טעויות מהותיות בתיאוריה.. ספויילר
לפני שאני כותב משהו לא כל כך נחמד על הסרט, אני רוצה לציין שהסרט מעולה, ללא ספק, ומאוד נהנתי לראות אותו. מומלץ מאוד, תקליט, ללא ספק. אבל(!!!), וזהירות למי שלא ראה, כי אני כותב ספויילרים. ונדון לרגע ברעיון שמעביר הסרט.... שורת הפרסום (TAGLINE) של הסרט היא "שנה דבר אחד, שנה הכל". ובתחילת הסרט רשום שתיאוריית הכאוס גורסת שמשק כנפיו של פרפר (מכאן השם) יכול לגרום לרצף אירועים שישפיעו על צידו האחר של העולם. עד כאן הכל טוב ויפה. והרעיון שמישהו יכול לשנות את העבר שלו - פנטסטי. אבל בואו נודה במשהו אחד: במשפט אחד ששינה כוכב הסרט בילדותו, הוא שינה את חייהם של כל החבורה. הגיוני, לא? בואו נתקדם קדימה... לקטע של בית-הכלא, שבוא רוצה הכוכב להוכיח לאסיר שאיתו שהוא מתקשר עם ישו... הוא חוזר לתקופת ילדותו, שם הוא מצייר את הציור הנורא הזה, שבתחילת הסרט ראינו ולא הבנו למה הוא צייר אותו ולמה הוא איבד את הזיכרון, ואז הוא הולך ותוקע 2 דוקרנים בידיים, כדי לעשות לעצמו סטיגמטה (סימני פצעים איפה שישו נצלב) ואז הוא חוזר והוא עדיין בבית כלא רק עם צלקות. תסלחו לי לקלקל לכם... אבל ילד שרץ מיוזמתו ותוקע לעצמו שני דוקרנים בידיים, לא יחיה חיים בריאים בדיוק, וכאן הסרט מפשל בגדול!! שינית דבר אחד, שינית הכל??? אז אני מניח שלתקוע יתדות בידיים לא משנה כלום. אני רץ לעשות את זה.... ולכל מי שאומר שאני ביקורתי מידי.. יכול להיות... אבל זה חור די ענק בעלילה.