מישהו ראה את הפרייד האחרון שהיה?

IshMaElf

New member
מישהו ראה את הפרייד האחרון שהיה?

the elimination , היה טורניר מדהים שרק הדגיש יותר עד כמה ידע בקרקע חשוב כיום בפרי פייט זה היה פשוט טורניר ground control מה שהלך שם, לטעמי יושידה היה הכוכב של הערב למרות שהפסיד היה בינו לבין סילבה קרב מדהים.

razcoren666

New member
הטורניר

תראה, כבר היה כאן שירשור בקשר לטורניר ובעיקר בקשר ל"הימורים" על התוצאות, ובאמת אף-אחד לא פגע 100% כי היו די הרבה הפתעות. לדעתי אפשר לתמצת 7 מתוך 8 מהקרבות שהיו שם, כמו שפיל בארוני, הקריין אורח, אמר. רוב הלוחמים, בגלל גודל וחשיבות האירוע, והעובדה שזה טורניר אלימינציה, באו ונילחמו יותר כדי לא להפסיד מאפשר באו לנצח. כולם חוץ משוגון.... לדעתי ההפתעה הכי גדולה והקרב הכי חשוב היה דווקא בין ג'קסון לשוגון, לא רק שנוצח כאן המתמודד שעד לפני הקרב היה מספר 2 במשך כבר שנתיים, אלא צריך לזכור ששוגון הוא רק בן 23, וממש בתחילת הדרך, ורואים שהוא פשוט בא לנצח כל קרב בנוק-אאוט, למרות שכמו כל אחד מCHUTE BOXE הוא גם שולט ב BJJ הוא בכלל לא מנסה לנהל קרבות שינה על הקרקע. בקשר ליושידה, כבר מזמן אמרתי בפורומים אחרים וגם כאן, שלדעתי מחוץ ליפן הוא אחד מהלוחמים הטובים ביותר והפחות מוערכים במשקל שלו, גם בלי הקרב השני ביניהם, הקרב הראשון ביניהם היה הפעם הראשונה בערך ב 4 שנים שמישהו הצליח להביא את סילבה להחלטת שופטים, ואם זה לא אומר משהו אז אני לא יודע מה כן... דווקא איגור, שלמרות שהראה שליטה מדהימה בקרקע ובהורדות, ממש איכזב, מכיוון שפשוט כולם אבל כולם אבל כולם ציפו לנוק-אאוט בסיבוב הראשון.. בגדול טורניר ממוצע, קצת מאכזב בגלל המספר הרב של קרבות שהגיעו להחלטות שופטים, במיוחד בהתחשב הרמה הגבוהה כ"כ של הלוחמים בו. יותר מהשלב הראשון, מעניין מאוד הלוחמים שנישארו לסיבוב השני, 4 ברזילאיים משני מועדונים יריבים כ"כ, בלי שום אמריקאיים, ושני יפנים שכנראה יצווותו אחד עם השני על מנת להבטיח שלפחות יפני אחד יהיה בשלב הבא. כמו שאמרתי, לדעתי יהיה פה "תת-טורניר" של קרבות בין BTT לבין CHUTE BOXE שני ניפנים יחד, ואוורים עם איגור. בכל מקרה יהיה מעניין...

IshMaElf

New member
לא הבנתי מאיפה הם הביאו את הלוחם

ג'ודו הקוריאני הזה שאין לו מושג בכלל בפרי פייט ונתנו לו להילחם בסאקורבה, זה היה פשוט דבילי הם היו צריכים להביא לוחם מוכר נוסף לאלימינציה ולא סתם לתת לסאקורבה את השלב הבא חינם חינם בלי מאמץ. עוד אכזבה היה רנדלמן שממש ניראה עייף במשך הקרב. איגור אני מאמין בשלב הבא יכנס בכל הכח ביריב שלו מי שזה לא יהיה ולדעתי במצב שבו הוא נימצא היום (הוא גם הרזה מאוד) יש לו סיכוי לא רע לקחת את האליפות ויש מצב שניראה אותו מול סילבה וזה יהיה ממש מגניב. הופתעתי מכמה שהחגורה השחורה של סילבה ב bjj לא באה לידי ביטוי בקרב והוא פשוט הראה שבקרקע הוא די חלש מול לוחם קרקע טוב. איגור לדעתי מנסה ליישם את הקרקע שהוא למד לא בשביל הכנעות אלא בשביל ground n' pound בדיוק כמו פידור.

razcoren666

New member
שמע...

בקשר לסילבה, אני חושב שקצת שכחת שיושידה הוא אלוף אולימפי בג'ודו! לא שתם לוחם קרקע טוב.. רנדלמן פשוט סובל מאותה הבעיה של כל הלוחמים מ HAMMER HOUSE, מתאבקים מעולים כמעט בלי שום גישה לעבודת קרקע ובריחים/חניקות ומול יריבים שמשבשים להם את ה GNP הם די אובדי עצות. סאקורבה קיבל את הקוריאני מסיבה טובה מאוד, אני לא יודע כמה אתה עוקב אחרי PRIDE אבל זה ממש ממש לא יוצא דופן אצלם "לעזור" ללוחמים היפניים שלהם במיוחד דרך ציוותים וגם בהחלטות שופטים. כשאתה נילחם נגד יפני בPRIDE כדאי מאוד שתסיים את הקרב ולא תגיע לשופטים. איגור ממש לא נחשב ללוחם קרקע אלא ללוחם GNP טוב מאוד במיוחד בגלל שיש לו ידיים יחסית קצרות שמאוד עוזרות לו להכות חזק עם מנוף קטן. הפעם האחרונה שראיתי אותו מכניע מישהו היתה נגד גילברט בפרייד 14. אבל גם לדעתי יש לו סיכוי מעולה להגיע לגמר אחרי שהוא ירד ל 205, אם תבדוק תראה שרוב הקרבות הישנים שלו, בעיקר בזירות אירופאיות היו במשקל הזה, ואם אני לא טועה רק כשהגיע לפרייד הוא העלה משקל.

IshMaElf

New member
עבודת הקרקע של איגור ממש הישתפרה

הוא לא רק GNP טוב עכשיו, לדעתי הוא הישתפר והוא נילחם יותר חכם. עצם העובדה שהוא רזה הופכת אותו ליותר קטלני, את המסה שירדה לו מהמכה הוא יפצה במהירות יותר גבוה ובשביל יריב של איגור אם איגור הוא יותר מהיר זה פשוט מסוכן.

razcoren666

New member
אני לא ממש מסכים

תראה, אני הייתי ממש מאושר כשאיגור החליט להוריד משקל, כי כולם יודעים שבמשקל כבד אין לו סיכוי לנצח מישהו מהחמישייה הבכירה. ובמשקל קל-כבד הוא ממש יכול להוות איום לאליפות. אבל, הוא די איכזב נגד קונדו, וכנראה למרות שהרויח מהירות הוא וויתר על הרבה עוצמה, מספר המכות שקונדו ספג היה רב מאוד, ואם איגור לא הצליח לסיים אותו זה ממש מראה שהוא נחלש. רק תראה את הקרב שלו עם אינווי ותבין את ההבדל בעוצמה

IshMaElf

New member
קונדו לא ספג כל כך הרבה מכות יחסית

ורוב המכות שהוא ספג היו כאשר איגור היה מעליו במאונט שזה כבר מבטל חלק מהעוצמה שלהן... איגור יכול להצליח במשקל כבד אתה ממהר לשלול ולזלזל הרבה, ההחלטה לרדת במשקל לבינוני היתה אולי חכמה מבחינתו כי הוא מקל על עצמו כך אבל אתה שוכח איזה לוחם הוא גם ליריבים תותחים מהמישקלים הכבדים הוא יכול לתת פייט מעולה ולנצח.

razcoren666

New member
לא ממש

שמע חבר, אני לשנייה לא מזלזל באיגור, הוא אחד מהלוחמים האהובים עליי. אבל חייבים להודות שהוא לעולם לא יהיה איום לפדור, קרוקופ, מינוטאורו, וגם שהוא הפסיד לג'קסון והרינג. ההחלטה לעבור היתה חכמה בגלל שכך הוא יכול עדיין להוות איום.

razcoren666

New member
לא...

תראה, אני שוב מדגיש שאני ממש מעריץ את איגור, אבל זה לא אומר שאני לא צריך להיות ריאלי. קרוקופ פירק אותו, הרינג שלט בו, מינוטאורו ופדור פשוט לא יראו אותו, ולדעתי גם אלכסנדר אח של פדור, ינצח אותו בקלות יחסית. לוחמים כמו איגור לא נלחמים על מקומות 6-7 אלא על הראשונים. לדעתי היו לו שתי אפשרויות: להישאר במשקל שלו ולעבור ל UFC ששם הקטגוריית משקל כבד די חלשה. או להוריד משקל ולהישאר בPRIDE ולדעתי הוא עשה את הדבר הנכון.

razcoren666

New member
מאונט..

אתה יכול להרחיב בקשר להערה על המאונט? מבטל חלק מהעוצמה? בסופו של דבר כמעט כל העבודה על הקרקע היא על מנת להגיע למאונט גם למכות וגם לבריחים. אני לא הבנתי למה אתה טוען שזה חיסרון.

IshMaElf

New member
אולי התנסית בזה גם בעצמך-

במצב של מאונט המכות מאבדות הרבה מן העוצמה שלהן בגלל שעוצמת המכה נובעת אך ורק מפלג גוף עליון ללא עזרה מן הרגליים במצב הזה, אפילו שאתה כלוא בגארד של היריב אתה מסוגל להוציא מכות הרבה יותר עוצמתיות בגלל שיש לך את כח הדחיפה של הרגליים שלך מאחור ואתה נישען בעצם על הגארד של היריב ברגע שאתה מוציא מכה לכיוון הפנים שלו.

משה קיץ

New member
השטות הגדולה ביותר ששמעתי בפורום

עד כה.בהקשרים של קרקע. מכות מהגארד עדיפות על מאונט???

IshMaElf

New member
לא עדיפות, בגלל שעדיין ברגע שאתה

מחזיק יריב בגארד יש לך שליטה חלקית עליו ואתה יכול להיתמודד עם המכות שלו טוב למרות שהן יותר עוצמתיות. במאונט מישקל גופך מונח על פלג גוף עליון של היריב, דבר שאמנם מקשה עליו אבל גורם למכות שלך להיות פחות עצמתיות, בגלל שאין לך כח מן הרגליים אלא אם כן אתה מרים את עצמך מעט מעל היריב ועומד מעט עם הרגליים מעליו אבל אז ברגע שתכניס כח מהרגליים אתה בעצם מוריד משקל מגופו של היריב ואז זה לא מאונט... פשוט ניתן לו יותר חופש תנועה כי פחות מישקל מונח עליו וזה מסוכן לך אם לפני רגע היית במאונט מעליו.

AmitNHB

New member
פחות כח אמנם, אבל...

נכון שאין לך את היכלת להוציא מכות מהמותן כשאתה במאונט, אז אולי לא תיתן נוק אאוט במכה אחת, אבל יש לך אפשרות להוציא הרבה יותר מכות והרבה יותר מדוייקות וכל זה בזמן שאתה לא צריך לחשוש ממכות נגד. מגארד המכות עוד יותר חלשות כי גם אין לך מותן, גם אתה רחוק יותר וגם אתה ריך לחשוש מנעילות.

למעלה