מישהו מהמלומדים פה יכול

פפו

New member
מישהו מהמלומדים פה יכול ../images/Emo132.gif

להסביר על איזה כיבוש מדובר? למיטב עניות דעתי הרי מדינה נחשבת לכובשת לאחר שסיפחה לעצמה שטח שעד כה היה מחוץ לגבולותיה. עד כמה שזכור לי בין מדינת ישראל ויהודה ושומרון מעולם לא היה גבול אלא קן הפסקת אש/שביתת נשק שלימים נקרא הקו הירוק. כידוע שקו כזה אינו קבוע ומשמש בסיס לשינויים תכופים עד להחלטה על קו גבול מוסכם ומוכר. במיסגרת שינויי קו הפסקת האש הוא הוסט לאחר 15 שנה מיום הווצרו עד לקו הגבול הירדני ומאז 41 שנים הוא שם. מכאן עד להפצת העלילה הזדונית על כיבוש הדרך ארוכה מאוד. אגב בעניין אחר זוכרים את יהודה איש קריות? לא מוזכר בשום מקום בהיסטוריה שהקים צאצאים.....אבל בכל זאת הם הופיעו מהיכן שהוא......

פפו

New member
וסליחה ששחכתי עוד משהו פעוט

את עזה רצינו לתת למיצרים כידוע,אך הם דחו אותה בשאט נפש. אז מה רציתם? שנפקיר אותה כך סתם לגורלה? אז המשכנו להחזיק בה מטעמים הומניטרים טהורים

MichelleS

New member
אני חושבת

שמטעמים הומניטרים לא מקימים התנחלויות על אדמה מולאמת שנגזלה מהפלסטינים.

epitaph

New member
צודק, אנחנו לא הומנטירים...

זה לא כאילו ברגעים אלה שאני כותב את ההודעה צה"ל מנסה לחלץ פלשתינאים שמנהרת תופת שהם חפרו קרסה עליהם.

sela v

New member
אז למה השטחים

לא מוגדרים כשטחים ישראלים לפי ממשלת ישראל בניגוד למשל לרמת הגולן וירושלים?

MichelleS

New member
ההבדל בין כיבוש לסיפוח

כיבוש הוא לא סיפוח. בסיפוח מדינה מספחת, מוסיפה, שטח שהיה מחוץ לגבולותיה ותושביו נפכים לתושבי או אזרחי המדינה. בכיבוש המדינה מספחת את השטח אך התושבים שבו לא נהפכים תושבים או אזרחים של המדינה הכובשת. הבעיה בכיבוש הוא לא העובדה כי השטח היה מחוץ לגבולות של ישראל (או מחוץ לשטחה לפי הסכמי שביתת הנשק) אלא שהיא שולטת על אנשים שהם לא תושביה או אזרחיה.

Mיקי_

New member
וכמובן אי ההסכמה הבינל"א

על סיפוח השטחים הכבושים למדינת ישראל (ובתוכם הגולן אגב) ולבניה על האדמות הכבושות. כי מדברייך יוצא שהגולן איננו שטח כבוש. אז רציתי להוסיף את הקריטריון הנ"ל כדי להדגיש שגם רמת הגולן (שתושביה הסורים גורשו, ותושביה הבדואים בחרו אם לקבל אזרחות ישראלית או להישאר באזרחות סורית) גם היא שטח כבוש. כיוון שמעולם לא הוכרה ע"י מדינות העולם, כחלק משטחי מדינת ישראל הרבונית (למרות שמדינת ישראל חוקקה את חוק הגולן, שלא עושה את הסיפוח הזה לחוקי).

פפו

New member
הכל עניין של זוית ראיה

מבחינתי השטחים לא נכבשו אלא שוחררו. למרות זאת אינני רוצה אותם וזאת כי אני סולד מהתושבים החיים שם. סולד מתרבותם סולד מערכיהם ולדעתי אינם עומדים בשום נורמה חברתית המקבילה אף למאה ה18. בארצות ערב גנבה,רצח,אונס וחטיפת נשים הם נורמה וסימוכי בידיי. הבעיה שהם רוצים הכל. הם רוצים את חיפה,עכו,יפו,באר שבע, הכל עד לים. הם רוצים לימחות אותנו מעל פני האדמה. כל הדיבורים של כבייכול המתונים שבהם במתק שפתיים נועדו להטעות. והתחזית האישית שלי זו מלחמה והפעם מלחמת סוף שרק צד אחד ישרוד וצר לי שכך אך אינני רואה מנוס והימים ידברו

sela v

New member
מדינת ישראל שחררה

אדמות שישבו עליהם מעל מיליון ערבים? כמה חכם! ולמה לא צירפו אותם להיות אזרחים? לגבי מלחמה יודעים איך מתחילים, אך לא יודעים איך היא תסתיים, ולכן אני מקווה שנהיה חכמים ולא נגיע למלחמה. אפילו אמריקה שלפני שנים מעטות תמכה בבין לאדן פתאום הוא נהפך לאויב.

פפו

New member
אכן כן היא שיחררה אדמות

שניכבשו על ידי הליגיון הירדני ב-48 אלא שהריבוי הטיבעי הלא רציונאלי של הערבים יצא מכל פרופורציה מקובלת והגיעו לצערנו להיכן שהגיעו. זו גם הסיבה שאיננו מצרפים אותם כאזרחים . לגבי תוצאות המלחמה הרי שלדעתי יהיו שתי אפשרויות. האחת ניצחון שלנו השניה אבדון כללי של המזרח התיכון תמות נפשנו עים הערלים

epitaph

New member
הסיבה היא פשוטה...

מדינת ישראל לא הפכה אותם מיליוני ערבים לאזרחים כי בצעד כזה היא היתה משיגה שכבר לא היתה מדינת ישראל.

sela v

New member
מה יותר טוב בך

מאשר בהם, כמו שהם רוצים להעלים אותך. אתה דורש אותו דבר.

פפו

New member
סתם לשם הסקרנות אמור נא לי

האם אתה יכול להצביע על משהו שלילי אצל הפלשתינאים?. הן בכל השירשורים אנו הישראלים וצה"ל במיוחד מוצגים באופן שלילי בלבד תוך הגנה על הפלשתינאים. לכן אני תמהה האם בכל זאת גם בהם יש משהו שלילי ואנא אל תספר לי על עשבים שוטים שיש להם כביכול בקצוות

sela v

New member
לכל אחד יש דברים שלילים

וחיובים. גם לי יש דברים שלילים וחיובים. אבל אתה מנסה להחביא את הדברים השלילים בישראלים, ולי משנה מה שאצל הישראלים ולא הפלסטינאים, כי כל אחד יכול לשנות את עצמו ולא את האחר.

פפו

New member
התחמקת מתשובה. יש סיבה?

למה אתה מסובב את השאלה הכל כך פשוטה? מה שלילי אצלם?

sela v

New member
עם אנשים שאם היה אפשר

היו מוחקים כמה מיליונים אין לי הרבה מה לדבר. אתה לא טוב מאלה שהרגו מיליונים לפני 50 שנה באירופה, גם הם רצו להעיף כמה מיליונים, ולצערנו להם הלך.

למעלה