מישהו פה קרא "מי

• פותח הנושא oor
  • פורסם בתאריך

oor

New member
מישהו פה קרא "מי

הזיז את הגבינה שלי?" זה פשוט ספר גרוע! כאילו מההפואנטה לעזאזל? עם מישהו הבין אשמח עם הוא יסביר. תודה.

galahead

New member
ספר איום ונורא!

ואני באופן אישי הייתי מאוד שמח אם לא ניאלץ לדון בו פה... אבל אם כבר פתחת את הנושא :) ספר רדוד, תבניתי, שגם מטרת השיפור העצמי המוצהרת שלו אינה מושגת, מהסיבה הפשוטה שילדים קטנים (אליהם כנראה מיועד משל "עכבר העיר/עכבר הכפר/עכבר המחפש את עצמו בתוך תאגיד עסקי") , בד"כ מחפשים ספר חכם! אני יודע שזה נשמע כמו משפט לא תקין לוגית, אבל אם קצת מאמץ ניתן לקלוט את תהפוכות נפשי הקוראת מבעדו... (וואו! אני חייב להפסיק להתפייט!)

אושר מ

New member
למה? גם אני מצאתי אותו לספר רע

מאוד, מאוד מאוד. וגל ניסח את זה מצויין. בכל אופן - אם תמצא/י מישהו שיסביר לך את העניין בספר, אנא, העבירי לנו את ההסבר, בכדי שנחכים.

עופר ב.ה

New member
אני חושב

שז´אנר ספרי ה"שיפור העצמי" רדוד כשלעצמו. דברים נכנסים טוב לראש לא כשמאכילים אותך בכפית, וספרים וסיפורים דידקטיים הם בכלל דבר שהיה צריך להיעלם בתקופה הויקטוריאנית, לא?
עופר

taya

New member
באמת ספר נוראי.

ומה דעתכם על האלכימאי ? ובאדולינה ? אני היחידה שמוצאת אותם פלצניים להפליא ?

ציפי ג

New member
גם אני לא אהבתי את האלכימאי

ומי הזיז את הגבינה שלי, ארוך מדי לטעמי, ומאוד לא נכון במישור העקרוני.

דסי אשר

New member
ציפי, מהדיון המתנהל

אני מרגישה שנכנסתי למשפחה לטעמי. ידעתי שכל העולם מתלהב מ"מי הזיז את הגבינה שלי" ואותי זה לא הזיז בכלל. לא ידעתי דבר וחצי דבר על הספר. כלום. איך לא החלטתי להתעניין בו, לא ברור לי. משהו קרא פעם את הספר הנדיר, שמזמן אזל מהשוק "מלחמת הסלמנדרות" ? דסי

אושר מ

New member
צ´פאק הוא מדהים

לדעתי אחד הסופרים שכולם צריכים לנסות אותו לפחות פעם אחת....(לא חובה כי לדעתי לא קיים דבר כזה...)

galahead

New member
אכן, האלכימאי הוא ספר

רדוד מבחינת הנסיון שלו לעורר שיפור עצמי ו"עירנות לעצמך"... אבל זכות אחת לו - אם מתעלמים מהדידקטיות וההתפלספות בגרוש, מקבלים סיפור אגדה לא רע בכלל, כמו מין גירסה קצת חיוורת לאגדות האחים גרים/ה.כ. אנדרסן/אלף לילה ולילה... אבל זו רק דעתי הצנועה..:) גל נ.ב. - באדולינה זה זבל! (אני נעשה יותר בוטה בהמלצת גורמים שונים בפורום...:))

אושר מ

New member
האלכימאי אכן סיפור אגדה נחמד

אבל אם ככה למה לא להתמקד במרוקיים שאגב הם אכזריים להפליא. אגדות האחים גרים כמעט כולן אכזריות, ואלו הם דיסני ודומיו שהפכו אותן למה שהן היום. הן גם מלאות מסרים נוצריים, ואם תנסו לשים לב, תראו שכך גם ספרים רבים אחרים כגון למשל ספריו של סי אס לואיס. אבל זה כבר דיון אחר.

אושר מ

New member
איך אני אגיד את זה?

לא משו. ולפרא בכלל לא הייתי מתקרבת אם הייתי יודעת מראש.

byron

New member
באדולינה ../images/Emo67.gif

כמו כל ספרי ה"יש לי להציע לכם משהו חדש" הסופר ממש מלא מעצמו. והוא מתעלם מארועים או דברים שלא תואמים את המסר שלו. אבל בתור סיפור סתם הוא די משעשע

קראתי על גבי ניצן ביקורת

שעניינה היה שיש סופרים שמביאים את הסיפור לקורא ונותנים לקורא להשתלב במסריו, יש שכופים את הסיפור ומסריו על הקורא וגבי ניצן משתייך לז´אנר השני. ביקורת בהארץ כמדומני, על "פרא". התחלתי את "פרא" וקשה לי להמשיך. משעמם.

hunky@dory

New member
זה מרגיש מהעטיפה של הספר

סופר מלא בעצמו שמרגיש שהוא מביא טרנד אני מעדיפה את הרעבים בעליית הגג

galahead

New member
צודק, אבל

לפחות סיפורים דידקטיים מהתקופה הוויקטוריאנית משעשע לקרוא עכשיו...:) (מי יודע, אולי יהיה כך בעתיד הרחוק, רחוק מאוד, עם מי הזיז את המהשמו שלי...)

noa_f

New member
מי שרוצה לצחוק קצת על ספרי הדרכה

ובינתיים לקרוא משהו קליל: יומנה של ברידג´ט גונס ובמיוחד הספר השני (ששוב שכחתי את שמו), ורק בשפת המקור!

אושר מ

New member
בריג´ט ג´ונס כספר הדרכה?

למה? לאיך לא לרדת במשקל? לאיך לתפוס בחור עשיר (וחמוד, אני מתה על קולין פירת´, אבל לא השפלתי עצמי עד כדי ראיית הסרט)? ולא ידעתי שיש עוד ספר.

למעלה