מישהו קרא את שר הטבעות מאת טולקין?

מישהו קרא את שר הטבעות מאת טולקין?

מישהו קרא את שר הטבעות מאת טולקין? אם מישהו קרא בבקשה תאמר לי איך הוא.

הייזל

New member
אתה צוחק, נכון?

שר הטבעות הוא ספר קלאסי ונחשב ללחם. אם הוא טוב או לא זה כבר עניין של טעם. המלצתי: תנסה לקרוא את ההוביט קודם, זה יתן לך מושג כלשהו לגבי מה שמחכה לך בשר הטבעות והוא גם הרבה יותר קצר.

הייזל

New member
ולטובתך האישית

שלא תעז לשאול שאלה כזאת בפורומי מד``ב אחרים. במקרה הטוב יתעלמו ממך. במקרה הרע...ברר..

``תצא בחוץ``.....חהחחהח, זה בסדר

תמיד יש פעם ראשונה.... יש גם אתר מדהים באינטרנט של טולקין, תעשה חיפוש בYAHOO ותמצא. Tolkin או שתכנס לפורום של `IOL יש שם פורום נדמה לי, של חובבי טולקין בכבוד רב הנוסע השמיני

Boojie

New member
למעשה, האתר המומלץ לחובבי טולקין

הוא http://www.tolkien.co.il (כמה מפתיע ומקורי...) והוא משתייך לקהילת חובבי טולקין, שבסיסה בפורום טולקין באורט. אתר מדהים ושווה מאד, אפילו לאנשים שהם בלתי-חובבי טולקין נחרצים, כמוני...

epitaph

New member
קצת מצחיק, לא חושב?

לקרוא לעצמך על שם ספר שלא קראת:) בכול מקרה מומלץ מאוד וכמו שכתוב על העטיפה ``העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים. אלה שקראו את שר הטבעות ואלה שהולכים לקרוא אותו`` אני מקווה שתצטרף בקרוב לאלה שקראו, אם כי באמת מומלץ שתתחיל עם ה``הוביט`` שהוא יותר כמו ספר לילדים אבל גם משמש רקע לסיפור של ``שר הטבעות``

.Mr. Wizard

New member
סליחה?!

מה זאת אומרת - ``מישהו קרא אותו``?! העולם מחולק לשני סוגי אנשים מי שקרא אותו ומי שהולךפ לקרוא אותו... ואתה יומרני קצת אם אתה קורא לעצמך שר הטבעות בלי לדעת מה זה... בנאדם! get a book! Mr. Wizard

מר קוסם בוקר טוב לך, מעט עדינות....

ככה הוא בכלל לא יקרא אותו!!!!!!!!!!!! תן לו קצת סימפטיה. הרי כולנו פעם לא קראנו את טולקין, אני אישית ממש מזמן קראתי, אשמח לקרוא שוב. :)

supes

New member
תרחמו

אל תרדו עליו כל כך חזק הוא לא היחיד שלא קרה את הספר.

epitaph

New member
מי ירד?

אני לא ירדתי עליו בכלל:) זה שהוא לא קרא את הספר זה לא אומר שהוא שווה פחות, רק המלצתי לו כמו עוד כמה כאן לקרוא את הספר ושכדאי לו להתחיל עם ``ההוביט``. זה הכול....

flameable

New member
מה זאת אומרת הוא לא היחיד...

שעוד לא קרא את הספר? כל החברים שלי קראו את הספר, ואם הוא לא קרא אותו - מה לעזאזל הוא עושה בפורום מד``ב ופנטזיה? זה הספר שמדורג כקלאסיקה הכי טובה בעולם!! flame

kgbman

New member
אהממ.. חולית

לעניות דעתי ועוד מיליוני אחרים קלביקת המדע הבדיוני הטובה ביותר בעולם היא......... ``חולית`` הספר המשגע ביותר בעולם עם 800 עמודי לא צבע כתובים בשחור ולבן מבריק של בית הדפוס.( 800 העמודים זה באנגלית בעברית זה בטוח הרבה יותר). לכן הוא צריך לקורא קודם את חולית.(נקודה)

הייזל

New member
תרגע, תנשום עמוק,

אין צורך להתרגז. האיש בא, הודה בבורותו וביקש עזרה. איפה הוא אמור למצוא אותה בפורום גננות? ותסלח לי אם אחלוק על דעתך: אני לא חושבת ש``שר הטבעות`` הוא הספר פנטסיה הטוב בכל הזמנים.

Boojie

New member
גם אני לא! תביאי כפה!

אני לא אהבתי את שר הטבעות, ודי הכרחתי את עצמי בזמנו לסיים את הסדרה. יש לי כבר הרבה זמן תוכניות לקרוא אותה שוב (אני תמיד נותנת הזדמנות שניה לספרים אחרי שעובר כמה זמן), אבל אני דוחה את זה כל הזמן כי לא בא לי. לטעמי זה ספר חביב למי שאוהב דברים כאלה, אבל לא כזה מדהים. מאז נכתבו דברים עם הרבה יותר עומק ועניין.

דליק(flameable) נסחף יותר מדי

אני אתכן, בוג`י והייזל, טולקין כתב טוב מאוד, אבל זה לא קלאסיקה של המד``ב, גם חולית מדשדש ולא קרוב למטרה. ספר מד``ב טוב צריך לייצג איזו תפיסה עתידית הגיונית. רעיון שיש בו עתיד על בסיס הווה והעבר. למשל: ``ריצת המרתון`` של סטניסלב לם. ``השקיעה`` של אייזיק אסימוב. לא אנשים מעופפים עם זנבות, מגידי עתידות וקוסמים לחשנים וקוראים בקפה. כל הוודו זה לא ארובה למד``ב טוב.

epitaph

New member
מה?

``שר הטבעות`` הוא בכלל פנטזיה ולא מד``ב ובכלל שצפוי ואף רצוי שבספר פנטזיה יהיו אנשים מעופפים עם זנבות, מגידי עתידות וקוסמים. אם כי אני מסכים איתכם שיש ספרים יותר טובים מחולית ושר הטבעות שהם פשוט ספרי פולחן די ממוצעים (יש כאלה שיאמרו פחות יש כאלה שיאמרו יותר):)

epitaph

New member
אולי אתה לא לבד

אבל אנחנו כן, נראה לי שרק אנחנו חושבים ככה.

למעלה