מי אוהב לאכול דגים ?

diday

Member
אני מבין שאינך אוכל דגים

על פי כרטיסך אתה בן 51 שנה. אפשר לשאול כמה משנות חיים אלה התנזרת מהם?

חוץ מתתקופה קצרה שבלבלו לי את המוח

שדגים הם בריאים, לא אכלתי כלל . דגים הם לא טעימים לי בכלל , אמי לא הייתה נוהגת לבשל דגים .

diday

Member
תשובה: אני אוהב לאכול דגים

לפחות כך אני חושב, כיוון שזה הדבר (החי) היחיד שאליו אני מתגעגע. בהתחשב בכך שהרבה למעלה מ10 שנים לא נגעתי בהם, יתכן כמובן שמדובר באשליה. אם אגיע אי פעם שוב ליפן אצטרך להיות מאד חזק כדי לא לנסות אותם שוב

הMפצח

New member
בכללי אני לא אוהב דגים

אבל יש יוצא מין הכלל כמו : שניצלים של נסיכת הנילוס, גפילטפיש וכדומה....

אלי ו.

New member
זה פורום "תזונה צמחונית"

מה הקשר לדגים? בפעם האחרונה שבדקתי דגים לא היו חלק מתזונה צמחונית. האם אתה מפרסם את ההודעה הזאת גם בפורום "שיפוץ ובניה" ובכל שאר הפורומים בתפוז?

dim18

New member
עובדות יבשות

צמחוני הוא באמת אחד שלא אוכל דגים, מה לעשות זאת ההגדרה היבשה של העניין. צמחוני יחשב מי שאיינו אוכל מוצרים מן החי, מאחר ובפעם האחרונה שבדקתי דגים עדיין נחשבו חיי הרי שמי שאוכל אותם עדיין לא נחשב צמחוני. וכמובן שגם תזונה צמחונית לא יכולה לכלול דגים (בלי קשר לרעיון האם זה מוסרי בכלל) זה שהעניין כשר מבחינת היהדות עדיין לא אומר שהוא כשר מבחינת ההגיון הפשוט.

ביקור קצר אצל אבן שושן היה מסדר

אותך . "תזונה צמחונית" = תזונה של אנשים צמחונים אתה מתכוון ל ..." תזונה צמחית " שזה למעשה תזונה טבעונית = צמחים בלבד . היות ולאחרונה אני נתקל בהרחבה של המושג "צמחוני" גם לאוכלי דגים, אז זה ההקשר הנסתר של ההודעה שלי.

בואו לא נפתח את הדיון הזה מחדש

דפי הפורום הראשונים עמוסים בו לעייפה. תזונה צמחונית היא תזונה שנמנעת מאכילת חלקי גוף של בעלי חיים, ורוב הצמחונים יכללו גם אי אכילת דגים בתוכה. פה בפורום הולכים לפי ההגדרה המקובלת לצמחוני, כלומר - שאינו אוכל גם דגים. מי שרוצה להגדיר עצמו צמחוני ולאכול דגים שיהיה לו לבריאות, אבל הוא לא יערוך דיון על מתכון מוצלח לגפילטע פיש פה בפורום. זה לגבי מה שיפורסם או לא יפורסם פה בפורום. אבל אני מניחה שלאור דעתך, אז לגיטימי בעינייך בפורום תזונה צמחונית לתת גם קישורים בעד אכילת דגים? גם פה וגם בפורום השכן?

אני מנסה לא לשפוט אנשים לפי תזונתם

יש כל מיני אנשים שמגדירים את עצמם בצורות שונות ומשונות . יש טבעונים שאוכלים מידי פעם בשר , יש אוכלי דגים שמגדירים את עצמם כצמחונים , אני לא חושב כמו רוב הפעילים שהסברה על כל צורותיה היא נשק יעיל ושהיא תביא לעולם צמחוני ( אי שם באחרית הימים .) עולם צמחוני יתקיים רק כאשר בני אדם לא יוכלו לגדל חיות , זה לא רחוק היום הזה : כמה עשורים לא יותר . הקישור שהבאתי הוא רק חלק קטן מהנזקים שבני אדם מחוללים לפלנטה שלנו והנזקים הללו הם שיביאו בסופו של דבר לעולם צמחוני ולא כל פעילות כזו או אחרת שמישהוא עושה . באופן אירוני אוכלי בשר מביאים את העולם הצמחוני , ע"י הזיהום של הפלנטה .

ailag

New member
אבל זה לא פורום שיפוט אנשים

זה פורום שיפוט אוכל.

../images/Emo6.gif נו מה אתה רוצה שפטתי את הדגים

אבל מי שבא לו לאכול דגים מבריכת ביוב, אני לא יכול ולא רוצה לעשות לו כלום .

../images/Emo45.gif

לפעמים זה קצת מתסכל.. הייתי בפסטיבל דימונה (מין פסטיבל של מגמות קולנוע) וציינו שלא צריך להביא אוכל ושינתן לנו במקום. וארוחת הצהריים ה"צמחונית" ביום הראשון הייתה סנדוויץ עם טונה. :/ מזל שאני אף פעם לא מקשיבה למה שאומרים לי והבאתי פירכיות ואוראו בתיק ליתר ביטחון :]

אן8

New member
כן רק ש...

עם פתיחת הפורום הוגדש כאן חזור והדגש ש"לכל אחד ההגדרות שלו לצמחונות ואסור לשפוט הגדרות של אחרים". למעשה בהודעה הראשונה עצמה אלפקה סיפרה על חברים שלה שכולם מגדירים עצמם כצמחונים וחלק מהם אוכלים דגים, חלק רק טונה, חלק רק בסושי וכו'. המסר הכללי של אותה הודעה היה שרוח הפורום היא לקבל גם סוגי צמחונות כאלה, כך שלדעתי הפניה של אדם פשוט במקומה.

למעלה