מישהו/י יודע/ת איפה ניתן להוריד....

Boojie

New member
אני ממש לא מבינה את הבעייה שלך.

"איפה אפשר להוריד מהרשת את...?" האם יש איזשהו ספק לגבי כוונתו של השואל? האם ברצינות מישהו ידמה בנפשו שהמדובר במחקר אקדמי? גם חוקי זכויות יוצרים מעגנים את הזכות להשתמש ברכוש אינטלקטואלי לצורך מחקר אקדמי, אז מה בדיוק הבעייה שלך? בוא נעשה לך חיים קלים: אם אפשר להסיק מהשאלה ומהקונטקסט שבו נשאלה שמטרת השואל היא להפר זכויות יוצרים, הרי שהשאלה היא בניגוד לחוק. מספיק טוב לך? את ההחלטה נשאיר לבית המשפט. בשביל יש בתי משפט, אתה יודע...

דרגורן

New member
אבל אבל אבל....

אני לא כתבתי "איפה אפשר להוריד מהרשת את...?"!! ישנו ספק קטן לגבי כוונתי! אם תגידי לי איפה אני יכול לרכוש פרקים של פרסקייפ בארץ (ואל תגידי לי אמאזון!) אני הולך ורוכש בראשון לחודש (כשתכנס המשכורת
) את כל העונה הראשונה!!! (אני אפילו אעשה דרגורן-קון בשביל כולכם!!!) אבל רק בשביל לסבר את האוזן, רכשתי את הנסיכה מונונוקי ממיתוס ואת מגילת הנינג´ה הזמנתי מהאוזן השלישית (למרות שניתן להוריד את שניהם ואני אפילו יודע איפה...) אבל תנחשי כמה זמן חיכיתי להם? למונונוקי חיכיתי חודש ושבוע, ולמגילת הנינג´ה חיכיתי חודשיים!!!! אני ממתין לתשובתך....

preacher

New member
האמת? כן כתבת.

כאילו, זה כתוב בראש הפתיל הזה? לא שאכפת לי אם אתה הולך להוריד אותם מהרשת או לא אבל למה לסתור את עצמך ככה? דרך אגב הייתי מוותר על אנדרומדה, זו סדרה ממש איומה.

דרגורן

New member
נכון שכתבתי להוריד, אבל

זאת הייתה טעות קלה בניסוח (ואני רציני ), פשוט התייאשתי מלמצוא את זה בארץ.... לגבי אנדרומדה, ממש איומה? למה? אני מסכים איתך שהיא לא סידרת המד"ב הכי רצינית בסביבה אבל אם מסתכלים על הכמות העצומה של סדרות מד"ב ופנטסיה שיש בארץ אני בדעה של Better then nothing....

לא הגזמת קצת?

חוק זכויות יוצרים הוא חוק שאני בהחלט מכבדת אותו. אני נגד גזילת פרי עמלם של אחרים. אבל כאשר מדובר בהקלטה לאנשים פרטיים, יש גבול עד היכן החוק הזה יכול להגיע. לא מדובר בשידור פיראטי לאנשים המשלמים עבורו ללא מתן תשלום לבעלי הזכויות. בסך הכל מדובר בטובה קטנה שאדם אחד עושה למען האחר. סוזן

Boojie

New member
לא, לא הגזמתי קצת.

כמות ההעתקות והשכפולים של חומר שיש עליו זכויות יוצרים מגיעה למימדים מרשימים ביותר. בלי כוונות מסחריות, סתם בתור טובה קטנה שאדם אחד עושה למען האחר. על חשבון אדם שלישי, שבמקרה עבד ויצר את הסדרות הללו. אבל מעבר לכל זה - חבר´ה, יש חוק. כרגע מסתמן שעל פי החוק הזה אסור לפרסם לינקים לאתרים שיש בהם חומר שעובר על חוק זכויות יוצרים. פורטלים צריכים לשמור על החוק הזה, כדי להימנע מתביעות. מה בדיוק הבעיות שלכם?

אוקיי, אז פשרה.

לא יפורסמו כאן לינקים לאתרים הפוגעים בזכויות יוצרים באופן המוני. אולם, אם מישהו מבקש עזרה בהקלטה של משהו שהחמיץ, ומדובר בהקלטות פרטיות בהחלט - זה מותר ואף רצוי. אחת הסיבות שיש קהילת מד"ב ופנטזיה היא כדי למצוא אנשים בעלי עניין דומה ואולי אף להיעזר בהם בשעת הצורך. סוזן

נכון, ואפילו מעבר לכך

נתקלתי בשם של סדרת מנגה, לא חשוב איזה, שמעולם לא שודרה בארץ. התעניינתי מאד בסדרה, ולאחר שיטוט באתרים רבים של הסדרה נתקלתי באתר שהציע פרקים להורדה. האם זו עבירה על החוק כשאין באפשרותי לשלם ליוצרים על מנת לצפות בפרקים? המצב שונה לחלוטין מאשר נניח אני נכנס למכולת ואין לי כסף לשלם על הקרמבו. המצב הוא שאין מכולת בהישג יד, אז חבר שלי קונה את הקרמבו מהמכולת ומעביר לי. אני מסכים לעומת זאת, שאם היה ביכולתי לצפות ו\או לרכוש את פרקי הסדרה, היתה זאת עבירה על החוק. אבל אין ביכולתי, ולא מסיבות כלכליות.... מתחיל להתקבל פה קו הבנה בסיסי?

preacher

New member
יאללה מה הבעיה -

לא חוקי לפרסם לינקים בפורום? תשלחו באימייל. זו כזו בעיה?

Boojie

New member
לא.

קודם כל, מבחינה עקרונית זה לא משנה אם היא שודרה בארץ או לא שודרה בארץ. אם הורדת את פרקי הסדרה ללא רשות בעלי זכויות היוצרים, עברת על חוק זכויות היוצרים. גם סדרות שלא שודרו בארץ אפשר להשיג דרך אמאזון, בלקסטאר וכולי. בכל מקרה, אני לא הולכת לשאת פה דגל ולנזוף בכל מי שצופה בסרטים משוכפלים, מוריד מוזיקה משלל תואמי נאפסטר שצצו כפטריות לאחר הגשם וכולי. אני לא עד כדי כך מוטרדת מהמגמה הזו בעצמי, כפי שכבר התבטאתי בכמה מקומות כמה פעמים. אבל כמנהלת פורום אני לא יכולה לתת את ידי לדברים כאלה, כי אני לא יכולה לדעת מתי מישהו יחליט לתבוע את הפורטל שאני עובדת עבורו על כך.

למעלה