מיתוס או לא, זה המצב

טושטוש5

New member
מצאתי, אני עובדת באחד כזה ../images/Emo13.gif

כמו שכבר כתבתי פה בעבר, אצלנו "פירמלו" לאחרונה את נושא העובדים ההורים. כל הורה (גבר או אישה) יכול לצאת פעמיים בשבוע מוקדם כדי לקחת את הילדים ולהיות איתם. זה לא בא על חשבון אחוזי המשרה - אבל נעשה מאמץ לאפשר להשלים את השעות האלה גם בעבודה מהבית למשל. ראיתי את זה גם במקומות אחרים, אבל על בסיס יותר אישי ופחות רוחבי לכל החברה.

mayaki

New member
גם אני שמעתי על כמה וכמה מקומות..

ואגב, לא כולם בהייטק. בסופו של דבר אני מאמינה, שמעסיק הגיוני ייתן לעובדים שלו לצאת מידי פעם (גם אם פעמיים בשבוע) מוקדם להיות עם המשפחה. אפשר לעשות את זה באופן פורמלי או באופן פרטני. זה משתלם להם בעיקר כי עובדים מרוצים זה עובדים שעושים יותר עבור הארגון. וגם כי לפעמים (ולא תמיד...) הם אנושיים..

לי אמרו "אל תיגעי במחשב הזה!"

אמא שלי היתה חולת מחשבים ולא נתנה לי רגע לשחק בו
. אני גיליתי את עולם המחשבים רק כשהתחלתי לעבוד כמזכירה ולאחר בלימודים. לגבי נושא העניין, יש בעיה כיום במחשבים שרוב המשחקים שם לא מדברים לבנות. אני לא יודעת אלו משחקים כן ידברו לבנות, אבל פה צריכות חברות התוכנה לבוא ולחקור, במיוחד אחרי שמחקר חדש מצא שיש יותר נשים שמשוטטות באינטרנט מגברים. אני גם חייבת לציין שאני בשוק מכמות הבנות אצלך בכיתת מחשבים. אצלנו היו רק שתי בנות (אני לא הייתי אחת מהן) ושמעתי גם על מחזורים בלי בנות במגמת מחשבים בכלל, אבל לדעתי כמו במחקר שציינתי, הם מסמנים את השינוי שחל אצל נשים בעשור האחרון.

נראה לי

שיש לל כיוון לסטרט-אפ, מה גם שקניות נחשב למשהוא מסורתי לנערות ולכן כוח הקניה שלהן יכול להיות גבוהה יותר ....

תודה, אבל אני לא סטרטאפיסטית מטבעי

אני פחדנית גדולה, ולמרות שאני יודעת בדיוק איך צריך לעשות את זה, אני מפחדת לקחת סיכונים בשלב זה של החיים. אני גם חושבת שיש לי עוד הרבה מה ללמוד בתחום בו אני עוסקת (עובדת בתחום רק שנה שניה).

לגבי הנגישות

רק לגבי הנקודה הזו של נגישות בנות למחשב... יש לי אחות בגיל בת-מצווה והיא, ובעצם כל חברותיה, מתעסקות הרבה עם מחשבים ואינטרנט, ובעצם היום לא נראה לי שיש ילד שלא עושה זאת. הן משתמשות באייסיקיו, במסנג'ר, באינטרנט ככלי עזר לשיעורי בית. לגבי משחקים יש לך את סדרת ה-SIMS הידועה (אווו הוו אל תשאלי מה הלך אצלנו כשיצא SIMS 2
), משחקי הרפתקאות (QUESTS), וגם משחקי פלטפורמות, או משחקוני פלאש באינטרנט. אה, וגם שימוש יצירתי במיוחד בתוכנות Office
אז נכון, הרוב המוחלט של המשחקים הם אלימים וגבריים יותר, אבל יש מספיק מה לעשות ועושה רושם שהבנות של היום מאוד מורגלות למחשב ולא מפחדות ממנו. רובן יודעות לתפעל אותו ברמה די גבוהה ובכל זאת, אם גם אני וגם אחי מתכנתים, אחותי כבר מודיעה מראש שלא תתקרב לתחום הזה. בשבילי המחשב הוא "עולם קסום" ובשבילה הוא כלי ומכשיר בידורי. היא לא נמשכת לעולם הזה במיוחד.

טושטוש5

New member
זאת בדיוק השאלה...

למה היא לא נמשכת לעולם הזה? נכון שפה מדובר במקרה ספציפי, ויכול להיות שהיא פשוט באמת לא אוהבת את זה... אבל האם היא ניסתה בכלל? למה לדעתך זה לא "עולם קסום" עבורה? אני לא אומרת שכולם חייבים לאהוב את זה, ממש לא... אחותי למשל עשתה בגרות במחשבים, והחליטה שזה לא מה שהיא רוצה לעשות בחיים. זה הכי לגיטימי בעולם. אבל יש הרבה בנות שמלכתחילה לא מתקרבות לזה, לא מנסות, ולא בגלל שאין להן יכולת. אני אומרת שיש משהו בסביבה, בחינוך, בגישה, שגורם לנערות לא להתקרב לזה בכלל (וכמו שאמרתי אני יוצאת כאן מהמקרה הפרטי שלך, אלא מתייחסת בכלליות).

שאלה לא קלה...

אין לי מושג. אני בטוח שיש הבדלים בחינוך בין בנים לבנות, אני גם יודע שאם היה לי אח במקום אחות, הייתי מתייחס אליו בהרבה מקרים אחרת. מודה באשמה. מצד שני אני חושב שיש גם משהו במבנה הביולוגי שגורם לבנות לשחק בבובות ולבנים במכוניות (לצורך הדוגמא). איך אומרים... Men hunt, Women nest. אגב אני בוגר טרי של מדעי המחשב, במהלך התואר למדו איתי לא מעט בנות (אמנם הרבה פחות מבנים, אבל לא היו חסרות). יש לי הרגשה שהבנות פחות מתעניינות בכל התחום מהבנים. זה לא אמפירי ואני לא ממש יודע להסביר את זה, אבל אם אני חושב על זה עושה רושם שהבנים יותר נמשכים לתחום, ואגב, גם יותר טובים בכתיבת קוד. שוב, לדעתי חלק מזה אפשר לייחס למבנה הביולוגי שלנו.

אה, וספציפית לגבי אחותי...

היא מעדיפה את התחום היצירתי יותר. כתיבת סיפורים, ציור, עבודות יצירה. כפי שכתבתי קודם, במחשב היא משתמשת למשחקים "לבנות" כמו סימס, משחקי פלטפורמות, משחקי הרפתקאה (הפנתר הורוד - מומלץ
) ומשחקי פלאש, אייסיקיו, מסנג'ר, חיפוש מידע בגוגל. לדוגמא לאחרונה התחלתי ללמוד פלאש, וללמד אותה גם. למי שמכיר קצת פלאש, יש את החלק של האנימציה והציור, ויש שפה שנקראת ActionScript שהיא שפה מונחית עצמים די חזקה. בעזרתה בעצם בונים את כל המשחקונים שאתם רואים ברשת. אז... אחותי מתייחסת לפלאש כדרך לייצר סרטונים וקטעי אנימציה, מה שעד עכשיו היא עשתה ב-Powerpoint. אני נמשך יותר לקטע של פלאש כפלטפורמה יחסית פשוטה ליצירת משחקונים ב-ActionScript. תחום בתכנות שאני מתעניין בו. לגבי עולם התכנות היא די מתלהבת מזה שאחיה יודע לכתוב תוכנות, אבל טוענת שהעבודה עצמה משעממת. (היא כמובן לא ממש יודעת במה זה כרוך, אבל היא כבר קיבלה את הרושם שזה משעמם). האמת שאם חושבים על זה, הרבה אנשים יחשבו שלכתוב שורות קוד לא מובנות בעליל
זה משעמם. בקטע הזה אני מצדיק אותה דווקא.

tuxx

New member
לדעתי זה פשוט הגישה של הסביבה

פעם זה לא היה מקובל לא?? כאני הייתי בת 8 ורציתי מחשב אתן חושבות שקיבלתי? אתן חושבות שמשהו התיחס אלי?? סיימתי תיכון ורק אז קנו מחשב לא נתנו לי להתקרב אליו.. הקציבו לי זמן!! זה לא נתפס כחיובי שאני בת=נקבה אשב על המחשב מהבוקר עד הערב. אבל זה בסדר אם אחי הקטן יעשה את זה הסביבה שלי שידרה לי שזה לא בסדר התעלמו ממני, ביטלו אותי לא התיחסו לזה שילדה לומדת שפת לוטוס בעצמה (משהי פה זוכרת את זה??) וסה"כ היום הם מבינים את הטפשות אבל היום זה לא עוזר לי אחי אמר לפני כמה זמן, אם רק הייתם נותנים לה את המחשב אם רק הייתם מבינים.. בנות מסביבי ובגילי יש להן רתיעה מהמחשב, הן משדרות שהן לא יכולות (בעוד שהן כן יכולות) שאין מצב וכד' כשאני משוחחת איתם לפעמים אני שומעת את הפרימיטיבים ששמעתי בבגרותי ל צ ע ר י

למעלה