מישהו מכיר אומגה3 לצמחונים(שגם לא עם ג'לטין)?

motior

Member
תודה, אבל...

משהו לא מסתדר לי עם אומגה 3. מהי הכמות שאנו באמת "צריכים"? אם יוצאים מנקודת הנחה שאומגה 3 נמצאת בכמויות משמעותיות רק בפשתן ובדגי מעמקים מהים הצפוני, ודי ברור שרוב בני האדם בעולם לא באמת צורכים מקורות אלה, אז נראה כאילו כמויות קטנות (מהזרעים?) בהחלט מספקות לבריאות תקינה. או בקיצור - לא נראה לכם שיש קצת הפרזה בחשיבות צריכת אומגה 3?
 

אלי ו.

New member
אומגה 3 היא חומצת שומן "חיונית"

בעיקר מכיון שהגוף שלנו אינו מסוגל לייצר אותה בכוחות עצמו. יש מחקרים רבים שמלמדים על יתרונות תזונתיים של אומגה 3 אבל אין לאומגה 3 RDA או כמות שמתחת לה ידוע שהבריאות שלך תיפגע. זאת להבדיל מרכיבי תזונה אחרים שאם תחסיר לאורך זמן אתה בהחלט עלול לפגוע בבריאותך.
 

m0sh3

New member
למרות שאין RDA

(1) דן בכמויות המומלצות של אומגה 3. כאשר צורכים אומגה 3 ממקורות צמחיים דרושים 1.5-3 גרם ליום, מול 0.5-1.8 גרם ליום מן החי. Harefuah. 2004 Aug;143(8):585-91, 622, 621. :1 [Omega-3 fatty acids, fish, fish oil and cardiovascular disease--a review with implications to Israeli nutritional guidelines]
 

kastelz

New member
שמן דגים

ישנו תוסף של אומגה שלוש לצמחוניים שעשוי משמן פשתן ונקרא יומי אומגה 3 הוא ב דובוני שוקולד חוץ מזה צריך להבין כי הזמינות של שמן פשתן פחות טובה משל אומגה 3 מדגים היות ולגוף קשה להשתמש בפשתן לצורך הפרדת ה epa dha ולכן רק 5% מהאומגה 3 נספגת בשמן פשתן מקווה שעזרתי במשהו
 

TheFinalCut

New member
לא מדויק

לפי סקירה שקראתי לא מזמן, לגוף שלנו אין שום בעיה לספוג שמן מפשתן, הוא זמין בצורה מצוינת מפשתן טחון או שמן מרוכז. השמן הזה עשיר מאוד בחומצות שומן מסוג אומגה 3, בעוד דגים עניים בחומצות שומן אלה, אך יש בהם DHA ו-EPA - החומרים שאליהם מומרת האומגה 3 בגופנו ואשר להם הוא זקוק. באופן כללי המקור לחומר המכונה אומגה 3 (שמו המדעי alpha linoleic acid או ALA בקיצור) הוא רק מזון מן הצומח. הצריכה הממוצעת של ALA באירופה וארה"ב היא 7-15 גר' ביום. הכמות המומלצת לצריכה ביום היא 1.6 גר' לגברים ו-1.1 גר' לנשים. המסלולים הביוכימיים המובילים מ-ALA ל-DHA ול-EPA מתחרים זה בזה, כאשר יש עדיפות כללית ליצירת DHA. לכן, כאשר לא נצרכת כמות מספקת של אומגה 3 ייתכן חוסר (באחד התוצרים). אך מצב זה נדיר למדי (כמעט לא קיים ברוב אוכלוסיית המערב). אגב, האנזימים הממירים את ALA ל-DHA ו-EPA מעוכבים ע"י כולסטרול, שומן רווי (המקור העיקרי לאלו הוא מזון מן החי), שומני טראנס ואלכוהול (זו אחת הסיבות שעובריהם של אמהות אלכוהוליסטיות יכולים לסבול מנזק מוחי).
 

TheFinalCut

New member
תיקון הגדרתי

אומגה 3 הוא מבנה כימי ולא חומר מסוים, כך שגם ALA וגם EPA ו-DHA (ומספר חומרים נוספים) כולם נכללים תחת ההגדרה של חומצות שומן מסוג אומגה 3.
 
למעלה