מישהו שמע על השיטה של ד"ר ערן אשחר?

לגבי ש"גם אורן זריף עזר לאלפי אנשים"

ההשוואה קצת לא מתאימה ולעניין (למרות הסרקזם)

שנאמר: 'אין מביאים ראיה מן השוטים'.

vegetalien

New member
תוצאות מאוד מהירות

אפשר להשיג גם בלי שיטה מיוחדת. פשוט מכניסים פחות... כל הרעיון בהרזיה הוא להכניס פחות אנרגיה לעומת מה שהגוף מוציא.

קח בחשבון ששובתי רעב, למשל, מאבדים בין 20 ל- 30 ק"ג בשלושה חודשים! אלא מה, לא רק מדובר בתהליך מסוכן, אלא גם לא כל איבוד משקל הוא חיובי.
לקצץ באחוזי שומן בגוף? מצוין. אבל לקצץ במסה הרזה (שריר)? חבל. מתוך נסיון מר עם ירידה די רצינית במשקל - ירידה מהירה וללא פעילות גופנית מספקת - תגרום לך להיראות כחוש, אבל לא בהכרח רזה.
ובדיאטה קלורית חריפה (שהיא הדרך היחידה בשביל לקבל תוצאות "מהירות"), אין לך מספיק כוח כדי להתאמן ולשמור על מבנה הגוף הרזה.

בקצרה, שוב אני חוזר על השורה התחתונה - אין פתרונות קסם.
הדרך לירידה במשקל מורכבת משינוי מהותי באורח החיים, בין אם במה שאתה בוחר לאכול (או לא לאכול), כמה אתה בוחר לאכול (וטכנית ניתן להשמין גם מחסה... אלא שיש צורך בכמויות מטורפות).
וכמובן הפעילות הספורטיבית שאתה עושה או לא עושה (לצורך שריפת קלוריות או שימור ופיתוח מסת גוף רזה).

אני יודע, זה מדכא. בתור אדם שחווה אינספור דיאטות כושלות, אני מכיר היטב את המשברים שפוקדים אותך תוך כדי התהליך. אבל אין ברירה - אם רוצים להגיע ליעד - צריך להתאמץ. או להרים ידיים ולוותר עליו.
והשורה התחתונה החשובה ביותר - אנשים לא משמינים בין לילה. מדוע אם כן הם מצפים לרזות במהירות?

דעתי

לגבי הפסקה הראשונה, גם אני לא מאלה שמקדשים את המדע לכדי דת קדושה ולא מחזיקה בגישה של "אם אין על זה מחקרים מדעיים (כי לא היה מאחוריהם לובי מספיק עשיר כדי לממן אותם) זה לא קיים" יחד עם זאת זה לא אומר שצריך לקבל כל דבר כתורה מסיני. ומי שגובה סכומים כאלה מטורפים על ייעוץ, בוא נאמר שזה לא נשמע לי אמין במיוחד. מעבר לזה גם גישות שפוסלות לחלוטין את הרפואה הקונוונציונאלית (וכבר נתקלתי בכמה כאלה שדוגלים בגישה ההג'ייניסטית או איך שלא קוראים לה) נראים לי לא רציניים.
אחרי שכבר נפגעתי פעם מ"טיפול" ברפואה משלימה ונגרם לי נזק אני נזהרת ובודקת היטב לפני שאני פונה לטיפול כזה או אחר.

המזל שלי הוא שעכשיו יש לי רופא משפחה שמשלב רפואה קונוונציונאלית עם רפואה טבעית ואני בהחלט יכולה לסמוך עליו כשאני כן מחליטה לנסות רפואה משלימה בתחומים מסוימים.

למעלה