כך מסתבר
הצצתי קצת על הצמח הזה (שמסבר שהוא קרוב משפחה של המנטה בכלל), נראה שבזרעים שלו אחוז ה-א3 הוא אכן 64% (מתוך סך חומצות השומן בזרע), שזה יותר מה-55% של הפשתן. עדיין לא ברור אם סך כמות ה-א3 תהיה גדולה יותר בזרעים אלו (זה תלוי גם באחוז המשקלי של כלל השומן בזרע), אבל אין ספק שיש שם כמויות נכבדות. בכל מקרה, לא ראיתי אפילו מחקר אחד שבו נבדקה ההשפעה של צריכת זרעי צ'יה על בני-אדם, אלא רק על חולדות, עכברים ובעיקר תרנגולות. המיקוד המחקרי העיקרי הוא לנסות להאכיל את העופות בזרעים אלו במקום בדגים, כמקור ל-א3 עבורם (כן, בתעשיה מאכילים תרנגולות בדגים; לפי הערכות רשמיות כ-50% מהדגים המגודלים מסחרית משמשים להזנת בע"ח). נשמע מעניין באופן כללי, נקווה שמישהו ירים את הכפפה ויתרגם את הפוטנציאל בזרע הזה לתזונה שלנו (גם אם כפי שצוין קודם, גם כך צריכת ה-א3 בתזונה המערבית היא גבוהה בהרבה מהכמות הנדרשת, לפחות פי 7 בממוצע).