בהתחדשות יקרה
ראשית תודה רבה לך גם על התגובה הארוכה שלא יכולתי לקרוא בגלל התקלה.
שנית- קודם כל עדיין לא מצאתי את הזמן לצפות והגבתי רק לדברי החברות.
שנית -זה בכלל לא מפליא ,המידה הרגשית שבה הדברים נוגעים לנו וקרובים אלינו ו"מוציאים, גם מאיתנו תגובות רגשיות. הן רגשיות גם כשהן מנוסחות היטב בפורום...
שלישית מה שכתבתי לגבי רצון /יכולת של חמלה ליולדת של "שוב-ושוב-שוב" [אגב בפסיכולוגיה יש לזה מינוח repetition compulsion]
לא מחייב גם אותך. זה לא שכך
צריך להרגיש. כך
אנימרגישה,וזכותך כשונה ממני להרגיש לגמרי אחרת.
ממש לא נכון למתוח ישר קו לרוצחים סדרתיים או רוצחים אחרים.מבחינתי אין יכולת לחמול על רוצחים באשר הם,לא הייתי מסוגלת למשל להיות עורכת דין פלילית ,וגם לא פסיכולוגית בבתי כלא.
מבחינתי ,מעבודתי ,אני יכולה לראות הרבה אנשים שבויים ב"שוב ושוב ושוב" שלהם. התוצאות הרסניות לעצמם,הרבה פעמים גם לזולתם.
לא תמיד יש שם יכולת תובנה ,וגם היא לא מונעת את הפגישות במשך החיים עם הדפוסים החוזרים.
זה לא סותר זעזוע מאנשים שהופכים קורבנות ללא עוול בכפם,וכשאני כותבת על חמלה אני לא מדברת על לגיטימיות שיש בה חוסר רצון למנוע התחוללות נוספת.
בינינו- את ואני יכולות להחליף על כך דיבורים עד בלי די. המציאות עגומה משתינו. בארצות האמורות יש עכשיו הרבה יולדות נוספות עם דפוס פנימי של "שוב ושוב ושוב",עם חוסר מודעות לאמצעי מניעה ועם וודקה 24/7 במחיר של מסטיק.
היחידה המיוחדת שמוקמת עכשיו ב"שניידר" בראשות ד"ר יהודה סנצקח ,ואשר קהל היעד שלה הוא באופן מיוחד הריוניות אלכוהוליסטיות,מיועדת להיות מקום מטפל שיעזור למנוע תופעות דומות במדינה שלנו.