מישהו כבר עשה את המשימה השבועית?

saritkm

New member
אני טיפה מאוכזבת מעצמי, אבל גם גאה

קודם כל, אני לא מאמינה שקמתי יומיים ברציפות ב6 בבוקר! בדרך כלל אני נשארת במיטה לעוד חצי שעה אחרי שהשעון מעיר אותי, אבל כבר אחרי רבע שעה אמרתי לעצמי שאני צריכה לכתוב וקמתי. ובשבילי- זה חתיכת הישג. אבל כשאני כותבת אני כותבת כמו ביומן רגיל, על היום של אתמול ועליי ועל התוכניות שלי לעתיד. אני יודעת שצריך לכתוב על העבר, באמת ניסיתי וכתבתי על דברים שקרו לי, אבל יש לי רק חצי שעה לכתוב בבוקר, והרבה יותר בוער לי לכתוב על הדברים שמציקים לי או עוברים עליי באותו זמן.. מחר אני אשתדל לקחת נושא, ולמרות שלא כל כך בא לי, לכתוב עליו.

בכתיבת בוקר תכתבי על כל נושא בעולם

שמתחשק לך - על מחשבות, חלומות, יום אתמול, שלשום או מחר. מה שבא לך באותו רגע בראש, פשוט תכתבי.

saritkm

New member
אהה.. אז יצאתי סתומה

לא הבנתי שאת המשימה אני צריכה לבצע בזמן נפרד מכתיבת יומן הבוקר. אני אשתדל..

היום נעשה../images/Emo13.gif

גילית את הפורום רק אתמול אז עוד לא הספקתי לעשות את המשימה, אבל היום אני מתכננת לעשות אותה..

לילי10

New member
על המשימה השבועית ועוד

קודם כל, גם אני מאוד שמחה שנפתח הפורום הזה. אבל, יש לי אבל... אני לא מצליחה להתעדכן כל יום בכל ההודעות הרבות מאוד הנכתבות בפורום תוסס זה. (סליחה אם זה נשמע כמו תלונה, לא זו הכוונה. זה רק ציון עובדה). וחשבתי לעצמי שאם א. הייתי מקדישה זמן רב להתעדכנות שוטפת בכל ההודעות של אותו יום וגם לכתוב תגובות ובמיוחד תגובות מושקעות וקצת ארוכות וכו' ב. וגם הייתי כותבת בכל בוקר ג. וגם כותבת את המשימה השבועית אז נראה לי שלא רק שלא הייתי מצליחה אפילו להתחיל להגשים הלכה למעשה את התוכניות והמטרות שלי להשנה, אלא נראה לי שלא הייתי מצליחה לבצע פעולות פשוטות ויומיומיות... נראה שהתוכנית עצמה (הפורום, כתיבת הבוקר וביצוע המשימה השבועית) צורכת (בכוונה לא כתבתי "גוזלת" משום שברור שיש כאן משהו מאוד מאוד מקדם וחיובי) הרבה מאוד זמן. והרי דיברנו על ניהול זמן ועל התארגנות וכו' וכו'. ואתמקד לרגע דוקא במשימה השבועית. קודם כל, באמת כל הכבוד על כל המחשבה הרבה מאוד שהוקדשה למשימה זה, לניסוח המילולי המדויק, להקלדה בלי שגיאות וכו' וכו' וכו', וכמובן לזמן הרב שהוקדש לשליחת כל האימיילים ולפרסומה בפורום. אני ממש מעריכה את זה יעל שאת מקדישה כל כך הרבה זמן (ותוהה מה עם ארגון הזמן בחייך
) . וגם כל הכבוד מבחינה תוכנית-רעיונית למשימה השבועית, שהיא כל כך מפורטת וברורה. עכשיו, לקח לי לא מעט זמן לקרוא את כל המשימה בעיון משום שרציתי להבין אותה וגם אם אפשר מה שבין המילים והשורות. בקריאה ראשונה מאוד התרשמתי כאמור אבל גם הרגשתי שזה מוגזם ביותר ושלמעשה מדובר במשימה חודשית... שאולי היה עדיף להקדיש כל שבוע לסעיף אחד וכו'. וגם רציתי לכתוב הודעה בנידון אבל לא היה לי זמן וגם משום שאף אחת ואף אחד לא העירו על כך, החלטתי לשתוק גם אני (כדי שלא ארגיש כמו התלמידה העצלה שמתלוננת על הרבה שיעורי בית, כשכל התלמידים החרוצים שמחים וששים אל המשימה
) ואז החלטתי לא לחשוב מראש כמה זמן יקח לי לבצע את המשימה ולעשות מה שמתחשק לי. הכנתי לי רשימה של הנושאים (לפי הרשימה שלך, יעל) התחלתי לכתוב סעיף, וכשהתחשק לי - עזבתי אותו באמצע ועברתי לסעיף אחר, לא לפי הסדר. ואחר חזרתי לסעיף אחר וכו'. דווקא הספקתי לא רע. נראה לי שהמשימה הראשונה חשובה, ונראה לי שלא אסיים אותה השבוע ושזה גם לא הכרחי. תמיד אני יכולה לשוב אליה ולהוסיף עוד ועוד ועוד נושאים ורעיונות. מכל מקום, זה נראה לי מגרה למחשבה וחשוב. אז תודה יעל.

את בהחלט צודקת, לילי,

לעשות שינוי אמיתי בחיים זה דבר מאוד לא קל, שצורך הרבה מאוד זמן מעבר למטלות היומיומיות. לשתוק זה אף פעם לא מומלץ - אם מפריע לך משהו, פשוט תגידי. ולנושא שהעלית: את המינון של הכניסות לפורום, המשימות והתוכנית עצמה - תקבעי את, בהתאם למה שמתאים לך כרגע. כתבת שהכנת לך רשימת נושאים והתחלת לכתוב לפיהם, בזמן שהתאים לך. אז למעשה לקחת לעצמך מה שמתאים, ומה שלא - לא. הרעיון העיקרי הוא - לעשות. בלי זה אין שינוי אם לא תעשי משהו בכל יום למען עצמך, ותקחי את עצמך כפרויקט שלך, אז הפיתוי לוותר לעצמך, לצפות בטלוויזיה, ללכת לישון ולתת לזמן שלך להתבזבז, הוא גדול ויהיה קשה לעמוד בו. ואם נותנים לזמן להתנהל מעצמו, השינוי מתרחק. אני נותנת את המסגרת, ולא יותר מכך. וגם על שאלתך האישית אליי אענה ש: אני עובדת במשרה מלאה כשכירה, מקימה עסק עצמאי, מטפחת מערכות יחסים עם אנשים קרובים, מתנדבת פעילה למען זכויות בע"ח, מנהלת משק בית, עוסקת בהרבה דברים מעבר לעבודה, וכיום גם כותבת את תוכנית 'השנה שלי'. מה שנכון מאוד הוא שאין לי הרבה זמן פנוי, אבל מוצאת זמן לכל מה שחשוב לי. שיהיה לך המשך יום נעים,

לילי10

New member
צודקת בכל מה שכתבת ../images/Emo13.gif

ובייחוד בכך שנחוצה השקעה יומיומית של זמן ואנרגיה עבור עצמי ועבור השינויים שאני רוצה לשנות בעצמי ובחיי ועבור הגשמת המטרות שלי. וסליחה שלא כתבתי בצורה ברורה יותר. כתבתי מין שאלה בצחוק, ממש לא התכוונתי חלילה לחטט בחייך הפרטיים. אבל משום שהשבת אומר לך: כל הכבוד על ההספק
ועכשיו אני חושבת על נושא מסוים שאני רוצה לכתוב עליו כאן בפורום ויש לי כמה חוטי מחשבה, ונראה אם אצליח לגבש זאת להודעה קוהרנטית ומובנת. צריך עוד לחשוב.

AIDA1

New member
כן ,אני כתבתי כל יום ...

בממוצע 4 עמודים. זה באמת לא קל להתחיל , אבל עושה משהו בכיוון העשיה היומית שלי. כלומר ,אני עושה יותר דברים שצריכה לעשות ופחות דוחה דברים ופחות מבזבזת את הזמן . מנצלת את ההזדמנות להגיד לך כמה ריגשו אותי מה שכתבת ומה שכתבו אחרים על השינויים שעברו.אני פשוט לא עומדת על הקצב כדי לקרוא כל העמודים של הפורום ,לכן אני קוראת גם מאחורה וגם מהתחלה. רק תודות ! עכשיו , כמו שאמרתי , רוצה לעבור דירה ולא מוצאת משהו קטן וזול וגם מקובל (באזור חיפה ),וחוזה השכירות נגמר בעוד כשבוע . אני די לחוצה ועובדת עצות וקשה לי להחליט . תמיד היה לי קשה להחליט ... בכל מקרה , אני מרגחשה פה בפורום שאני לא לבד ...

אידה, תודה על התמונה, היא מקסימה

את רוצה שננסה לעזור לך בעניין מציאת הדירה? אם כן, תפתחי שרשור, תגידי מה מטריד אותך, אולי יש כאן אנשים מהאזור שיוכלו למקד אותך, ואולי השאר יעזרו במלים. לילה טוב,

spectacular

New member
המשימה השבועית שכל כך פחדתי ממנה

אני עכשיו עם חיוך רחב, מה, מזה חששתי? מצחיק אותי, עברתי על הכל , ילדות ,התבגרות,בגרות, זרם לי בקלי קלות, במיוחד נהנתי להתעכב על אנשים משמעותיים בחיים שלי, וכתבתי על כל אחד, מה ראיתי אצלו, מה למדתי לטוב או לרע, איזה מתנה ואיזה "צידה לדרך" נתן לי כל אחד, זאת בכלל לא היתה תיבת פנדורה, סתם קופסא עם אבק, אפילו לא כבדה, אז למה הרגשתי כל כך כבדה? לא יודעת, אני לא סוחבת שום טראומות,הן לא איתי כבר ממזמן, טוב לדעת...

../images/Emo6.gif חייכת חיוך רחב, והעלית עוד אחד

כזה גם אצלי על הפנים. איך זה שחיוכים כל-כך מדבקים. בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי לך לקחת את המשימה הזאת למקום שמתאים לך, ובסופו של דבר העזת לפתוח את הדברים והיא הסתיימה בהצלחה מבחינתך. וגם בידיעה כל-כך משמעותית שאיתה את פותחת את השנה: שאת חזקה יותר ממה שחשבת, ופנוייה לעבודה אישית מעמיקה יותר. כמה מדהים. פשוט ככה.

31עינב

New member
המשימה השבועית אצלי

קודם כל בוקר טוב
טוב, האמת היא שלא ציפיתי לזה. אני רואה את עצמי כבחורה שמאד מודעת לעצמה, מנתחת תהליכים שקורים לי, אבל פתאום מצאתי את עצמי כותבת על נושא כלשהוא שדי הדחקתי. כלומר לא לגמרי, זה עלה מפעם לפעם, אבל כשישבתי וכתבתי עליו - היה לא פשוט בכלל.ולמרת הקושי המשכתי עם זה ואני די גאה בעצמי על זה. כיפאק לעצמי
ועכשיו אני כבר צריכה לצאת לעבודה אבל זה ממש פתח לי את היום. אז יום טוב לכולם

היי עינב, קודם כל, מקווה שלא אכפת

לך ששירשרתי את ההודעה שלך לנושא שכבר קיים, כדי שלא נלך לאיבוד בים ההודעות והנושאים. גם אני רוצה להגיד לך כל הכבוד
על ההעזה לגעת במשהו לא פשוט בשבילך. מתוך ידיעה אני אומרת לך שהנגיעה בדברים הללו, היא אולי כואבת ולא נעימה, אבל יש בה משהו מאוד משחרר. פתח לך את היום כמו שאמרת. יום מקסים שיהיה לך,

למעלה