבד. מה אני מנסה לומר? אם החומר ה"אסור" לא הובא ישירות לכאן, אלא רק הופנה לינק לאתר בו ייתכן והחומר קיים וייתכן שלא, לפורום אין כל נגיעה ואחריות לתוכן האתר בו יש את החומר. העלאת החומר ישירות לפורום אכן אסורה. לינק ישירות לחומר הוא בתחום האפור (ולדעתי גם לא בסדר). לינק לאתר שמכיל חומר כזה - מה הבעיה?

Boojie

New member
הבעייה היא כזו:

לפי תקדימים ששמעתי עליהם לאחרונה, הבאת לינק לאתר שמכיל חומר הפוגע בזכויות יוצרים עשויה להיות עבירה על החוק. אם אדם מבקש לינק לאתר שיש בו X (נגיד, לינק לוואלה), ומתברר שבין עשרות הלינקים באותו אתר, יש גם לינקים לאתרים לא חוקיים, או שיש גם קבצים לא חוקיים, באמת אין עם זה בעייה. אבל כשאדם שואל "מאיפה אני יכול להוריד את Y" (אנדרומדה, ספרים, סרטים, מוזיקה, וכולי) ואתה נותן לו לינק, זו כבר בעייה חוקית, כי הלינק שנתת לו מיועד במפורש לגישה לאתר שמספק חומר שעובר על חוק זכויות יוצרים. בקיצור, שוב אתה מערבב מין בשאינו מינו.

אני מבין (סוף כל סוף)

הכל תלוי בשואל. אם אדם שואל היכן ניתן להוריד X אז העונה לשאלה יעבור על החוק. אם לעומת זאת אדם לא שאל היכן ניתן להוריד X, אז תשובה זהה לראשונה תהיה חוקית. אכן, ההגיון הפרלמנטרי בהתגלמותו. האם אני היחיד שרואה כאן פתרון אפשרי? מעכשיו כל אדם שירצה להוריד פרקים של זינה צריך רק לשאול - היכן יש חומר על זינה בסגנון שומפי? כל הרואה את השאלה יוכל לתת בבטחה לינקים ישירים לפרקים בלי לעבור על אף חוק
כמה שאני אוהב חוקים מסודרים והגיוניים...

Boojie

New member
בוא נראה מה דעתך על המצב הבא:

שאלה א´: איפה יש מקום שאני יכולה לפרוץ אליו בקלות, שהקופה לא מוגנת, שאין סורגים ואין אזעקה? שאלה ב´: איפה אפשר למצוא גבינה צהובה בזול? התשובה לשתי השאלות: במכולת של לוי. כמה מוזר! שתי שאלות, שונות לחלוטין, עם אותה תשובה, ומשום מה התשובה לא חוקית רק לשאלה הראשונה!!! כנ"ל: שאלה א´: איפה אני יכול להשיג הרואין? שאלה ב´: איפה אני יכול למצוא את חנות X? התשובה לשתי השאלות: בכיכר Y. שוב, כמה מוזר! שתי שאלות, שונות לחלוטין, עם אותה תשובה, ומשום מה התשובה לא חוקית רק לשאלה הראשונה!!! שאני אמשיך?

בוג´י, הפעם איכזבת

מה לא היה חוקי באיזו מהתשובות שניתנו? מה קרה לחופש הדיבור? אם אני ניגש לחבר שלי ושואל אותו מה לדעתו הדרך הטובה ביותר להתנקש בראש הממשלה, האם זו עבירה על החוק? או שמא זו עבירה רק אם אני מנסה לבצע זאת?

Boojie

New member
כן, זו עבירה על החוק.

קשירת קשר לביצוע עבירה. שמעת על זה פעם? וסיוע לדבר עבירה. שמעת על זה פעם? ואם כבר מדברים, על מרגלית הר-שפי שמעת? בסך הכל שמעה את הרוצח מדבר, זה הכל. לא עזרה לו, לא נתנה לו כלים, לא ראתה אותו מבצע את הפשע. ובכל זאת תקעו אותה בבית סוהר. כשאתה נותן לאדם אינפורמציה כיצד לעבור על החוק בקלות, אתה מסייע לדבר עבירה. במיוחד כשאותה אדם מפגין כוונה לביצוע אותה עבירה. ותעזוב אותי מחופש הדיבור. חופש הדיבור לא נועד לסייע לאנשים לפשוע יותר בקלות, ויש פעמים שזכות אחת באה לפני זכות אחרת. למשל, הזכות שלי לשמור על רכושי תבוא לפני הזכות של מישהו אחר לדון בדרך שבה הוא עומד לשדוד אותו ולקבל המלצות כיצד לעשות זאת טוב יותר. חופש הביטוי זה לא "מותר לך לדבר על מה שבא לך איך שבא לך ואיפה שבא לך", בניגוד למה שכמה אנשים מדמים לעצמם. זה "מותר לך לדבר על מה שבא לך כל עוד אתה לא פוגע בכך בזכויותיו של אדם אחר". חירות אינה לעשות כל מה שבא לך ושימות שאר העולם. זה אגואיזם.

נכון, כאן החוק מתייחס לכוונת האדם

אני לא רוצה להתיחחס למרגלית הר שפי כאן כי זה לא המקום, וגם כי אני לא מעורה בפרטי המקרה. אבל, קשירת קשר לביצוע עבירה לעומת דיון אקדמי בחולשותיה של מערכת הגנה ביתית - מה ההבדל? נניח ששני מרצים למתימטיקה מתווכחים בינם לבין עצמם על חסרונותיה של שיטת הצפנה כלשהי, שלגמרי במקרה משמשת גם חברות מסחריות להגנה על "רכושן". האם לשיטתך יש לעצור אותם על קשירת קשר לביצוע עבירה? אם אדם שואל (לצורך מחקר אקדמי או סקר פוליטי או כתבה עיתונאית) עד כמה קל להגיע לחומר מוגן בזכויות יוצרים ברשת (ספרים/סרטים וכו´) ואדם בעל ידע נותן לו תשובה ומביא דוגמאות כחלק מהתשובה - לטענתך הייתה כאן עבירה? חברת תרופות מפתחת תרופת פלא חדשה, אשר עלולה לגרום לסימפטומים אלרגיים חמורים מאוד (עד כדי מוות) במקרים מסוימים, ואדם שאינו קשור אליה, אך חקר את התרופה שהוציאה במעבדתו מתריע על כך - לשיטתך הוא עבר על החוק? הוא הרי הפיץ ברבים את נכסה האינטלקטואלי של אותה חברת תרופות... נסיונך להפוך את המצב לשחור/לבן פשוט, לוקה מאוד. נסיון של החוק לעשות זאת מזמין פריצות גדולה בתחום. אין לי מושג האם החוק יהה פשטני כפי שאת מציגה זאת, אך לטובת כולנו אני מקווה מאוד שלא. לגבי "מותר לך לדבר על מה שבא לך כל עוד אתה לא פוגע בכך בזכויותיו של אדם אחר" - זו הרי שטות. מהי זכות של אדם? היכן היא מתחילה ונגמרת? האם אין לאדם הזכות להיות מאושר? יתום שאימו נהרגה זה מקרוב, האם אסור על פי חוק זה שלך, להזכיר את המילה אמא בנכחותו? אה, שכחתי. לאדם זכות מלאה לכל דבר ששיך לו. אני קניתי דגל של מדינה. זכותי המלאה לשרפו. אני הרווחתי בעמלי שטר של 50 ש"ח. זכותי המלאה להשחיתו. האם זו טענתך? כי ידוע לך ששתי "זכויות" אלו שלך, אסורות על פי החוק. כרגע, לבד מבחינת כל מקרה לגופו + מספר קווי יסוד כלליים מאוד, אני חושש שאיני רואה פתרון טוב למצב. אנו יכולים להסכים על רוח החוק, כוונת המחוקק, אולם אין כרגע אפשרות להעביר רוח זו במדויק באופן מילולי, כך שלא ניתן יהיה לנצלה לרעה (ע"י המחוקק, ה"פושע" או ה"קורבן"). מצטער, אבל עדיין לא יכול להוציא מראשי את התמונה של "מותר לך לדבר על מה שבא לך כל עוד אתה לא פוגע בכך בזכויותיו של אדם אחר". לאדם בתרבות מסוימת (נגיד יהודית) מותר לשאת שתי נשים. אני בא וטוען שנשיאת שתי נשים הינה חטא מוסרי. האם בכך לא פגעתי בזכותו של אותו אדם (או "קשרתי קשר לפגוע בו" ע"י עזרה להפיכת נשיאת שתי נשים ללא חוקית במקום בו הוא חי)? הדוגמאות רבות. רבות מספור. בעצם זה שאת טוענת שספר יום הדין הוא ספר טוב, את פוגעת בזכותי לשמוע מאנשים רק את האמת. זה מגוחך. איזה זכות (ושל מי) נפגעה מזה שאני ניגש לאדם ואומר לו - החנות X משתמשת במערכת הגנה Y. ואם אדם שלישי ניגש לאדם השני ואומר לו "יש לי כאן מאמר מעניין על הפגיעות של מערכת הגנה Y". המצב היפוטיתי, לאף אדם לא הייתה כל כוונה במשפט שאמר (בין אם נכון או שקרי). כעת נניח שהאדם לו נאמרו הדברים - הוא בעליה של החנות X. במקרה אדם ששכר קבלן כדי להתקין אצלו מערכת בלי שיהיה מודע למערכת המותקנת אצלו. האם זה משנה את התמונה בכהוא זה? אם הבנתי אותך נכון - אותם אנשים טובים שבאו לעזור לאדם ולהזהירו מפני חסרונות ההגנה של חנותו אשמים בקשירת קשר לביצוע עבירה, אשמים בעזרה לאדם לגנוב את רכושו שלו. וכיוון שאדם לא יכול לגנוב את רכושו שלו, על שני אנשים אלה ללכת לכלא - ואילו מי שאמור היה "להנות" מהקשר, חופשי יהיה לחלוטין. אך, איזה עולם מאושר ונפלא הוא זה בו את חיה. אינני מקנא בך כלל. אה, ודבר אחרון, לפני שתגידי - מה הקשר להקצנה פרועה זו ולמציאות - הקשר הוא הסיבה בשלה החל פתיל זה. DeCSS ו DVD. שתי מילים שכוללות את כל הקשר למציאות שאת צריכה.

למעלה