מישהו כאן עבר תהליך גיור?

m a n k o

New member
"בלי הבדל דת גזע ומין"

להזכיר לכם זוהי מדינה חופשית וכל מי שרוצה לגור כאן מוזמן עפ"י הכרזת העצמאות ובמדינה בלי חוקה להכרזת העצמאות יש תוקף על לכן צריך להתחשב בזה ומתוקף כך כל אדם, בת אשר יהיה, מוזמן לעלות לכאן ולזה שעבר את הגיור.. אני לא מבינה איך הסכמת שמישהו יכפה עליך משו כזה שתור אחד שמכריז על עצמו אתאיסט אני בעצמי אתאיסטית ולא הייתי מוכנה לעבור כזאת מסכת לא נעימה שהיא לא לרוחי ולרצות אנשים אחרים או ממשלה...

vk3

New member
שמים רגליים ועוד איך ../images/Emo10.gif

העולים שנחשבים לנוצרים, מאוד קשה להם בארץ. מבחינת הכול, אם זה מקום מגורים, ביטוח רפואי או פשוט פנייה למוסד כול שהוא. אז אני מסכים עם הדעה שיהודי שלא נחשב ליהודי, חייב ( תלוי באדם) להתגייר אם רוצה להיות שווי זכויות לשאר היהודים.

לא חייב!

אפ אחד לא חייב להתגייר בגלל שבמדינת ישראל יש הרבה חוקים מטומטמים.אני למשל בתור יהודי דתי לא מבין למה עד עכשיו לא היתירו לזוג ששניהם לא יהודים להינשא בצורה נורמלית בארץ.אני גם לא מבין למה כל משלא נחשב יהודי משייכים אותו באופן אוטומטי לנוצרות.

vk3

New member
ברור שלא חייבים...

לגבי הנישואים זה ברור, כי מתחתנים לפי הדת היהודית ומי שלא יהודי לא יכול להתחתן עלפיה... והתכוונתי פשוט לגויים, לא דווקא לנוצרים.

Lolala

New member
יש כמה דברים לא נעימים

למרות שאנחנו מדינה דמוקרטית , למשל עולה הלא יהודי לא יתקבל לעבודה בחלק גדול משרדי ממשלה. לרוב פשוט לא יקבלו אותו כבר אחרי שליחת קו"ח. סטיסות פנים בן אדם כזה יעבור כמה בדיקות בטחוניות נוספות כולל שאלה האם ישנם יהודים במשפחה. וגם הכי קל להתגרש מאשה הלא יהודיה, בעל פשוט מודיע ברבנות שאישתו לא יהודיה והחל מאותו רגע אין לה שום זכות. עצוב לשמוע אבל עדיף מלא לדעת שזה קיים.

vk3

New member
שלום, שלום ../images/Emo13.gif

וואו... אני לא מתאר את עצמי עובר תהליך גיור, באם הייתי צריך. שמעתי שזה " נוראי", אבל מאוד תלוי למי. לא טוב שזה היה נגד רצונך, כי אדם שמסכים לזאת ומוכן באמת להתגייר, עושה זאת מרצונו החופשי ומרגש עז של השתייכות לדת היהודית. אני מרגיש את עצמי מאוד יהודי, כי אני אוהב את הדת ואת האמונה. אבל להפוך לאורתודוקס בחיים לא הייתי מסכים, כי אני יהודי קונפורמיסט
אני מקבל עליי את רוב הדת, אבל מכניס שינויים פה ושם
כי אני רואה בזה הקצנה של הכול. ה' הוא אחד ויחיד ואין לשכוח את שורשייך... כול השאר זה יותר סמלי וריטואלי, כי ללא זה שום דת לא תוכל לקיים את עצמה. אני מקווה שסבלך תם ובכול זאת אני משוכנע שזה תרם לחייך, להשקפות עולמך ולתפיסותייך... בטוח תוכל ללמדת אותנו משהו

יהדות זה לא דת ולא לאום

זה שנייהם ביחד.איזה עם יש עוד בעולם הזה שבנאדם לא משנה מהמוצא שלו יכול להפוך לחלק בלתי נפרד ממנו,אפילו שהוא נולד בזמביה,וכל החייל שלו צד חיות.אם הוא מתגייר הוא הופך להיות יהודי לכל דבר.תגיד לי אם מישהו נגיד מתאסלם הוא הופך להיות ערבי? לא.כי ערבי זה לאום ואסלם זה דת.המושג יהדות כולל את שניהם.אגב זה ממש לא בסדר שהכריחו אותך לעשות גיור.אם זה לא בא מרצון טוב זה לא שווא כלום.

SupermanZW

Well-known member
יהדות זה כן דת ולא לאום

קרא את שני השרשורים המצורפים החל מההודעה עליה מצביע הקישור ועד סופם ותיווכח בעצמך.

אז איך בנאדם

שאמא שלו יהודיה והוא מתנצר\מתאסלם או בכלל לא מאמין נשאר יהודי לפי הלכה?זה מוכיח שיהדות זה גם לאום

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הוא נשאר יהודי ע"פ ההלכה אך דתו לא יהודית, וכל אדם שייך לאותו לאום מיום לידתו עד יום מותו, המרת דת לא יכולה לשנות לאום וגם ההלכה לא מגדירה לאום.

בטח שההלכה מגדירה לאום../images/Emo13.gif

לפי החלק מהדעות ההלכתיות יהודי מומר או משומד נשאר יהודי לצורך הרבה עניינים הלכתיים, כגון שבעה. ולענייני אחרים הוא לא. נגיד, אם זו אישה, ילדיה לא יהיו יהודים אוטומטית! הלכה בהחלט מתערבת בעניין זה. אי אפשר להפיד לאום מדת אצל היהודים, ומי שסובר כך טועה ומטעה. רעיון: להזמין לפורום מישהו שיענה על השאלות על הגיור בישראל ועל השאלה "מיהו יהודי". מישהו שבאמת מבין בזה. אני יכולה לנסות למצוא לכם אדם כזה, להפעיל את הקשרים הישנים ב"מכון"... כמובן, אם יש ביקוש.

SupermanZW

Well-known member
זו לא המשמעות של לאום

ההלכה מגדירה מיהו יהודי על פיה, אך לא קוראת להגדרה זו לאום. ההלכה לא מגדירה ישיבת שבעה או כל מנהג אחר ביהדות כמנהג לאומי אלא כמנהג דתי. ההלכה מתייחסת לבני עם ישראל אך לא לבני לאום יהודי (עם ולאום אינם מושגים זהים). גם דת לא יכולה להגדיר לאום.

לפי זה, בכלל

אין דבר כזה לאום יהודי. מקסימום, ישראלי. כלומר, אם יהודי מומר לא שייך ללאום היהודי, אז למה הוא כן שייך? ואי שלא לדת... בקיצור, אני חוששת שלמשל אבותינו בני העלייה הראשונה והשנייה לא היו מסכימים אתך
. הם היו יהודים בני שום דת, לדעתם. ואף על פי כן, הם היו יהודים לפי ההלכה ולכל דבר הלכתי.

SupermanZW

Well-known member
בדיוק כך

באמת אין דבר כזה לאום יהודי, קיימת רק הגדרה הלכתית מיהו יהודי ונכללים בה גם אנשים חסרי דת אשר אם הולכים אחורה באילן היוחסין שלהם ע"פ האם (וכך אחורה ע"פ האמהות) מוצאים יהודיות בדתן. משום שממילא אין לאום יהודי גם אין לאום "יהודי מומר", ויהודי כמו יהודי מומר שייך ללאום של המדינה בה נולד, הדת שלו יכולה להיות כל דת. את המושג "לאום יהודי" (בגרסתו העכשווית, היו גם גרסאות מוקדמות יותר שנבעו מהתפתחויות שונות) המציאו בעקבות האנטישמיות, האנטישמים המודרנים (100 השנים האחרונות) ראו ביהודים גזע ולא דת, עקב כך לא חשו עוד היהודים השתייכות ללאום המקורי שלהם, כי כבר ראו בו את הלאום ששונא אותם ומוקיע אותם ממנו, ואז הם הגדירו עצמם כלאום נפרד (לאום יהודי), ומובן שבין המשתייכים ללאום דמיוני זה היו גם אנשים לא יהודים בדתם (צאצאים לאב יהודי ואם לא יהודיה, יהודים מומרים, וחסרי דת), אך משום שלאום נובע ממדינת לאום והיהודים מפוזרים בעולם כבר 2600 שנה (אם סופרים מהגלות הראשונה) ובמהלך 2600 השנים הללו היו הרבה גרים וגם הרבה נישואי תערובת חדלו היהודים מלהיות עם (כי כבר לא היה להם יותר מכנה אתני משותף) וגם חדלו להיות לאום (כי השתייכו למדינות לאום שונות). יהודים ללא דת קיימים רק החל מתקופת ההשכלה, והם יהודים מסיבות היסטוריות, הם יהודים ע"פ ההלכה כי הם צאצאים לאם יהודיה וההלכה היהודית קובעת שיהודי לא מפסיק להיות יהודי בשום מקרה, כולל המרת דת, אך הגדרה זו היא הלכתית בלבד, אין לה קשר ללאום. לא די בהגדרה ההלכתית כדי להפוך אותם ללאום, אנשים שנחשבים יהודים מבלי להיות יהודים בדתם היו גם לפני תקופת ההשכלה, ברוב המקרים היה מדובר ביהודים מומרים או ביהודים מצד האב בלבד (האחרונים נחשבו יהודים רק בעיני הגויים ובעיני עצמם). עם התגבשות הציונות והעליות הראשונות נוצר הלאום הישראלי (ההתחלה הראשונית ביותר של לאום נוצרת כאשר קיימת קבוצת אנשים בעלי שאיפה לאומית במדינה מסויימת) שהיה מורכב בעיקר מיהודים (לפחות ע"פ ההגדרה ההלכתית), היותם לא דתיים לא גרעה מיהדותם וגם האתאיסטים שבהם הרגישו שייכים ליהדות (מבחינה תרבותית, לא דתית). רוב בני המיעוטים בישראל אינם נכללים בלאום הישראלי כי קיימת להם שאיפה לאומית למדינת לאום נפרדת משלהם, יש גם בני מיעוטים שכן נכללים בלאום הישראלי, למשל הדרוזים, להם יש תחושת השתייכות למדינת ישראל ואין להם שאיפה לאומית נפרדת.

Lolala

New member
עידכונים מהשטח ../images/Emo9.gif

קודם כל אני עושה את זה מרוצוני החופשי. לקח לי הרבה זמן להגיע להחלטה אבל כרגע אני שלמה עם עצמי ולכן החלטתי להתחיל את התהליך. בנתיים הייתי במפגש אחד בו הכרתי את המורים שנראים לי ממש נחמדים. כמובן יש דרישות ממתגיירים. לדוגמה, לבא לשיעורים לבושים בלבוש צנוע, ללכת לבת כנסת ועוד כמה שלא נראות לי מוגזמות. אבל יש דברים ששמעתי מאנשים שהתגירו שקצת מלחיצים אותי. למשל ביקורי בית בהפתעה. למה דווקא בהפתעה? או אם יש לך בן זוג אז הוא חייב לבוא לכל השיעורים גם.

יש בעיה גדולה

יש בעיה גדולה עם הרבה אנשים לצערי שעושים גיור מתוך אינטרסים,וזה גורם לכך שיש חשדנות רבה כלפי מתגיירים.אישתי שעברה גיור,ולמרות שהיא ממש דתיה נתקלת מדי פעם בבעיות מסוג זה.אבל צריך להבין שזה לא עניין אישי אלה זאת התנהגות שנובעת מתוך המציאות שנוצרה בזמן האחרון בארץ.

לגבי בן זוג

זה פשוט נובע מהמציאות. במציאות, וראינו את זה הרבה מאוד, אם יש למישהו חברה או קל וחומר אישה לא יהודייה, או פשוט שלא יודעת כלום מיהדות, אז הגיור שלו לא יחזיק מעמד בכלל, גם אם הוא ירצה מאוד. כי יהדות היא דת משפחתית. חייבים לשתף פעולה (בכשרות, בטהרת משפחה...) לגבי ביקורי-בית "פתע", אני חושבת שזה קורה לעתים מאוד רחוקות, אם בכלל, וזה פשוט כבר הפך לאגדה אורבנית. נסו למצוא אנשים שבאמת פרצו להם הביתה בשעה עשר בערב בלי התראה. תראו שכולם רק "שמעו על זה".

למעלה