נכון, כאן החוק מתייחס לכוונת האדם
אני לא רוצה להתיחחס למרגלית הר שפי כאן כי זה לא המקום, וגם כי אני לא מעורה בפרטי המקרה. אבל, קשירת קשר לביצוע עבירה לעומת דיון אקדמי בחולשותיה של מערכת הגנה ביתית - מה ההבדל? נניח ששני מרצים למתימטיקה מתווכחים בינם לבין עצמם על חסרונותיה של שיטת הצפנה כלשהי, שלגמרי במקרה משמשת גם חברות מסחריות להגנה על "רכושן". האם לשיטתך יש לעצור אותם על קשירת קשר לביצוע עבירה? אם אדם שואל (לצורך מחקר אקדמי או סקר פוליטי או כתבה עיתונאית) עד כמה קל להגיע לחומר מוגן בזכויות יוצרים ברשת (ספרים/סרטים וכו´) ואדם בעל ידע נותן לו תשובה ומביא דוגמאות כחלק מהתשובה - לטענתך הייתה כאן עבירה? חברת תרופות מפתחת תרופת פלא חדשה, אשר עלולה לגרום לסימפטומים אלרגיים חמורים מאוד (עד כדי מוות) במקרים מסוימים, ואדם שאינו קשור אליה, אך חקר את התרופה שהוציאה במעבדתו מתריע על כך - לשיטתך הוא עבר על החוק? הוא הרי הפיץ ברבים את נכסה האינטלקטואלי של אותה חברת תרופות... נסיונך להפוך את המצב לשחור/לבן פשוט, לוקה מאוד. נסיון של החוק לעשות זאת מזמין פריצות גדולה בתחום. אין לי מושג האם החוק יהה פשטני כפי שאת מציגה זאת, אך לטובת כולנו אני מקווה מאוד שלא. לגבי "מותר לך לדבר על מה שבא לך כל עוד אתה לא פוגע בכך בזכויותיו של אדם אחר" - זו הרי שטות. מהי זכות של אדם? היכן היא מתחילה ונגמרת? האם אין לאדם הזכות להיות מאושר? יתום שאימו נהרגה זה מקרוב, האם אסור על פי חוק זה שלך, להזכיר את המילה אמא בנכחותו? אה, שכחתי. לאדם זכות מלאה לכל דבר ששיך לו. אני קניתי דגל של מדינה. זכותי המלאה לשרפו. אני הרווחתי בעמלי שטר של 50 ש"ח. זכותי המלאה להשחיתו. האם זו טענתך? כי ידוע לך ששתי "זכויות" אלו שלך, אסורות על פי החוק. כרגע, לבד מבחינת כל מקרה לגופו + מספר קווי יסוד כלליים מאוד, אני חושש שאיני רואה פתרון טוב למצב. אנו יכולים להסכים על רוח החוק, כוונת המחוקק, אולם אין כרגע אפשרות להעביר רוח זו במדויק באופן מילולי, כך שלא ניתן יהיה לנצלה לרעה (ע"י המחוקק, ה"פושע" או ה"קורבן"). מצטער, אבל עדיין לא יכול להוציא מראשי את התמונה של "מותר לך לדבר על מה שבא לך כל עוד אתה לא פוגע בכך בזכויותיו של אדם אחר". לאדם בתרבות מסוימת (נגיד יהודית) מותר לשאת שתי נשים. אני בא וטוען שנשיאת שתי נשים הינה חטא מוסרי. האם בכך לא פגעתי בזכותו של אותו אדם (או "קשרתי קשר לפגוע בו" ע"י עזרה להפיכת נשיאת שתי נשים ללא חוקית במקום בו הוא חי)? הדוגמאות רבות. רבות מספור. בעצם זה שאת טוענת שספר יום הדין הוא ספר טוב, את פוגעת בזכותי לשמוע מאנשים רק את האמת. זה מגוחך. איזה זכות (ושל מי) נפגעה מזה שאני ניגש לאדם ואומר לו - החנות X משתמשת במערכת הגנה Y. ואם אדם שלישי ניגש לאדם השני ואומר לו "יש לי כאן מאמר מעניין על הפגיעות של מערכת הגנה Y". המצב היפוטיתי, לאף אדם לא הייתה כל כוונה במשפט שאמר (בין אם נכון או שקרי). כעת נניח שהאדם לו נאמרו הדברים - הוא בעליה של החנות X. במקרה אדם ששכר קבלן כדי להתקין אצלו מערכת בלי שיהיה מודע למערכת המותקנת אצלו. האם זה משנה את התמונה בכהוא זה? אם הבנתי אותך נכון - אותם אנשים טובים שבאו לעזור לאדם ולהזהירו מפני חסרונות ההגנה של חנותו אשמים בקשירת קשר לביצוע עבירה, אשמים בעזרה לאדם לגנוב את רכושו שלו. וכיוון שאדם לא יכול לגנוב את רכושו שלו, על שני אנשים אלה ללכת לכלא - ואילו מי שאמור היה "להנות" מהקשר, חופשי יהיה לחלוטין. אך, איזה עולם מאושר ונפלא הוא זה בו את חיה. אינני מקנא בך כלל. אה, ודבר אחרון, לפני שתגידי - מה הקשר להקצנה פרועה זו ולמציאות - הקשר הוא הסיבה בשלה החל פתיל זה. DeCSS ו DVD. שתי מילים שכוללות את כל הקשר למציאות שאת צריכה.