מישהו שמע על השיטה של ד"ר ערן אשחר?

מישהו שמע על השיטה של ד"ר ערן אשחר?

הוא נשמע בקליפים שבאתר שלו מאוד מקצועי ומשכנע בעניין השיטה שהוא פיתח לירידה במשקל ופתרון לכל בעיות הבריאות, וגם יש שם הרבה מכתבי המלצות וקליפים יוטיוב של ממליצים, רק שהעליות שם לטיפול בשיטה שלו הם אסטרונומיות (קרוב ל- 10,000 ש"ח) !

מישהו שמע על השיטה הזו?

או על מושגים שהוא מדבר שם הרבה כגון "התזונה הכירורגית" או "ההיגיינה הטבעית" ?

מישהו יכול להסביר בעברית מה זה אומר?

קישור לאתר שלו:

http://www.dreshkhar.com/תזונה-כירורגית-לריפוי-מסוכרת-מק.html

vegetalien

New member
ןבכן,

לא שמעתי על הדוקטור, אבל על שיטת ההיגיינה הטבעית שמעתי גם שמעתי. רשמיי? שום דבר לספר עליו הביתה.
השיטה אינה מבוססת על מה שידוע לנו ממדעי התזונה, וכוללת הרבה טענות שמעולם לא הוכחו.

לדוגמה - צירופי מזון. לא לשלב "חלבון" עם "פחמימות", למשל. והרי זו שטות גמורה. כי לדוגמה, קטניות נחשבות ל"חלבון". אבל קטניות מכילות לרוב מעל ל- 70% מהקלוריות שלהן כפחמימה (עמילן).
כלומר, מה עשינו פה? הנה לנו מזון "חלבוני" עתיר פחמימות! אז מה עושים? התשובה היא שלא עושים דבר.
למעשה, אין מזון שלם שאינו מכיל אחוז מסוים של פחמימות ושל חלבון בו-זמנית. הדיכוטומיה הזו כוזבת וגם חסרת הגיון. אין כל מניעה באכילת מזון "פחמימתי" כאורז יחד עם מזון "חלבוני" כעדשים. אדרבה, הם טעימים יותר יחדיו.

טענה נוספת היא לגבי ירקות מסוימים, כגון תרד, בצל או כרוב ניצנים. ההיגיינה הטבעית אינה דוגלת באכילתם, מאחר שהם "חריפים", וחריף זה "לא בריא".
וזוהי שטות מטופשת. תרד, בצל וכרוב ניצנים הם שלושה ירקות בריאים מאוד, והלוואי שהיו אוכלים מהם יותר בקרב הציבור. זה היה מעלה את מדד הבריאות בציבור.
גם פטריות חוטפות כאפה מהשיטה. מבחינת ההיגיינה הטבעית, פטריות אינן אמורות להיחשב כמזון כלל וכלל. אבל מדוע?! להרברט שֶׁלְטוֹן (הוגה השיטה) הפתרונים.
למותר לציין שפטריות הן מזון בריא מאוד, ואין כל סיבה להימנע מהם (חוץ מעתים שבהן הכיס לוחץ...
).

לגבי המחירים והטיפולים - שומר נפשו ירחק. לא רק שהשיטה כלל לא מבוססת מבחינה מדעית, אלא שסכומים כאלו אופייניים לרוב לשרלטנים גמורים.
עשרת אלפים ש"ח?! בשביל מה? בשביל ייעוץ תזונתי? שהרי אתה הוא זה שמבצע את השינוי, לא ה"רופא". זה לא שהוא מנתח אותך או מטפל בך יומם וליל. הוא רק נותן לך טיפים לשינוי אורח חיים. זוהי שערוריה.

כל האנשים יודעים מהו הפתרון לירידה במשקל, אלא שמרביתם לא מצליחים ליישם אותו בטווח הארוך - לאכול הרבה ירקות, להמעיט בבצקים, סוכרים ושמנים, ובמוצרים מעובדים ככלל.
מי שמצליח לעשות זאת לבדו - כלל אינו זקוק לתזונאי עבור ירידה במשקל (לכל היותר הוא עשוי להזדקק לתזונאי לצורך בניית תפריט מאוזן מבחינה תזונתית).
ולכן הסוד הוא בהתמדה ובשינוי אורח החיים. לא בפתרון קסמים ולא ברופא פלאים. כמו שאומרים חלק מחסידי הניו-אייג' (מודה שאינני אחד מהם): "השינוי מתחיל בתוכנו".

Gidi Shemer

New member
שומר נפשו ירחק

אצטט את ידידי שכבר ענה לך.

אם אתה רוצה לשלם אלפי שקלים כדי שיגידו לך להפחית בצריכת סוכר, קמח, ושמן, אז אני מוכן להגיד לך את זה במקומו של אותו בחור "דוקטור" ובחצי מחיר. אם אתה צריך גם לשמוע על היגיינה טבעית ועוד לשלם על זה כסף, זה כבר באמת חבל.

ישנם כמה עקרונות טובים בהגיינה הטבעית כמו להימנע מאוכל מעובד וישנן הרבה תוספות שאין להן ולפיזיולוגיה של האדם שום קשר (בן שכתב לך למעלה הזכיר מספר, אני אוסיף את החשש מבישול האוכל ש"פוגע באנזימים", ויש עוד ועוד). כדי להימנע מאוכל מעובד לא צריך לשלם גרוש. צריך לאכול טוב, נכון, ובמידה.

אני נדרשתי פעם לנושא שלו

לא אתן פרטים ואל תפנו אלי במסר בפשטות אומר אני לא הייתי מתקרבת

את המכשול לא אני נתתי

ואת מה שאני מצאתי על האיש גם אתה יכול
בשאלות ממוקדות שתפנה אליו- כמו היכן למד, מה כולל בישראל תואר כזה מצד אחריות מקצועית,
בהצלבת המידע - מהו המוסד הזה, מהו התואר הזה וכמה שנים הוא נלמד, האם זה מקנה אישור מקצועי לעבוד ולהנחות ביחס ללקיחת תרופות או הפסקתן, ביחס לטיפול במחלות ללא גיבוי של רופא ועוד.
ובבדיקת העלויות - ההזויות נוכח ...מה בדיוק?

תסיק מסקנות לבד.

אני מבינה את הנזקקות למצוא פתרון מהיר ויעיל השאלה האמנם בכל עסקינן

מלפני עיוור לא תיתן מכשול..

זה גם לגבי מי שיש בידו מידע בכדי למנוע מאדם ליפול בידי אחר בעל המכשול, ולא עושה כן.

לגבי כמה מדבריך:

"האם זה מקנה אישור מקצועי לעבוד ולהנחות ביחס ללקיחת תרופות או הפסקתן"
הוא לא מנחה ביחס ללקיחת תרופות או הפסקתן, רק טוען מה שכולנו יודעים שהתרופות לא מרפאות אלא רק מטפלות בסימפטומים, ועל הדרך מרעילות וגורמות לתופעות לוואי, לפעמים יותר גדולות מהתועלת.
מי שמנחה להפסיק עם התרופות על פי הנאמר בקליפים של המטופלים זה הרופאים עצמם, שלאחר מספר חודשים (בעקבות יישום השיטה ל של ד"ר אשחר) המחלות נעלמות, והבדיקות דם והרפואיות מראות על מצב בריא ותקין, לאחר שאותם רופאים אמרו להם לפני כן שהבעיה שלהם לא ניתנת לפתרון, וכל חייהם הם נידונו ללקיחת תרופות.

"ובבדיקת העלויות - ההזויות נוכח ...מה בדיוק? "
על פניו, כביכול נוכח הקניית הכלים להגיע למשקל הטבעי שלך תוך מספר חודשים ללא דיאטות, פתרון לכל סוגי המחלות, וללמוד להיות הרופא של עצמך לכל החיים (כפי שהוא מסביר בדף הבית שלו בקליפ של ה- 15 דקות).

לא קונה

אתת הספור הזה
לא משנה איך תבחר להציג את הצד שלו כביכול
להגיד שמשהו מרעיל וגורם תופעות שגרועות מהתועלת זה לדחוף להפסקה ללא סמכות מקצועית מתאימה
אתה תעשה כרצונך ורצונך מסתמן מאד בבהירות. זכותך.

רצוני או בחירתי רחוקים עדיין מבחינתי מלהסתמן

ושוב, על מנת לעשות בירור אמיתי מבחינתי, צריך להעלות ולהציג את דבריו כלפי הטענות שכנגד.

לגבי "לא קונה את הספור הזה"

להלן אותו הסיפור בדיוק ממישהו הרבה יותר מוכר וידוע בתחום הרפואה המשלימה (וגם ללא העלויות האסטרונומיות) - יובל הכהן אשרוב, ראש המכללה לרפואה משלימה אילמה, ומרצה מאוד פופולרי בכל המכללות לרפואה משלימה ומרכזי רוח ונפש, שאומר את אותם הדברים אחד לאחד.

את מוזמנת לצפות בהרצאה מרתקת שלו:

http://www.elima.org.il/orientations/course.asp?Course_ID=1068

אז אדרבה

הרב יובל אומר את אותם הדברים שד"ר אשחר אומר אחד לאחד, כולל בעניין התרופות של הרפואה הקונבנציונלית (והטבעית), וכולל בעניין השיטה של ה"היגיינה הטבעית", רק תצפי בקליפ שצרפתי ותיראי לבד:
http://www.elima.org.il/orientations/course.asp?Course_ID=1068

ודרך אגב, בסוף בחרתי ללכת עם טיפול של זוג התלמידים מס' אחד של הרב יובל - תמר ואיתי הופמן, שגם מציעים פחות או יותר את מה שד"ר אשחר מציע, רק שבעלות של 350 ש"ח בלבד.

אז אני מרשה לעצמי לעבור על המצווה הזו

אם כי מעצם השליחה אותך לעשות את העבודה הרי הזהרתי אותך , אני לא מתנדבת לעשותה עבורך
ויש מגבלות המדיה
במגבלות יעצתי לך איך להפיק מידע קצת יותר רלוונטי להחלטה ולא על פי חומר שיווקי גרידא

וואו, תודה על התשובה המפורטת

לגבי כמה נקודות שעלת:

"השיטה אינה מבוססת על מה שידוע לנו ממדעי התזונה, וכוללת הרבה טענות שמעולם לא הוכחו."
זה נשמע קצת כמו תשובה והתייחסות של הרפואה הקונבנציונלית, שכל מה שהם לא הוכיחו (גם אם לא בדקו) אז לא קיים.
בכל מקרה, הוא מדבר שם גם על שיטה שהוא בעצמו חקר ופיתח וקיבל עליה את הדוקטורט, שהוא קורא לה "תזונה כירורגית" (שאין לי מושג מה זה בדיוק), שבעזרתה ובשילוב ה"היגיינה הטבעית" הוא עזר לאלפי אנשים ב- 20 שנה האחרונות להוריד עשרות קילו לצמיתות, ולרפא להם ולאחרים את כל סוגי המחלות כולל כרוניות, גנטיות וממאירות, ויש שם עשרות מכתבי תודה על כך והמלצה עם מספרי טלפון, כולל קליפים מצולמים.

"עשרת אלפים ש"ח?! בשביל מה? בשביל ייעוץ תזונתי?... זה לא שהוא מנתח אותך או מטפל בך יומם וליל."
אז למען הדיוק, הוא לוקח 1300 ש"ח לסדנא בת שעתיים ביחד עם עוד מס' מטופלים + פגישה אישית של שעה לבניית תוכנית אישית, ולאחר מכן אפשרות לליווי בעלות של 1150 ש"ח לחודש (נשמע קצת מוגזם) כפול 5, למספר חודשים של ליווי אישי יומי בטלפון, כולל שינויי תפריטים וצומות מים, להגעה המהירה של התוצאות הרצויות.

"כל האנשים יודעים מהו הפתרון לירידה במשקל, אלא שמרביתם לא מצליחים ליישם אותו בטווח הארוך"
לגבי החלק השני של הציטוט, זה בדיוק מה שהוא טוען, שללא הליווי האישי היומי רוב האנשים לא מצליחים ליישם את המטרה בטווח הארוך.
לגבי החלק הראשון של הציטוט, הוא טוען שיש לו שיטה מיוחדת שהוא פיתח (תזונה כירורגית) שמשיגה תוצאות מאוד מהירות, ומלמדת את המטופל לאחר מכן להיות המרפא של עצמו לכל החיים.

למען הסר ספק, אני לא בא לפרסם או להגן על ד"ר אשחר או שיטתו, אלא רק מנסה לייצג את הצד שלו (כפי שעולה מהדברים באתר שלו) לצורך הדיון, כנגד הטענות שלך, כדי לברר (בעיקר לעצמי) האם רצוי וכדאי להיעזר בשרותיו, למרות גובה התשלומים שנראים על פניו באמת מוגזמים.

ואני מנסה לעשות את הברור הזה דווקא פה ולא עם הממליצים באתר שלו, כי אתם כביכול אמורים להבין בנושא הזה, וגם לא נגועים בדבר.

אשמח לעזרה ותגובות.

Gidi Shemer

New member
לגבי הסעיף הראשון

זה לא רק שהטענות לא הוכחו, אלא שמרבית הטענות שלהם סותרות את הידע שלנו על הפיזיולוגיה של מערכת העיכול. אני לא מדבר על נושאים עליהם יש מחלוקת, אלא מדבר על פיסיולוגיה בסיסית (למשל טענות נגד בישול כי האנזימים נהרסים).

לגבי השאר, אני אתעלם מעניין ה״דוקטורט״ (יש לו דוקטורט בנטורופתיה) אבל אם הוא עזר לאלפי אנשים אולי שווה לשקול ללכת אליו (ואני כותב פה בסקרזם אם זה לא ברור. גם אורן זריף עזר לאלפי אנשים). לא מכיר את אשחר ולא רוצה לטעון כלום נגדו, אבל אם בא לך להוציא כמה אלפי שקלים כי יש המון מכתבי תודה, הרגש חופשי לעשות זאת. אם אתה רוצה, אתה יכול גם לגגל את המילים דיאטה ומכתבי תודה (באנגלית) ותמצא עוד מאות מרפאים ומחוללי ניסים, כל אחד והשם המקורי שלו לתזונה הנכונה.

למעלה