מישהי מכירה את תצפית ?

מישהי מכירה את תצפית ?

יש אולם אירועים בשם תצפית בהרצליה, ומישהי (גלגלית ?) התחתנה שם לא מזמן... אני מוזמנת לברית ביום רביעי, אולי מישהי יכולה לעזור לי עם הוראות הגעה ? תודה מראש !

תמרה*

New member
גם אני הייתי שם בברית

אז אני אנסה: זה נמצא בקאנטרי קלאב של הרצליה. אם את מגיעה מאיילון את עולה במחלף שבעת הכוכבים, ופונה לכיוון העיר. את עוברת את הקניון משמאלך, וברמזור מיד אחרי פונה שמאלה. נוסעת קצת ואז משמאל רואה את הקאנטרי. חונה שם במגרש חניה, ומשם יש שילוט, זה נמצא "מעל" הקאנטרי. אני אשמח לחוות דעת על המקום , ואפילו אשמח אם תוכלי לברר לי אם יש להם קייטרינג שלהם (ואם הוא כשר) או שמביאים בנפרד. אנחנו חושבים על המקום לברית...

אתי@

New member
../images/Emo9.gif כבר חושבים על ברית?

איזה יופי... באיזה חודש את? איך את מרגישה? הלילה חלמתי שאני בהיריון
מוזר......... שיהיה בוקר טוב

תמרה*

New member
תשובות פה

אני בחודש שישי, ז"א שנשארו קצת יותר משלושה חודשים.אני מרגישה מצויין (
). הנושא של ברית עלה בשיחות ביני לבין ירון, ואנחנו לא כ"כ מסכימים בנושא, ולפיכך החלו דיונים ארוכים בנושא. (תני לי להחזיר אותך שנה וקצת אחורה להכנות החתונה שלנו - מצד הכלה כמאתיים אורחים פלצנים, מצד החתן 600 כורדים מושבניקים. גם אז היו חילוקי דעות קשים והלכנו על דרך האמצע פחות או יותר.) אז לדעתי - חותכים בחיק המשפחה המצומצמת, ואח"כ עושים / לא עושים מסיבה באולם. לדעת ירון - ה"חתיכה" צריכה להיות במעמד המסיבה. בקיצור נראה לי שנתפשר על איזור המרכז, כדי לסנן את כמות הבאים מהמשפחה של ירון (כי רק משפחה קרובה שם זה בערך 200), ונעשה ארוע של בערך 100 מוזמנים.

אתי@

New member
../images/Emo6.gif בטח שאני זוכרת את הדילמות

מההכנות לחתונה...... למה את מעדיפה שה"חתיכה" תהיה בחיק המשפחה המצומצמת? גם אני (אני מניחה שגם את ככה) די מזדעזעת מהאקט הזה, ואין לי ספק שאם יהיה לי בן נעשה לו ברית עם רופא שעושה הרדמה מקומית, או כל המצאה הומנית אחרת שתהיה... אבל למה זה משנה באיזו מסגרת זה יתבצע? אני לא שואלת מתוך ביקורת או משהו, סתם כדי להבין

הילית*

New member
אחרי שהייתי בברית של אחיין של בעלול

לפני שנה וחצי ובה במעמד של 100 איש חתך לקטנצ´יק מוהל, וכשהוא מלווה בחלק נכבד מהאורחים מסביב יצאתי בטראומה ואפילו ירדו לי דמעות. אני עוד קודם החלטתי שהילד שלי ימול רק בחיק משפחתו הקרובה- הורים, סבים וסבתות ואחים שלנו וכמובן עם רופא כירורג אבל הברית הזו רק חיזקה בי את ההחלטה. זו דעתי !

גם אני בעד להפריד

אני מבינה את החשיבות הסמלית ואת הרצון לחלוק אותה עם אחרים - ונראה לי שכיוון שהתחתנתי עם שבט מסורתי (מרוקאי ותימני), לא תהייה לי ברירה... אבל אם אפשר - אני מאוד בעד להפריד ! הבריתות של בני דודי המדהימים היו בדיוק ככה- המשפחה המאוד מצומצמת (20 איש) על הגג שלנו או בבית של הדודים, ואח"כ, כשנוח יותר, אירוע גדול לכולם... זה איפשר לאמא ולילד לנוח ולארגן הכל בקצב שלהם, וזה הפך את הרגע עצמו לאינטימי, מרגש ומיוחד. אגב, הטראומה לילד היא אותה טראומה עם שני אנשים ועם מאתיים - אבל אולי להורים זה אחרת... ועוד אגב - תזהרו ממוהלים שמספרים בדיחות ! קצת כמו רבנים... היינו בברית שהמוהל התבלבל בין מילה ובין סטנד אפ, וזה היה נורא !

שמופית

New member
מסכימה איתכן ../images/Emo45.gif

אני, אחרי סיפורי החתונה שעברנו, הודעתי לתמיר שאם יהיה בן - אני לא מסכימה לעבור שוב את כל ה"סרט" הזה ולהזמין כל מיני קרובים-רחוקים (ומי שראה את הסרט "החתונה היוונית שלי", יכול להתחיל לדמיין מה זה המשפחה היווונית של תמיר
) וגם אני בעד "לחתוך" במצומצם (הורים, אחים וסבים) ואח"כ אם נרצה - לעשות מסיבה. כשאני ארגיש טוב...

הילית*

New member
הטראומה היתה לי יותר קשה בגלל

האנשים. אם אני אתאר זאת אז זה היה ככה- האמא הטריה (ילד ראשון) מביאה את התינוק למוהל ועוזבת את המקום (תחושה של הקרבת הילד...) אח"כ המוהל קשר את התינוק והתחיל לעבוד עליו. התינוק צורח וכולם מסביב שמחים... שלא יהיה לי טראומה מזה.

אתי@

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo122.gif../images/Emo7.gif

עכשיו אני מבינה למה אני רוצה בנות....

Ronnie*

New member
גם אני...

מבחינתי הייתי שמחה לוותר על הברית (לדעתי זה כואב גם עם הרדמה, או לפחות - ההרדמה כואבת). הדבר היחיד שמניע אותי כן לעשות זה הקטע החברתי... ובכל מקרה, גם אנחנו מתכוונים בבוא הזמן להפריד בין ה"חיתוך" והאירוע.

rinutza

New member
נראה לי הכי הגיוני לעשות את זה

בבית החולים אצל רופא מוסמך (ויש גם מוהלים שהם רופאים, גם זו אופציה). לתת לתינוק להתאושש קצת ולגדול קצת ואז אם רוצים לעשות מסיבה. נראה לי פחות טראומטי גם להורים וגם לילד.

הילית*

New member
זו לא סיבה לא לרצות בנים

זו סיבה לרצות שיעשה את זה רופא, עם הרדמה מקומית לילד. חברה שלי שעשתה את זה אמרה שזה נתן לה המון בטחון. אבל איך אומרים- די לצרה בשעתה !

אתי@

New member
../images/Emo13.gif זה היה בצחוק

אני רוצה בנות ולא מצליחה להסביר לעצמי למה. אז חשבתי שאולי זה יהיה התרוץ

Ronnie*

New member
אני איתך...

גם לך יש רק אחיות, נכון?
האמת, אני לא רגועה במיוחד לגבי עניין הברית, כי אני לא סגורה על זה שיש לי סיבה מוצדקת לעשות את זה (למרות שכמובן, אני מתכוונת שרופא יעשה את זה). דיה לצרה בשעתה... (לא שזה צרה, כן).

תמרה*

New member
וגם אנחנו שלוש בנות

ואני כמובן רציתי בת, אבל כרגע מאושרת עם הבונבון הקטן שבועט בי כל הזמן. רק שיהיה בריא...

גם אני רוצה בנות!!!

לי דווקא יש 3 אחים ואני רוצה בנות.... פשוט כי בנות הן יותר חברות לכל אורך הדרך (לבנים יש יותר סיכוי לנטייה להתבודדות גברית...) וגם אחר כך כשהן עם בני זוג הן עדיין חברות טובות של ההורים... אני פשוט רואה איך האחים שיל מתנהגים עם ההורים ואיך אני.... הבדל עצום!!!!

מאי26

New member
גם אני רוצה בנות, ולי דווקא יש אח

אחד... לא יודעת, נראה לי שזה גם בגלל שקשה יותר לגדל בנים, שנוטים להיות מופרעים יותר, בעיקר בגיל הילדות אבל גם אחר כך, וגם קטעי ההליכה לצבא מפחידים אותי. גם חסר לי באיזשהו מקום עניין האחות - חבל לי מאוד שאין לי אחות אז אולי גם זה משפיע. מעבר לזה, זה נכון מה שכתבה גלגלית על היחס השונה של בנות ובנים כלפי ההורים (זה לא תמיד כך, אבל יש בזה הרבה).

למעלה