מישהו ראה

scoti5

New member
תחשוב על זה.

אין מצב שבעולם, שבזה שהוא תקע דוקרנים בידיים הוא לא שינה דבר חוץ מזה שנהיו לו צלקות. זה לא מתקבל על הדעת. אני מבין לליבך, גם אני אוהב מאוד את הסרט הזה.. אבל כמוני, תיאלץ להשלים עם משהו שהוליווד לעולם עושה - חורים בעלילה.

uriya1

New member
בכל סרט יש חורים בעלילה ../images/Emo6.gif

אני לא רואה איך הבנת מדברי אחרת. גם באפקט הפרפר יש חורים בעלילה, אבל לא אלו שאתה מדבר עליהם. ובנוגע לסוגיית הסרט: למה אין מצב שזה רק עשה לא צלקות? אחזור על מה שאמרתי - כשהוא עושה את זה הוא מודע למה שהוא עושה, הוא יודע שזה יועיל לו בעתיד, ולכן הוא גם לא משתגע מזה. [אני חושב שלקחת את זה קצת קשה. "אני מבין לליבך, גם אני אוהב מאוד את הסרט הזה" - זה לא אח שלי, שאני מחפה עליו או משהו, אני פשוט מתקן אותך
]

scoti5

New member
אני אתקן אותך... שוב

בתחילת הסרט, אנחנו לומדים שהדמות סובלת מהתקפי שיכחה. אם אתה זוכר, שהוא פתאום החזיק סכין ולא הבין למה... או שהוא צייר את הציור המזעזע ולא הבין למה... זה בכלל לא משנה שהוא חזר לתקופה שהוא היה ילד עם מוח של מבוגר, כי אחרי שהוא עזב את הגוף של הילד, הילד שכח את זה!! ולכן, גם אם בתור מבוגר הוא ידע שזה יואיל לו, הילד בעצם קם מהתקף שיכחה עם דוקרנים בידיים. וזאת הבעיה המרכזית. בתור ילד אין לו שום מושג על ה"יכולות" שלו, ולכן מה שאמרת אינו נכון.

uriya1

New member
../images/Emo13.gif

נכון, אוון הילד באמת לא ידע מה הוא עושה עם הסכין ביד / למה צייר את הציור, אבל זה עדיין לא אומר שזה ישפיע עליו בצורה כלשהי בעתיד. מאוד יתכן שאוון הילד אומנם לא יודע את הסיבה המדויקת לדברים האלו שהוא עושה, אבל בתת מודע [בעזרת החזרה של אוון הבוגר לעבר ושינויו] הוא יודע שזה יועיל לו, ולכן זה לא השפיע עליו לרעה כשגדל.

scoti5

New member
ספק גדול...

אוון הילד החביב מתעורר מ"בלאק אאוט" עם שני חורים בידיים, שהוא עצמו עשה.... איך אתה חושב שהיית מגיב במקומו? מה, היית אומר לעצמך "כן, זה נראה לי הגיוני... בטח אני אצתרך את החורים האלה בעתיד"?

uriya1

New member
אז זהו, שזה לא לגמרי בלאק אאוט.

הוא אומנם "מתעורר" מבולבל, אבל משהו בתת מודע צועק לו שאין טעם להרתע מהצלקות שעל הידיים שלו, ושזה רק יעזור לו בעתיד. אם הייתי מתעורר עם חורים שעשיתי לעצמי בידיים אז כן, הייתי מוכן לקבל כל הסבר אפשרי, רק בגלל חוסר ההגיוניות שבדבר.

דם דם

New member
לא נכון

זה שבסרט הוא תקע לעצמו דוקרנים בידים זה ניחא, אבל אף אחד עוד לא מת מחור בכף היד, וזה כן אפשרי מכול בחינה שתבדוק שצלקות דווקא כן נשארו לו ולא עשו לו שום נזק אחר אחר כך. הסרט הוא סרט טוב באמת אני לא מבין על מה המהומה, במקום לנתח את הסרט תראו ותהנו ממנו,זה שהוא החליט לצלוב את עצמו לא אומר שהוא ימות מזה לכן זה כן אפשרי שהוא יצא מזה חי ובסופו של דבר בעתיד ישארו לו רק צלקות גדולות בידיים.

uriya1

New member
ועוד איך שנהניתי מהסרט.

ואני גם נהנה לנתח אותו, זה לא סותר.

דם דם

New member
באמת נחמד לנתח סרטים

למרות זאת לדעתי העלילה בסרט בסדר בלי חורים או משהו, כי למרות הנקבים בידים נראה לי שזה לא חייב להשפיע כול כך על מהלך חייו של הילד אחר כך, על כול פנים אני נוטה יותר להסכים עם דעתך uriya1

scoti5

New member
אתה רציני?!

חשבת שאני אומר שהוא צריך למות מזה?? ממש ממש לא הבנת. לא דיברתי על הנזק הפיזי שדוקרנים בידיים יעשו לו. ממש לא. דיברתי על הנזק הנפשי, ואיך שזה ישנה את כל מסלול חייו בצורה שאין מצב שהוא יגיע שוב לבית הכלא, באותן הנסיבות של חייו הקודמים. הסרט הוא באמת סרט טוב, ואין פה מהומה... אני מנסה להסביר לך מה שלא הגיוני שם.

דם דם

New member
אז אולי למרות החורים והצלקות ביידים

הוא כן הגיע לכלא אבל לא באותה דרך ומאותה סיבה שהוא הגיע לכלא בהתחלה אולי מסיבה אחרת הוא הגיע שוב לכלא, או עשה משהו כדיי להגיע לכלא הזה. עדדין למרות שהחורים ביידים שהוא עשה לעצמו כנראה שינו אותו במהלך חייו עדיין הוא יכול להגיע לכלא מכול מיני סיבות אחרות

scoti5

New member
ואז מתעוררת הבעיה

זה עדיין לא הגיוני. הוא משנה דבר אחד שלא שינה כלום והוא עדיין הגיע לכלא.. בקיצור, ממש נמאס לי להסביר את זה... זה פשוט חור בעלילה... פאק בתאוריה... תקראו לזה איך שאתם רוצים... הלאה. לנושא הבא!!

CountDust

New member
יש כאן אכן כשל לוגי ../images/Emo13.gif ../images/Emo58.gif

פשוט משום שלאסירים האחרים זה נראה כאילו "פתאום" מופיעות לו הצלקות - אבל אם שינה את העבר - הוא הרי היה עם הצלקות מאז שהיה ילד. זה פתאומי בשביל מי שרואה את הסרט ובשבילו - אבל זה לא אמור להיות פתאומי בשביל הדמויות האחרות בסרט...

angel of dead

New member
אני לא חושבת שזה יוצר חור בעלילה

ואחרי שראיתי את זה פעם אחת וכ"כ אהבתי את הסרט רציתי לראות את זה שוב זה סרט מצוין ואני לא ממש זוכרת עם הדוקרנים,אבל אני לא חושבת שזה כ"כ משנה(אני בכלל לא שמתי לב לזה בסרט) אז לא משנים כל התיאוריות אני פשוט אוהבת את הסרט

למעלה