מישהו מכיר את התרופה ביידוריון?

ganbarimasu

New member
מישהו מכיר את התרופה ביידוריון?

שלום לכולם.
אני סוכרתי סוג 2 מזה כ-12 שנים.
מעבר לכדורים ולאינסולין הזרקתי מדי יום בשנתיים האחרונות ויקטוזה.
היות והסוכר שלי לא היה מאוזן בשנה האחרונה למרות כל מה שעשיתי, האנדוקרינולוגית שלי אמרה שהויקטוזה כנראה לא ממש משפיע כבר והחליפה לי אותה בתרופה אחרת בהזרקה שנקראת ביידוריון, ושאותה מזריקים פעם בשבוע.
אני כבר שבוע שני עם הביידוריון ובלי הויקטוזה, והמצב החמיר מאד. לפני מספר ימים מדדתי ערכים וגיליתי שכל היום הייתי קרוב ל-300, ולפני ארוחת הערב היה לי 365. אני מרגיש רע ועייף ומיובש כל הזמן.
ביום חמישי האחרון התקשרתי לאנדוקרינולוגית שלי בבוקר בדחיפות, והיא לא נשמעה מאד מבוהלת. היא אמרה לי שיכל להיות מצב שהביידוריון יעלה בשבועות הראשונים את הסוכר ורק לאחר מספר שבועות יתחיל להשפיע. היא המליצה לי להעלות את מינוני האינסולין שלי בינתיים עד שאשיג איזשהו איזון ואמתין לפחות עוד שבועיים שלושה.
אז העליתי את מינוני האינסולין ואני באמת כבר לא ב-365 אבל אני בסביבות 250-300 כל הזמן.
מה שמפחיד אותי זה שיכל להווצר נזק בלתי הפיך לאיברים כמו כליות או עיניים ברמות סוכר כאלו שמתמשכות. אבל האנדוקרינולוגית בטוחה שזה בסדר ושאנסה עוד לפחות שבועיים והכל יסתדר.
מישהו מכיר את התרופה ביידוריון? באינטרנט לא מצאתי עליה כמעט כלום, ובמיוחד לא בנושא עלייה ברמת הסוכר בתחילת השימוש בה.

בתודה, חיים

tulkin

New member
אני תוהה

אני עצמי סוכרתי חדש למדי, ועדיין לומד על המחלה והחיים איתה, ולכן השאלה שיש לי היא שאלה של תהיה, ולא שאלה של ביקורת משום סוג שהוא, ועולה בעקבות ערכים סופר גבוהים שאתה מדווח עליהם (שמפחיד אותי רק לחשוב עליהם):
בהנחה שחוק שימור החומר פועל גם על סוכרים, מאין מגיע לדם שלך כל כך הרבה סוכר? כלומר אינסולין דואג שמה שכבר הגיע גם יצא, אבל אולי אפשר לדאוג שלא יגיע מלכתחילה? האם ניסית בכיוון הזה וזה לא עזר? אני פשוט מנסה להבין...

ganbarimasu

New member
שאלה לגיטימית

ואני לא יכל לתת לך תשובה.
אני כבר שנים משתדל לשמור על תזונה מאוזנת.
לא נוגע במתוקים, משתדל לאכול פחמימות מורכבות.
אבל כלום לא עוזר. אני כבר לוקח מינוני תרופות ואינסולין משני סוגים ועדיין הסוכר שלי לא מאוזן (נע בין 120 ל-200). היות וזה לא מאוזן האנדוקרינולוגית שלי המליצה לי לעבור מויקטוזה לביידוריון אבל בינתיים עם הביידוריון אני מגיע לערכים של מעל300 ואפילו מתקרב ל-400.
שתבין, גם אחרי לילה של צום שבו בערב אכלתי מרק ירקות עם חזה עוף ואינסולין וגלוקופג' בבוקר אני עם סוכר של 220 כרגע. מאיפה הסוכר?
לא יודע...

tulkin

New member
וכמה היה לפני המרק ירקות והעוף?

(והאם המרק הכיל תפו"א שמפוצצים בפחמימות?)
כי ברור שיש בעיה שמרגע שהסוכר מגיע לדם קשה לו לצאת משם, לא משנה צום או לא צום. אינסולין וגלוקופג' אמורים לעזור בזה אבל יש גבול למה שהם יכולים לעשות.
אגב, ניסית לטפס מדרגות? אצלי זה עובד נהדר. רגע אחד יש לי 140 ו10 קומות אחרי יש לי 90. (למרות שעם רמת סוכר כל כך גבוהה של מעל 200, כדאי להתיעץ עם רופא לפני פעילות גופנית מאומצת מחשש לחמצת)
שווה אולי לנסות לתקופה קצרה תזונה דלת פחמימות? כלומר לא "פחמימות מורכבות ובלי מתוקים" אלא בלי פחמימות כמעט בכלל למשך כמה ימים. זה עשוי לנקות את המערכת קצת.

ganbarimasu

New member
אני מסכים

שתזונה ללא פחמימות חסייע להוריד את הסוכר באופן דראטי למדיי. בל כל הרעיון הוא לבדוק אם התרופה חדשה (ביידוריון) עוזרת או לא. לכן אני צריך לשמור על תזונה כתמיד. אם אוריד את הפחמימות עכשיו והסוכר יהיה "בסדר" אז הרופאה תחשוב שהביידוריון עובד ואז כשאחזור לחים "רגילים" הסוכר יעלה שוב. אני מתכוון לדעת אם מישהויודע האם הביידוריון אמור להעלות כל כך את הסוכר בשבועות הראשונים או שזה רק אצלי...
ותודה על התגובה (-:

tulkin

New member
גם אני מסכים

שאם המטרה הממוקדת היא בדיקת התרופה אז עדיף לא לשנות את התזונה. מצד שני, אני משתדל לא לשכוח את התמונה הגדולה ולהבין לאורה את הפרטים הקטנים.
זה אמנם יותר פתוח לפרשנות, ולכן ייתכן שאנשים שונים רואים את הדברים אחרת זה מזה, וזה בסדר, אבל לעתים זה גם מועיל יותר לטווח הארוך. בהקשר הזה קראתי בדבריך על קושי מעבר לתרופה הספציפית (שהרי מלכתחילה עברת אליה בעקבות בעיה) ולכן העליתי את הנקודות שהעליתי. אם זה לא מתאים/מועיל, אני מתנצל.

ganbarimasu

New member
אין שום צורך להתנצל

תגובתך לגיטימית לגמרי.
אני פשוט רוצה לבחון את הביידוריון כפי שהאנדוקרינולוגית שלי המליצה. עם זאת רציתי לדעתאם מישהו כבר לקח את התרופה וחווה עלייה כזו בשבועות הראשונים או לא. רק כדי להתעודד יותר או לדאוג יותר

תומרונתם

New member
מנהל
תהייה נאה
אני אנסה להסביר

כיוון שחסר בגוף אינסולין (בין אם מקושי בייצור כמות מספקת, ובין אם כתוצאה מייצור אינסולין "לא טוב"), התאים לא מקבלים את הסוכר הדרוש להם מהדם, ומייצרים סוכר בעצמם. הם משתמשים בסוכר שנוצר, וגם מפרישים אותו לדם, כדי לתמוך ברקמות שלא מייצרות סוכר אבל צריכות אותו (בעיקר המוח).
לתהליך קוראים גלוקוניאוגנזה, והוא קורה כאשר הגוף נמצא למשל במאמץ, מחלה (שפעת או דלקת כלשהי) או בצום (או כאמור, ב"צום מדומה" כמו שכתבתי בהתחלה).
יצירת הגלוקוז היא תהליך יוצא דופן, משום שהיא לא תלויה בתזונה. הסוכר נוצר מאבני היסוד שלו, ולא מתקבל כתוצר פירוק של התזונה.

האם אתה בעודף משקל רציני? מה ה-BMI שלך?

עודף משקל עשוי לגרום לתנגודת גבוהה לאינסולין.

ganbarimasu

New member
אני בעודף משקל גבוה

וברר שיש לי נגודת לאינסוין - הרי יש ליסורת מסוג 2
השאלה שלי יא האם הביידוריון אמור להעלות אתהסוכ כ כך בשבועות הראשונים או שז רק אצלי...

אני לא מכיר את האינסולין, מקווה שהאנדוקרינולו

גית שלך מכירה או טוב.
לגבי הגלוקופג', לוקח שלוש פעמים ביום?

ganbarimasu

New member
שלושה גלוקופאג' ביום

אחד בבוקר, שניים בערב.
ואינסולין הומלוג לפני כל ארוחה 30 יחידות.
ואינסולין לנטוס ב 22:00 בערב 64 יחידות.

בטח שמעת את המשפט הזה גוגל פעמים בימי חייך:

" אתה חייב, אבל חייב להוריד במשקל "

אני יודע שסוכרת סוג 2 זאת תנגודת לאינסולין, אבל יש תנגודת ברמות שונות.
אדם בריא, או סוכרתי סוג 1, זקוק בממוצע לחצי יחידת אינסולין לכל ק"ג ממשקל גופו.

אתה מזריק 150 יחידות ביום, בטח אינך לא שוקל 300 ק"ג! זה מראה עד כמה התנגודת גבוהה.

תומרונתם

New member
מנהל
אני לא מכירה את התרופה

אז רק אענה לשאלתך לגבי הנזק לטווח ארוך.
שבועיים-שלושה לא יכולים לעשות לך נזק לטווח ארוך. מה שכן מדאיג, זה שאתה כבר תקופה ארוכה לא מאוזן, והשינוי הזה רק מעיף אותך יותר גבוה, והרבה. אז לא הייתי מחכה יותר מכמה שבועות באמת, ואם זה עדיין גבוה כדאי להתייעץ עם רופא אחר.
בינתיים אל תחשוש להעלות עוד קצת את האינסולין, עד שתראה ירידה.

אתה יכול לכתוב את שם התרופה החדשה באנגלית?

ganbarimasu

New member
השם הוא

BYDUREON
ובשבוע הבא אני נפגש עם האנדוקרינולוגית שוב, ואני מקווה שיהיה שינוי. שתוריד או תחליף את התרופה. אני כבר שלושה שבועות עם התרופה ואין שום הטבה. להיפך.

תומרונתם

New member
מנהל
מהצצה מהירה בקישור שנתת

זו תרופה שלא מתאימה למצב שלך... פשוט מקריאה של המשפטים הראשונים.
BYDUREON is not a substitute for insulin and has not been studied in combination with insulin
BYDUREON is not for people with type 1 diabetes or people with diabetic ketoacidosis (a condition caused by very high blood sugar)

ganbarimasu

New member
כתוב שם

שהביידוריון לא נוסה עדיין על מי שמזריק איסולין ולא יודעים מה תהיה התגובה.
זה לא אומר שזה מחייב שהתגובה תהיה קשה. פשוט שלא יודעים.
ואני מקוה שזה בסופו של דבר לא הרסני...

זו תרופה המבוססת על הבייאטה שמוזרקת אחת

לשבוע במקום כל יום. האנדו' שלי טענה שאינה אפקטיבית לעומת הויקטוזה.

למעלה