מישהו לעזאזל מוכן להסביר את הקטע ..

פה הטעות שלך

מרלין מנסון,כמו גם פינק ואבריל למשל מוכרים תדמית("לוק") בדיוק כמו ג´ניפר לופז רק שלהבדיל ממנה הם נולדו מכוערים(ובדומה לה לא מוכשרים) ולכן הם הולכים על תדמית "אני מיוחד","אני שם זין על העולם" וכו´.האיפור של מרלין מנסון הוא בדיוק אותו דבר ברמה העקרונית כמו החולצות בטן של בריטני. כל אומן כמעט מוכר איזו שהיא "תדמית" ולפי קהל היעד שהוא מעונין להגיע אליו.

plomphy

New member
אנשים מקשיבים לאמטיוי כי זה נוח.

ולמה אתה המנסה לשנות להם את הטעם? טוב להם עם פופ? שימשיכו. המוזיקה קליטה וזה מה שחשוב להם- זה שהזמרים צריכים גם להיראות טוב זה פשוט בא בעסקת חבילה..

jerri

New member
יש לי שאלה עבורך דווקא - אתה יכול

להסביר לי מה הקטע של כל חובבי המטאל/רוק לבוא ולהציק לכולם ולקבוע שהם שופטים מוזיקאים לפי המראה שלהם? סליחה? זה שמרילין מנסון הוא דוחה בעיני - את השיפוט עשיתי בטרם ראיתי אותו אלא רק משמיעת גיבוב הצלילים הצורמים שהוא מכנה מוזיקה. העובדה שהופעתו הפרובוקטיזית והמשעעמת שמכוונת לילדים אווילים שקונים את הפוזה שלו (כמו כל פוזת המתייסרים והאומללים ה"איכותית" של זמרי הרוק) רק מוסיפה לכך שאני לא סובל אותו. מי אתה שתקבע ש"אוהבי הפופ למינהם" (מוזיקת הפופ המיינסטרים המחליאה לדבריך) שופטים על פי מראה חיצוני? מצחיקול, רוב האנשים שומעים את המוזיקה ברדיו לפני שבכלל יוצא הקליפ אז איך הם אמורים לנחש איך הזמר/ת נראים? ותסביר לי גם למה חובבי הרוק שופטים זמרים על פי כמה הם "לא מסחריים". ככל שזמר הוא יותר כושל ככה הוא יותר טוב? ככל שהוא יותר זועם ועם פוזת אומלל ומתייסר הוא יותר טוב? תפנים - היום הכל מתחיל ונופל על שיווק ולוק. אתה חושב שהקולינג לא משווקים? או לינקין פארק? או לימפ ביזקיט? או סאם 141? או כל להקת רוק אחרת? גם מאחורי פוזת "אנחנו איכותיים ולא שמים על אף אחד" יש אסטרטגיה שיווקית. מרלין מנסון לא קם בוקר אחד ואמר אני אקרא לעצמי על שם אלילת המונים ורצח המונים ואתלבש כמו חייזר - יש מאחורי זה אסטרטגיה סופר שיווקית. למעשה האסטרטגיה שלו כה שקופה שזה פשוט מצחיק אותי בכל פעם מחדש. רק במדינת ישראל העלובה "מיינסטרים" זו קללה. וסליחה, גם ממש לא עומד לי מאמנים שכותבים את המוזיקה שלהם בעצמם. אלוויס מעולם לא כתב את המוזיקה שלו בעצמו ותראה לאן הוא הגיע. אטומיק קיטן כן כותבות את המוזיקה שלהם (בין חידוש לחידוש9 ועם כל הכבוד לא ראיתי שזה ממש עזר להן. בקיצור, הרשה לי לעוץ לך עצה. אתה מוזמן לא להקשיב למוזיקה ולא לקנות תקליטים של אמני פופ אלא רק רוק, אולי זה קצת יעזור להם במצעדים.

אלו Z

New member
כעוד אחד שאוהב רוק ומטאל אני מגיב..

אוקיי... אתה צודק בזה שאתה אומר שכמעת לכל אומן יש תדמית או"פוזה" משלו... כמו שלאמינם יש פוזה של ה"ילד הרע" למרילין יש את ה"הפריק המפחיד" או לאחרונה כריסטינה אגילרה בתור "הזונה התורנת". אבל ההבדל הוא זה: מרילין מנסון באמת מאמין במה שהוא מביע... אז נכון שהוא קצת מגזים עם כל הקטע הזה של הגוטיות והכל אבל קראתי קצת מהביוגרפיה שלו כשהזדמן לי פעם, או איזה כמה מכתבים שהוא כותב כל שבוע בערך באתר הראשי שלו, ואני מבין מאיפה כל השנאה הזאת לדת הממוסדת באה. אני מבין למה הוא כל הזמן יורד על הנצרות וכל זה. תאמיני לי זה לא פוזה. זאת הבעה. בקשר לזה שהוא מתלבש מוזר זה באמת אולי פוזה. אבל הכל טוב ויפה ועם הוא רוצה להיות ככה סבבה לו! ולנושא הבא: על איזה פוזה של מיוסרים אומללים אתה מדבר? עם הזמר שר על נושאים אמיתיים ולא על אהבה וקיטשיות אז זה ברור שהשירים יהיו קצת יותר קשים לשמיעה לא? אבל אין שום פוזה... תן לי להקת רוק אחת כיום שיש לה פוזה של מיוסרת ואומללה. זה שהם לא טורחים לשים טונות ג´ל על השיער ולא שרים על אהבה וקיטשיות מצביע על זה? אז זהו שלא... מה לעשות שהעולם הוא ממש לא כזה מקום נפלא... במיוחד פה בישראל. הלהקה היחידה שעולה לי בראש שגם התנהגה מיוסרת ואומללה היא נירוואנה, ונחש מה? הסולן שלהם התאבד. גם זה רק פוזה? ועוד משהו... איך הגעת בדיוק ללינקין פארק או סאם 41 וכל אלה? הלהקות האלא לא ממש נחשבים רוק... הם כמו פופ עם גיטרות, ורמת הממוסחרות שלהם כמעת מגיעה לרמה של הפופ. ולא אכפת לך עם האמן כתב את המילים בעצמו? אז זה רק אומר שכל זמרי הפופ שרים בלי רגש ב כ ל ל לעומת הרוק או לפעמים גם ראפ שכותבים את המילים בעצמם ושרים על נושאים אמיתיים. שמעת פעם על RAGE AGAINST THE MACHINE למשל? תקשיב פעם לאיזה דיסק שלהם ותיראה למה אני מתכוון מקווה שהבהרתי את עצמי.

jerri

New member
שמעתי את רייג´. לא אהבתי (וזה בלשון

המעטה) וזו זכותי בהחלט וממש לא מתאים לי שמישהו יבוא ויגיד לי שלהם יש יותר "רגש" בשירהם כי הם כותבים אותם. גם ממה שזכור לי הסולן הלא ממש מתוחכם של רייג´ הוא זה שעשה פרובוקציות בטקס הMTV כשטיפס על התפאורה וסירב לרדת במשך חצי שעה. זו לא פוזה? אז מה זאת? הוא באמת מאמין בזה? (במה? שהוא חייב לטפס על התפאורה?). אני אקשיב למבה שמתחשק לי ומי שלא טוב לו עם זה מוזמן להמשיך לשמוע רוק (נטול פוזות LOL).

אלו Z

New member
אוקיי

נכון, זכותך המלאה לשמוע מה שבא לך ואני לא יבוא ואכריח אותך לשמוע רוק ומטאל. תשמע מה שאתה רוצה! אבל אתה לא יכול להתחכש לעובדה שאם אמן כותב בעצמו את המילים יהיה קצת יותר משמעות ורגש בשירים, מן הסתם. ובקשר להערה האחרונה שלך... מי שטיפס על התפאורה בטקס לא היה הסולן... עם זכרוני אינו בוגד בי זה היה הגיטריסט לשעבר של הלהקה שכנראה שתה ק צ ת יותר מדיי אלכוהול. שאר הלהקה הגיבה שהיא הייתה כל כך מבויישת ממנו שהיא יצאה מיד מהטקס. לא נעים.

plomphy

New member
בולשיט

זה לא העניין שאמן כותב לעצמו תשירים... גם בריטני כתבה חלק מהשירים שלה, גם ביונסה וגם אבריל. זה לא בעיה לכתוב, והנימוק הזה כבר ממזמן לא קשור..

אלו Z

New member
לא בעיה לכתוב?

בשביל לכתוב שיר צריך קישרון... צריך כריזמה... זה לא סתם. אם בריטני איי פעם כתבה שיר זה בטח היה משהו כזה: היא קמה לה בוקר אחד ואמרה לעצמה: הםםם היום בא לי לכתוב שיר על בנים... כן אני יקרא לזה BOYS ויהיה לזה קצב מדליק ומילים רדודות...כן זה בדיוק מה שהמעריצים שלי יאהבו! לעומת זאת ברוק המילים באות מהלב ובאמת מצביעים על נושאים אמיתיים מהחיים, אני רוצה לראות אותך כותב שירים כאלה... אז כן... זה דיי קשה לכתוב.

plomphy

New member
לא....

הבעיה היא ההלחנה.. לא השירים, כי ברגע שיש לך נושא זה לא כזה בעיה לזרום (ואולי תחשוב שזה מטומטם- אבל כל מה שצריך זה שהצד האומנותי שלך יהיה יותר מפותח- הכל משיעורי מדעים!
) ואני יודעת לכתוב שירים-כבר כתבתי, רק שאני ממש אבל ממש לא יודעת לשיר... העובדה היא שבריטני כתבה- אז זה לא אומר שברגע שאומן כותב המוזיקה יותר טובה. הקטע זה מה הכוונה שהוא כותב- באמטיווי זה פשוט כסף. וכל האמנים באמטיווי עושים תמוזיקה בשביל כסף.

אלו Z

New member
אםם

לא אמרתי שעם מישהו כותב את השיר השיר יהיה בהכרח יותר טוב. אבל עם מישהו כותב את השיר אז זה הרבה יותר עם רגש ובדרך כלל הרבה יותר איכותי מאשר שמישהו סתם שר מילים שנכתבו לו על ידיי מישהו אחר מראש. אה וזמרי הפופ גם לא ממש מלחינים את המוזיקה. יש אנשים שעושים את זה בשבילם. לעומת הרוק שבו גם מלחינים ומנגנים את המוזיקה וגם כותבים את המילים! חוץ מזה כשאני אומר לכתוב שיר אני מתכוון שיר עם משמעות ועומק ולא סתם שיר בלי משמעות כמו שהזכרתי למעלה... ותאמיני לי זה ממש לא כזה קל.

plomphy

New member
ואני לא אמרתי שהם מלחינים

תראה, אתה לא צריך לשכנע אותי- אני לא אוהבת אמטיוי ואני פשוט מקשיבה למוזיקה שאני אוהבת. אבל עם כל הכבוד לא רק ברוק יש משמעות... וכן- אני כתבתי שיר עם משמעות, זה היה אחרי משו אישי שעברתי- לא סתם איזה שיר אהבה (תודה על הזיזול...)

plomphy

New member
לא....

הבעיה היא ההלחנה.. לא השירים, כי ברגע שיש לך נושא זה לא כזה בעיה לזרום (ואולי תחשוב שזה מטומטם- אבל כל מה שצריך זה שהצד האומנותי שלך יהיה יותר מפותח- הכל משיעורי מדעים!
) ואני יודעת לכתוב שירים-כבר כתבתי, רק שאני ממש אבל ממש לא יודעת לשיר... העובדה היא שבריטני כתבה- אז זה לא אומר שברגע שאומן כותב המוזיקה יותר טובה. הקטע זה מה הכוונה שהוא כותב- באמטיווי זה פשוט כסף. וכל האמנים באמטיווי עושים תמוזיקה בשביל כסף.

אמממם

אם אוהבי הפופ למיניהם היו בוחרים את הזמרים האהובים עליהם על פי מראה חיצוני ולא על פי מוזיקה, הייתי מסבירה לך, אבל עצם העובדה שזה לא ככה, מפריעה לי להסביר לך, רוצה פירוט? רק תבקשו!

למעלה