מישהו עשה ספארי בטנזניה ובזנזיבר?

malit

New member
מישהו עשה ספארי בטנזניה ובזנזיבר?

אני מתכננת ירח דבש בטנזניה וזנזיבר באוקטובר למשך חודש. אשמח לדעם אם זו העונה המומלצת לטייל שם, מה העלות של טיול כזה, איך מגיעים לטנזניה ומשם לזנזיבר. כל המלצה, הסבר והדרכה התקבלו בברכה! איפה עוד אפשר לברר את הדברים הללו? אמרו לי שנורא יקר ומסוכן שם, האם זה נכון?

sela v

New member
אני הייתיי שם בחודש יולי

מאוקטובר מתחילה העונה של הסרנגטי, אבל צריך לבדוק את הזמן המדויק של הנדידה, אחרת השמורה תהיה ריקה. מסוכן? אני לא שמעתי על זה. מחיר ספארי מ-75 דולר ליום לבן אדם. איך מגיעים? יש טיסות של החברה האתיופית.

malit

New member
יש טיסה ישירה מהארץ לשם?

כמה עולה טיסה? מה עלות המחיה שם? איך זנזיבר? כמה ימים ספארי כדאי לעשות? תודה מראש...

sela v

New member
עוד

כתבתי לך שהטיסה היא עם האתיופים, ולכן צריך לעצור באדיס אבבה באתיופיה. זנזיבר מדהימה. הכל זול, חוץ מהספארי, ואם תבחרו מלון יקר זה גם יקר, אבל אפשר גם לקחת מלון ב-10 דולר ללילה. אני הייתי במלון של 6 דולר ללילה בזנזיבר. לגבי ספארי. ממליץ על לפחות שבוע, אבל זה הטעם שלי, לא אומר שאתם לא תהיו משועממים מזה. הכי חשוב זה שלא תפספסו את נגורנגורו וסרנגטי.

malit

New member
איפה מזמינים את הספארי?

בארץ או שם? יש לך חברה מומלצת?

sela v

New member
אפשר פה אפשר שם

אני הזמנתי שם, כי טיילתי כמה חודשים באפריקה. אפשר גם להזמין מפה דרך האינטרנט בחברה מקומית שם. אני טיילתי שם ב-1996, ככה שלא יכול להמליץ על חברה ספציפית.

דעתי

קצת שונה.אני לא חושבת שזנזיבר עונה על הציפיות. נכון שזה אי נחמד ואולי יש מלונות מדהימים ויקרים!!! אבל אם בוחרים ללכת על סגנון תרמילאי אז זה לא כזה מפנק כמו למשל החופים של תאילנד (לא הייתי, אבל מתמונות ואין סוף סיפורים ותוכניות טלויזיה).אולי דברים השתנו, הייתי שם ב - 97, קצת אחרי סלע אז יש סיכוי שמה ששנינו זוכרים השתנה בינתיים ואני מקווה שלטובה. בכל מקרה - חשוב חשוב לדעת - אין כניסה לאי ללא תעודת חיסונים בין לאומית שבה כתוב שחוסנתם ל"ילוו פיבר". בלי זה אתם נשארים בחוץ ולא מספיק פנקס חיסונים בעברית, יש פנקס בין לאומי שניתן להשיג בקופת חולים. הם כבר ידעו. עוד דבר על דרכי ההגעה - ניתן להגיע במעבורות. אנחנו הפלגנו ממומבסה בקניה וחזרנו בהפלגה לדאר א סלאם בטנזניה. ועוד משהו שיש לי להגיד זה שלא אהבנו את הטנזנים וברחנו משם דיי מהר. בקשר לספארי, אין צורך להזמין מהארץ, סוכני החברות נמצאים בכל מקום. ממליצה לך לנסות לקבל חידע עדכני אולי באתר של המטייל לגבי חברות אמינות. לדעתי ספארי מוזמן מראש יעלה הרבה יותר.

sela v

New member
לא הייתי בתאילנד

ככה שאני לא יכול להשוות בין שני האיים. אפשר אולי לצרף את סיישל יחד עם ספארי (לא הייתי גם בסיישל
). אני זוכר שהייתי בקניה התעניין זוג בטיסה מניירובי לסיישל.לגבי חיפוש ספארי, אפשר די בקלות שם, ותמיד להיות פתוחים לעצות מאחרים, אבל לדעת גם לשים אותן בערבון מוגבל, במיוחד מתיירים לא ישראלים, שיכול להיות שמורגלים לדברים אחרים, למרות שלא לשלול את זה. אפשר בספארי לחלק את הטיול לחלק ספארי עם שינה בלודג' וחלק בקמפינג. לגבי הגעה מספארי לזנזיבר אפשר גם בטיסה. אפשר לברר גם באייר טנזניה.

sela v

New member
הלינק הוא לחברה אחרת בטנזניה

לא מצאתי קישור פעיל לחברת התעופה אייר טנזניה.

סיישל זה בית אבות לזקנים אירופאים

האי מדהים ביופיו אבל זקן מאד ויקר בטירוף אני הייתי בזנזיבר כמה פעמים יש מלא מלונות מקסימים בחוף הצפוני לא יקר ומקסים. אין מה להשוות לתאילנד ברמה של בילויים - בתאילנד יש הרבה הרבה יותר בזנזיבר יותר שקט - כמו שתאילנד היתה לפני 15 שנה. לא בית חרושת אלא חוף מקסים ושקט.

malit

New member
מה יש לעשות בזנזיבר חוץ מבטן גב?

יש עוד פעילויות, או מקומות שכדאי לבקר בהם? אני ממש לא מכירה אף אחד שהיה שם כדי שיספר אם שווה בכלל לנסוע לשם... איזה מלחיץ. חודש זה יותר מדי זמן לספארי וזנזיבר? אשמח לעוד המלצות ומידע... תודה רבה!

sela v

New member
מה עוד

יש את סיור התבלינים. אפשר לצפות בדולפינים או שזה ליוייתנים (לא עשיתי את זה), יש יער עם קופים, אפשר לעשות שם סיור, ודי זהו. זה אי די קטן. אפשר להוסיף טיפוס על הקלימנג'רו.

malit

New member
יש בעיה אם זה שכולם מוסלמים שם?

קראתי בלמטייל שיש להם בעיה עם לבוש לא צנוע, מה הכוונה?

sela v

New member
בזנזיבר הרוב מוסלמים

בטנזניה רק חצי בערך מוסלמים. לבוש צנוע זה לא ללכת עם חוטיני ליד מסגד. אם תהיי בחוף עם חוטיני אף אחד לא יגיד לך כלום. גם בטח זה יותר נוגע לבחורות שמשתזפות עם חזה חשוף.

malit

New member
ומה מבחינת גילויי אלימות, מסוכן שם?

מה לגבי שנאת ישראל?

sela v

New member
התשובה שלי היא

שבשום מקום שטיילתי בעולם לא זכיתי לראות את שנאת ישראל. המקום היחידי שראיתי את זה, זה בשידורי החדשות של תחנות הטלויזיה בישראל.

שבוע גג

אין מה לעשות שם יותר. כפי שסלע ציין יש את סיור התבלינים ואת יער הקופים ואם אני זוכרת נכון עשינו את זה יחד. חצי יום ב " סטו טאון" שזו העיר הקטנה דרכה מגיעים ודרכה חוזרים, נחמד ללכת לשוק. יש גם שוק אוכל בערבים, אני לא יודעת אם בכל יום. בתקופה שאני הייתי היה סגור בגלל התפרצות כולרע. צלילות ושנורקלינג ואולי עוד אטרקציות בסגנון אבל ההאי ממש פיצפיון ככה שאין המון לאן ללכת. מצד לצד בערך שלוש שעות מקס' לדעתי.

malit

New member
אז את לא ממש ממליצה לנסוע לשם נכון?

אני ממש בהתלבטות, משום מה זה פתאום לא נשמע לי כ"כ מושך... שבוע גג בזנזיבר? יש לי חודש טיול.... שבוע ספארי ושבוע בזנזיבר ומה עושים הלאה? יש למישהו המלצות???

ממ...

או להמשיך למדינה שכנה למשל למלאווי או אולי בכלל לשנות קצת כיוון ולהדרים לחודש לדרום אפריקה המדהימה. שם חודש יספיק בקושי : ) ובקשר לזנזיבר, זה לא שאני לא ממליצה וכמו שגם כתבתי הייתי שם מזמן ואולי דברים השתנו (לכן ממליצה לחפש מידע באתר למטייל) אבל פשוט לא לצפות לפנטזיה על אי טרופי מהסרטים. תחשבי על דרום אפריקה, ואם תרצי יש פה מספיק אנשים שיוכלו לספר על זה וגם נכתב הרבה על דרום אפריקה בפורום.

למעלה