מישהו ראה

מישהו ראה

בטלויזיה תכנית לפני כשבוע (לא זכור לי איזו) בערוץ 2 על פקידי סעד (הפעם לסדרי דין)? שם התראיינה גם שופטת שאמרה דברים תמוהים מאוד...

העיקרון שם היה

שכביכול רוב פקידות הסעד אינן מקצועיות ובעלות דעה קדומה ושיקולים לא מקצועיים כשזה נוגע לתסקירים. נתנו דוגמה מוזרה על תסקיר שנכתב על מקרה שבו הגבר מגדל שנים במסירות את ילדיו לאחר שהאישה עזבה את הבית. (לא אמרו למה) ופתאום יום אחד חזרה והיא רוצה את הילדים ואז בתסקיר המליצו שהילדים יעברו אליה. האב אומר שהוא שאל מה הטענות כלפיו ונאמר לו שאין שום טענות והוא בסדר גמור רק שהוא גבר ויותר מתאים שילדים יגדלו אצל האם. ואחר כך ראיינו מישהי שאיני זוכרת איזה סוג של פקידת סעד היא, והיא אמרה שפעמים רבות הגברים אינם פנויים רגשית ומעשית לגידול הילדים. (כביכול סוג של טענה פמיניסטית או משהו כזה). והתמוה ביותר, שופטת שאמרה שהיא מקבלת תסקירים שניכר בהם שהפקידות סעד שכתבו אותם אינן מקצועיות ועם המלצות לקויות.
לא יכולתי להאמין למשמע אזני ממש. הייתה תגובה קצרה מצד הרווחה שאמרה שהכפשות של פקידי סעד לא יתרמו לאף אחד, ושפקידי/דות הסעד הם אנשי מקצוע שהוכשרו לתפקיד וששופט הוא זה שקובע בסופו של דבר. משהו כזה.
ואם יש תכניות כאלה, מי צריך מדע בדיוני?

sher2004

New member
אני מאמינה שפקידי הסעד עושים את עבודתם על הצד

הטוב ביותר אבל עומס רב בעבודה וחוסר בכוח אדם עושים את שלהם.
מנסים 'לזרוק' את האחריות על פקידי הסעד אבל השופט הוא זה שמחליט בסופו של דבר.

את מבינה

למה הראיון עם השופטת היה כל כך הזוי??? אילו לא הייתי עו"ס ולא מכירה את הנושא הייתי מבינה שבעצם רק פקידי הסעד קובעים והשופט חותם על עיוור על כל מילה שהם כותבים... כל כך הרבה נזק בכתבה הזאת...אם ימשיכו כך בסוף אף אחד לא ירצה למלא את תפקיד פקיד הסעד והשופטים יחליטו הכל לבדם ויקחו את כל האחריות על עצמם.אולי גם יקחו את המטופלים הביתה וידאגו להם...

אבל השופט באמת חותם על עיוור על מה שהם כותבים

למשל, שהוא מכשיר בדיעבד חטיפה של ילדה בהדרכת פקידת הסעד ומעניק לאמא את המשמורת הזמנית. כשהוא מכשיר ניתוק מוחלט לא רק בין הילדיה לאביה אלא גם בין הילדה לאחיה הגדולים. על מי בדיוק אתן מנסות לעבוד כאן עם "השופט הוא זה שמחליט" הזה?

ויש שופטים עם שיקול דעת גרוע

במשפחה שטיפלתי בה
כבוד השופט נתן לגבר הסדרי ראיה בתוך הבית בזמן (תקשיבו טוב) שיש צו הגנה לגרושתו נגדו
כול הנוגעים בדבר היינו בהלם מהחלטת כבוד השופט ואכן כעבור יומיים חזר בו.

את הדרכת אותה נאמנה כיצד להוציא צו הגנה?

היא בכלל העלתה על דעת עצמה לעשות דבר כזה?

לא מבינה את שאלתך

מי שמדריך אישה/גבר להוצאת צו הגנה אלו המרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה
אולי כדאי להוריד את רמת התוקפנות שמורגשת ממך
כדאי לזכור שלכולנו אותה מטרה- לעזור!
שבוע טוב ונטול כעסים

הצווים ניתנים כשיש אלימות פיזית ולא "כלשהי"

במרכזי אלמ"ב נותנים הדרכה אודות הצו
אחריות הפונים לעזור באכיפת הצווים
למשל לא פעם נתקלתי בנשים שלמרות שיש צו הגנה (או מניעת הטרדה מאיימת)
ממשיכות בתקשורת עם המאיים ולא יוצרות קשר עם המשטרה כמתבקש.
המשך יום טוב

למה לשקר?

אפילו בלי להכנס לנתון אודות רוב של תלונות שווא, אין כל דרישה לאלימות פיזית על מנת לספק צו הגנה. בטח ובטח שלא כשמדובר בצו הגנה למניעת הטרדה מאיימת (איתו לצערי יש לי נסיון אישי, ומעולם לא טענתי לאלימות אלא ל...הטרדה מאיימת).

כי שיקרת.

אמרת שצווי הגנה ניתנים רק כשיש אלימות פיזית. את לא סתם טעית בתמימות לחשוב כך, את יודעת שזה לא נכון. את יודעת שצווי הגנה ניתנים אפילו כשאין טענה כי הייתה אלימות פיזית של ממש. לא כשמדובר בהרחקת בן משפחה, ולא כשמדובר בצו למניעת הטרדה מאיימת. האם הגבר ההוא באמת היכה את אשתו, או שזו סתם הייתה דרך מאוד נוחה להרחיק אותו מהבית ומהילדים?

באמת ג'ינס וטריקו

יש כאן אנשים שממונים על האמת אלמלא אנשים אלו ודאי שאת ושותפותייך האמזונות היו מתנפלות על אותם גברים חסרי ישע ומשסעות בהן ללא רחמים את המשטרה.
את פשוט נהנית מזה, תודי שאייך שאת קמה בבוקר את מתכננת: איזה גבר אכניס היום לכלא? השנאה שלך לגברים פשוט מעוורת את עינייך. מיותר לציין כי מטרתך הסופית שקופה מאוד ולשווא תנסי להסתירה: את רוצה עולם נקי מגברים שבו רק נשים נקמניות ומלאות שטנה. בושי והיכלמי...

אין לך איזה ילד של מהגרים לחטוף?

אה, סליחה... להסביר לבן זוגה של אמא שלו למה כדאי מאוד לפנות לרווחה כי עובדת סוציאלית מאוד תעזור?

עובדתית - נשים מוציאות צווי הגנה בגללכן, מבלי שישנה כל אלימות פיזית ומבלי שהן בכלל טוענות לכזו. עובדתית, נשים נכנסות למקלט לנשים מוכות כי אתן מציעות להן (שלא לומר לוחצות עליהן ומתנות בכך סיוע), מבלי שישנה כל אלימות פיזית ומבלי שהן בכלל טוענות לכזו. את יכולה להיות סרקסטית ולגלגל עיניים כמה שבא לך, הסכר כבר נפרץ, ואתן לא תרדו מהכותרות בקרוב. נמאס להיות מדינה שמובילה בהוצאת ילדים מביתם, במקלטים מאוכלוסים ובמרכזי קשר. מצאו לכן דרכים אחרות להתפרנס, כאלה שלא פוגעות בילדים תמימים.

חחחח זה ממש הופך לקומדיה

קומדיה אקזוטית. ממש ויוה. ילד חטוף של מהגרים.... אייך לא חשבתי על זה? אייך אפשר להתייחס לזה ברצינות? טוב אני אנסה:
לדעתי העובדות הסוציאליות בכלל המציאו את המטופלים שלהם. בכלל לא קיימים אנשים נזקקים במדינה. העובדות הסוציאליות הכריחו את המטופלים להיות מטופלים, בעצמן הכו את הנשים (כדי שיגידו רוצה אני) ושלחו אותן למקלט בכוח. בחיי, אני מאוד מקווה שלא נרד מהכותרות, זה ממש מרתק. אין בכלל שום בעיות במדינה מלבד זו לדעתי ואני ממש סקרנית לראות לאן זה יגיע. נועה, חסר לך רק דבר אחד בסיפור. מה האליבי לפשע הזה את אומרת? אהה המשכורת המעולה... נו כן, עבור 7000 ש"ח מי לא היה מוכן להתעלל בילדים תמימים ונשים שמרחיקים אותן בכוח מקן האהבים שלהן?
את ההמשך תשמעו בפרק המרתק הבא : אייך לא העלו אותי על המוקד למרות שהתנדבתי.

למעלה