מישהו כאן עבר תהליך גיור?

Lolala

New member
מישהו כאן עבר תהליך גיור?

אני מתחילה את התהליך ויש לי כמה שאלות. אשמח אם תענו לי.

vk3

New member
זה מאוד מעניין... ../images/Emo70.gif

אף פעם לא שמעתי ממישהו שעבר תהליך גיור ואשמח אם תשתפי אותנו... את השאלות את יכולה לשאול בכול מקרה ואנוכי יינסה למצוא לך תשובות

sealed demon

New member
אני!!!!

קודם כל, שלום רב לפורום ולתושביו. עכשיו,ההורים שלי ואני עברנו גיור, וכל העסק די נכפה עליי. אני מקווה שאתה עובר זאת לבד, או לפחות בהסכמה מלאה עם שותפיך, כי בשבילי זה די היה גיהנום מתמשך. קודם כל, הייתי צריך "לבלות" 4 שנים תמימות בביה"ס "שובו", שבעבר כנראה היה מחנה ריכוז, ולא עבר שינוי משמעותי בצוות ובמבנה מאז. לאחר מן היו כל שמירות השבת, התפילות, והביקורים הכפויים בישיבות, והכול בא כנגד רצוני ועל חשבון זמני החופשי. בקיצור, ההורים שלי דתיים, בעוד אני מטיף לאתאיזם. מה שהכי מעצבן זה שאני יהודי בדם גם ככה, בגלל שאבא שלי יהודי, אלא שהדוסים הכולירות בממשלה לא הכירו בנו ככאלה. טוב, לפחות אני שמח שזה נגמר.

Zot ani 1

New member
אתה לא צריך

לקלל את "הדוסים שבממשלה", יש דרכים יותר טובות לביטוי. וההלכה קובעת שהדת היהודית נקבעת לפי האם! עובדה. ולכן זה שאבא שלך יהודי לא ממש עוזר לך בעינין הגיור. והגיור כל כך קשה מסיבת אחת: שהאדם צריך לעבור אותו מרצונו החופשי! ואם אתה בא ברצונך אז הגיור לא נראה לך כל כך קשה ומעצבן כמו שזה נראה לך....

מסכימה....

אומנם יש דפיקות בעובדה שבחו"ל אתה נחשב יהודי ובארץ לא... א-ב-ל ישראל היא מדינת היהודים ,אין לנו שום מקום אחר בעולם(לא שיש פה מספיק מקום לכולם
) יש קריטריון מסויים כדי לחיות פה והוא להיות יהודי (מצד האם) אני לא מסכימה עם טילטולי הגיור ומסחטת הכספים שנקראת תהליך הגיור.... אבל כמו שנאמר הגיור צריך לבוא ממך אחרת כל מה שלא יהיה לא יראה בעינך..

בתור אחת שהכינו לגיור

במסגרת "המכון ללימודי יהדות" והתכניות סל"ע ונעל"ה, לא התעשרתי מגיורים ובכלל לא ראיתי שיש שם איזה כסף. אבל מי שרוצה לשאול אותי, בשמחה
אפשר במסר.

אוי, יש טעות כתיב, התכוונתי

"הכינה לגיור", יאנו אני הייתי המורה לגיור. לא עברתי גיור בעצמי
סליחה על ההטעיה.

הייי נדיה...

את אולי לא התעשרת...אבל הרבנות כן.... אני לא זוכרת את העלויות המדיוקות כי אני לא עברתי גיור אבל אני מכירה הרבה אנשים שעברו וזה פשוט מסחטת כספים והמילה הכי טובה לתאר את ההליך הזה זאת ביזיוןלדת היהודית ולמדינה...

גם אני מכירה הרבה

שעברו גיור, אני לא יודעת מה הקשר לכסף, עברו גיור אצלנו נוער מנעל"ה ומסל"ע שלא היה להם גרוש על הנשמה וזה לא עלה להם פרוטה. אין לי מושג על מה את מדברת. אולי על הרבנים המושחטים שלוקחים כסף כדי להעביר גיור פיקטיבי? אם כך, זו עבירה על החוק ולא קשור לדת בכלל. וזו גם הבעיה של אותם האנשים, שבחרו בדרך הקצרה והלא ישרה להצטרף לעם ישראל, ולא בדרך שפתוחה לכולם אך דורשת מאמץ, כמו של המכון ללימודי היהדות המשלב את שלושת זרמי היהדות בתוכו ועובד ביושר ובמסירות נפש על הנושא הזה.

לא מדובר על שחיתות מתחת לשולחן

אלא מעל השולחן שלמעשה היא חוקית... אני לא יודעת איך זה עובד בנוער נעל"ה.. אבל חברים שלי רק על פתיחת תיק היו צריכים לשלם 500 ש"ח + תשלום כלשהוא על מבחן או משהו כזה ובמידה לא עברו שוב לשלם עוד הרבה הוצאות שאני לא יודעת לפרט והם כולם בגדר חובה ברבנות אחרי על ההליך החוקי לא נשאר כבר כסף להליך גיור לא חוקי
. (אני רוצה להדגיש שאין לי מושג בדיוק על מה וכמה הם שילמו אבל אני ראיתי שהוציאו הרבה כסף ועצבים על ההליך הזה והכל חוקי) לי לא ידוע על אפשרות לעבור גיור שיהיה קביל מבחינת השילטון בזרמים שהם לא אורתודוכסים אבל שוב אני לא חקרתי את הנושא כי לא נזקקתי לזה ...אשמח אם תעמידי אותי על טעותי...

מממממממ...

אין לי מושג לגבי התשלומים, אבל אני בספק רב שלתלמידות שלי היה כזה סכום בכלל. לגבי "המכון", הוא נוצר במיוחד כדי שתהליך הגיור יהיה הרבה יותר חביב, ושכמה שיורת יתגיירו. ויש שם מאין שיתוף פעולה בין האורתודוקסים לאחרים, אם כי זה קצת חורק, כמובן, אבל הגיור הוא כן אורתודוקסי, אחרת בארץ הוא לא נחשב, לפי החוק. זה פשוט מזרז את העניינים וחוסך הרבה עצבים, כי הכול מודרך מאוד ומובנה מאוד. ולא כל אחד נלחם לעצמו.

SupermanZW

Well-known member
מי הכריח אותך?

משום שאתה והוריך הייתם זכאים לעליה מתוקף חוק השבות לא היה ניתן למנוע מכם זכויות כלשהן. איך נכפה עליך הגיור?

water flower

New member
למרות שלא אמורות להשלל זכויות

הן ישללו בכל אופן ממישהו שהוא "חצי חצי" מכיוון שאין שלא תסתכלו על זה בפועל יש עדיפות במדינה שלנו ל"יהודי שלם" חוץ מהמבטים העקומים שישלחו באדם הוא שהוא נוצרי רק כי לפי הדת זה הולך לפי האם. מה יעשה אדם שברוסיה הוא יהודי ובישראל הוא נוצרי? יתגייר, ולא יהנה כל כך. ובקשר לכולרות הדוסים בכנסת- אולי התבטאות לא נכונה אבל כוונה צודקת לחלוטין כשדת מתערבבת בשלטון זה רע מאוד.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לדעתי אדם לא אמור לעבור שום תהליך ע"מ לרצות את החברה אם אינו חייב, בכל מקרה לא צריך לדפוק חשבון לאנשים ברחוב שתוקעים מבטים עקומים, ברוב המקרים הם ממילא לא יודעים אם האדם שמולם הוא יהודי או לא ולאחר הגיור לא תשתנה לו הצורה של האף (או כל איבר אחר בגוף) ויתייחסו אליו אותו הדבר לפני הגיור ואחריו, בכל מקרה אף אחד לא צריך לעשות שינוי כזה בחייו רק כי כמה אידיוטים לא מקבלים אותו כמו שהוא, גם אם מדובר בהרבה אידיוטים.

water flower

New member
קל מאוד להגיד

קשה מאוד לחיות זה לא האנשים שעוברים ברחוב זה הממשל, שכן שם רגליים באיזשהו אופן לאנשים כאלה. מי באמת רוצה לחיות בתוך מאבק פנימי מול הרבה אידיוטים? זה לא כזה קל ונחמד

SupermanZW

Well-known member
שאלה

כיצד הממשל שם רגליים לעולים שלא מעוניינים להתגייר? אשמח אם תספרי לי על כך.

water flower

New member
קשה להסביר בדיוק

אין לי כרגע דוגמא אבל במדינה שבה הרוב יהודים מי שנוצרי או לפחות הוכרז כנוצרי באיזשהו אופן יסבול. כך או אחרת

SupermanZW

Well-known member
או בקיצור, מסיפוריו של רס"ן שמועתי

להגיד דברים ללא ביסוס זה סתם מיותר. אין אף אחד שמכריז מיהו יהודי ומיהו נוצרי, שטופי המוח (ובעיקר הדוסים שבהם) נוטים לומר שכל העולים גויים, והליברלים רואים כל מי שיש בו אפילו טיפת דם יהודי כיהודי.

למעלה