מישהו ראה אמש את התכנית "אבודים"?

fannyd

New member
מישהו ראה אמש את התכנית "אבודים"?

לטובת מי שלא מצרפת קישור.

יסמין@

New member
הלינק חסר

הבטחתי לעצמי שלא אראה...אבל בכ"ז ראיתי...

קשה לי לתאר את סערת הרגשות שהתכנית גרמה לי. היא הגישה לפני כמעט את כל המחשבות והרגשות שהיו בי ביחס לאימוץ בתי, כל אימת שניסיתי לחשוב מה היה קורה אלמלא... למרבה המזל ילדינו יצאו משם רכים בשנים ולא נאלצו להשאר בתוך המערכת!

fannyd

New member
מזדהה אתך

התכנית הזאת תפסה אותי תוך כדי שיגרה מבורכת. בערך באמצע התכנית המתבגרת חזרה מלאת התלהבות משיעורי המחול באותו יום ואז קלטה את מה שהוקרן על המסך. ישבנו צמודות והתקשינו להוציא מילה.

אבג60

New member
אין מילים

סיימתי לראות את התוכנית עכשיו בזכות הקישור . ילדיי שיכלו להיות שם גם ישנים תודה לאל ששפר עליהם מזלם והם כאן איתי ואני כאן בשבילם. מעבר לכך אין לי מלים קשה קשה מאוד.

fannyd

New member
כן, פתאום אל מול המציאות נגמרות המילים

תיאור היולדת כאדם טוב ואחראי שמוסר את התינוק לטיפול הרשויות, החמלה שאמורים להרגיש כלפיה, לא כעס אינסופי שגורם לילדים במציאות אפילו להימנע מעליה לקבר.

fannyd

New member
למה את מתכוונת?

שיש אנשים שלא יודעים מה זה לגדול בבית ילדים ומה מסלול החיים אחריו? אנשים שלא שמעו על מקרים של התעללות במאומצים שהעיתונות כל כך אוהבת לנפח? על שמועות עקשניות לגבי מכירת ילדים לתעשיית הזנות והשתלת האברים?

Daria34

New member
פאני, אולי תוכלי לתת תיאור כללי למה שהיה

בתוכנית?? לא מצליחה לראות. תודה מראש.

fannyd

New member
מה היה בתכנית

סיפור של אישה בת 32, קורבן סחר בנשים, שבן זוגה רכש אותה תמורת חמישים אלף דולר ומאז היא מתגוררת אתו ועם אמו הקשישה מזה 13 שנים. במהלך השנים נולדו לזוג ארבעה ילדים והחמישי בדרך. בן הזוג מעולם לא התחתן אתה וגם לא הסדיר את מעמדה בישראל והיא משוללת כל זכויות. הוא גם היה אלים כלפיה ומאחוריו שלושה מעצרים. האישה, ילידת מולדובה, גדלה בבתי ילדים קשים לשם הועברה עם לידתה. היא ביקשה בעזרת התכנית למצוא את אמה. התחקיר העלה שאמה הייתה אלכוהוליסטית שחיה בשולי החברה. היא נישאה לשישה גברים שכולם היו אלימים כלפיה וילדה שישה ילדים, כפי הנראה מאבות שונים. רק בת אחת גדלה עם האם. שאר הילדים גדלו בבתי ילדים ולא כל כך ברור אם ננטשו ע"י האם או הוצאו מרשותה בשל הזנחה. אחד הבנים הוצא מבית הילדים ע"י אחות האם בהיותו בן שש וגדל אצלה. התכנית יזמה פגישה בין האחים שלא נפגשו מעולם למרות שידעו האחד על הקיום של האחרים. ארבעה אחים השתתפו בפגישה והסתבר שאף לא אחד מהם לא הצליח לפרוץ את מעגל העליבות והעוני. הבן נכה ולא מצליח להתפרנס. הדודה שגידלה אותו עיוורת חסרת אונים. הבנות כולן היו עם בני זוג אלימים ושני ילדיה של אחת מהן גדלים בבתי ילדים. האם נפטרה בגיל צעיר יחסית מסיבוכים של שימוש באלכוהול ואף לא ילד אחד הסכים לעלות לקברה.

Daria34

New member
תודה רבה. מזעזע!! הבחורה ממש מסכנה. למה לא

ברחה מהרוכש שלה? מדהים שלא לקחו לה את הילדים, ולכו תדעו אם אחרי
החשיפה הם לא ילקחו. מישהוא עוזר לה בישראל?
אין פשע יותר גדול מאמא ששותה שהיא בהריון, היא דנה את החיים
שלהם לסבל.
מדובר על מולדובה, זו מדינה מאוד ענייה. פלא אין שם רווחה כמו שצריך.
אפילו בישראל היא צולעת..

fannyd

New member
אולי פחדה ממנו ואולי אפילו יותר מהגירוש

אני מניחה שתמורת החשיפה הובטח להסדיר את מעמדה בישראל ואולי אפילו לסייע לצאת לחופשי מהקשר לבן הזוג. מאחלת לה הרבה הצלחה. חמור מאד שדברים כאלה מתרחשים בקהילה מתחת לאף של כולנו.

year of the cat

New member
לפעמים החיים כלכך קשים שמרימים ידיים

זאת היתה אישה מוכה שנדדה בין בתים ובקושי היה לה מה לאכול
גם הילדה שכן השאירה איתה גדלה בצורה קשה מאוד ובעצמה מסרה את ילדיה לאימוץ
כי היא היתה חייבת לעבוד ולא היה מי שישמור על הילדים

האם היה עדיף להשאיר אותם בבית ללא השגחה כדי שיחפשו אוכל בפחי אשפה?
ומי יודע מה יעבור עליהם עד שהרשויות בעצמם יפקיעו אותם מרשות הוריהם וימסרו לאימוץ (כפי ששמעתי כבר במספר מקרים)?

החיים שם לעיתים קשים ברמות שלעולם לא נוכל להבין

אני הרגשתי המון חמלה ואמפטיה גם לילדים הכועסים אבל גם לאמא,
הכעס היחידי שהרגשתי הוא כלפי האנשים הרעים שלא עוזרים לאנשים כדי שישאירו את ילדיהם איתם
אבל כן עושים מאמצים אדירים להכשיל אימוץ בינלאומי מסיבות תמוהות, לא מובנות ולא אנושיות והורסים חיים

fannyd

New member
שכחת לציין שמדובר באלכוהוליסטית

שחיה בשולים של החברה ושכמותה יש גם בישראל. גם הבת שגדלה אתה נראה לי הלכה בדרכי אמה והרשויות שללו ממנה זכויות הורה. היא עצמה אמרה זאת מפורשות.
לא מזמן דובר כאן רבות על תסמונת אלכוהול עוברי וכלל לא בטוח שהאחים לא קיבלו מאמם גם את המתנה הזאת. אז אם בני אדם פטורים מאחריות למעשיו בעצם מדוע לא נחוש חמלה ואמפטיה גם כלפי אחרון הרוצחים המתואבים? איפה עובר הגבול?

year of the cat

New member
כשאדם נופל צריך שמישהו יעזור לו לקום

אחרת זה יקרה רק במקרים מאוד מאוד נדירים וזה ידרוש כוחות נפש אדירים שברור שלא היו לה
לא כולם חזקים
יש הבדל עצום בין רוצח מתועב לבין אישה שחיה חיים מאוד מאוד קשים
לא מצליחה לקום בעצמה ולכן מאפשרת להוציא משם לפחות את הילדים
להבנתי היא גם לא מסרה את ילדיה בעצמה, הרשויות לקחו אותם והיא לא נלחמה להחזירם
כי כאמור, צריך לזה כוח

בעיניי היא לא רוצח מתועב, היא אישה אומללה שלא היה מי שיעזור לה

וחבל שלא עוזרים שם לפחות לילדים, אם לא להורים, וגם לא מאפשרים לאנשים ממדינות אחרות לעזור

fannyd

New member
זה לא כל כך פשוט כמו שאת מציגה

חסר אנשים כמוה בארץ? מה עם ההומלסים? אנשים לא בהכרח משתפים פעולה. האישה הזאת באורח חייה חרצה את גורלם של ילדים שהביאה לעולם. היא גם נותנת החיים וגם רוצחת בעת ובעונה אחת. היא דנה את ילדיה לחיים של סבל מתמשך. יש להניח שלעובדת היותה אלכוהוליסטית הייתה גם השפעה לא מבוטלת על היכולת של ילדיה לצאת ממעגל העליבות בו חיה אמם.

year of the cat

New member
בארץ הילדים האלה היו מאומצים והיה להם סיכוי

הרבה יותר טוב
בארץ הבעיה היא הפוכה, ההורים לא משחררים אותם ולא נותנים להם לצאת בקלות מהמעגל הזה

למעלה