מי אחראי על הפעילות למען החזרתו של גלעד שליט?

מי אחראי על הפעילות למען החזרתו של גלעד שליט?

ואני לא מתכוונת ברמת הממשלה. אני מתכוונת על הפעילויות השונות כדוגמת משמרות המחאה בירושלים, המאהל במעבר ארז, כתיבת המכתבים? האם נכון הוא שאת כל הפעילויות ירכז גורם אחד, או איש הישר בעיניו יעשה? האם כל פעילות / רעיון לפעילות צריך להיות מתואם עם המשפחה או עם נציגיה? האם המשפחה יכולה בכלל לשקול באופן רציונלי אילו פעילויות יעזרו ואילו לא או שאין להם את הידע והריחוק הרגשי לקחת החלטות שכאלה?

ראש המטה למען גלעד שליט: שמשון ליבמן

שמשון ליבמן, שכן של משפחת שליט במצפה-הילה, לקח על עצמו לסייע למשפחה אחרי שראש-המטה הקודם, תת-אלוף במילואים (מחיל-הים) חזי משיטה פרש לעסקיו. הוא המרכז את הפעולות העיקריות. נועם שליט מצוי בכל הפרטים, מביע את דעתו, ולעיתים גם מבקש למנוע פעולות הנראות לו מזיקות לעניינו של גלעד. יחד עם זה יש 'יד חופשית' לפעילים שונים ליזום פעולות משלהם, בלי תמיד לקבל רשות מהמשפחה, בהנחה שאף אחד לא יעז לעשות דברים שיש בהם אפילו שמץ סיכון לגלעד. לפי שמשון ליבמן, מטרת ה'מטה' לעזור למשפחה, ולפעול על פי הנחיותיהם, או לפחות - לא בניגוד לרצונה ! האם ההורים "אובייקטיביים" ? בודאי שלא ! אבל הם בודאי מקבלים מידע יותר עדכני ומפורט ממה שמקבלים כולנו. בודאי שהם גם מושפעים מדברים שאומרים להם 'הגורמים המוסמכים' שמצדם מעוניינים ב'שקט תעשייתי' ומינימום 'גלים' בצבור ובתקשורת. כדי להיות מתואמים, לקרוא על פעילויות שיוזמים אחרים ולהודיע לאחרים על פעולות יזומות על ידנו, כדאי 'להכנס' מדי יומיים-שלושה לאתר האינטרנט שהוקם למען גלעד (בעבר - גם למען אודי גולדווסר ואלדד רגב ז"ל). כתובתו: www.gilad.org. גם מפעילת-האתר מעורבת במידע כמעט יום-יומי ומשתתפת ברוב הפגישות של 'המטה', עם שמשון ליבמן ונועם שליט. זה מה שאני עושה מדי פעם, וכך מתעדכן, ויכול לעדכן אחרים, גם פה ב'פורום'.

"בהנחה שאף אחד לא יעז לעשות דברים שיש בהם

אפילו שמץ סיכון לגלעד" הבעיה היא שאנשים שלא מעורים בכל הפרטים יכולים אולי מבלי משים לעשות משהו שיש בו נזק, לא?

נשלח לפני הזמן...

או שדוקא אנשים מבחוץ, יכולים להיות יותר אוביקטיבים באשר למה מועיל ומה לא, שכן אותם לא מנסים לשכנע ל"שקט תעשייתי"?

בני1234

New member
שאלך ממש במקום

נעשה כודם את הכלל וממנו נגזור על הפרט מי אחראי על הפעילות למען השבויים? המשפחה? החברים? ומה עושים שאין משפחה או חברים? משאירים את השבוי לנפשו? לאחר שנענה ברצינות על השאלה הזו, נוכל להשיב על הפרט

מעסה11

New member
סוגיית שליט היא ציבורית,לכן לציבור יש זכות

להחליט על פעולותיו למען שיחרור שליט, מבלי להתחשב בגורמים המקרובים לשליט,איש איש באמונתו יפעל.. עד הניצחון המבורך:)

יונה1

New member
יפה דרשת בני היקר

יש מונח שנקרא "תקרת זכוכית" - ולמרבה התסכול, נועם שליט הוא תקרת הזכוכית של הפעילות הציבורית למען בנו. אפילו, נניח לרגע (ממש אך ורק כתרגיל מחשבתי ולא כהתבססות על מה שקורה בשטח) - אז נניח לרגע שהכל היה מתנהל לתפארת המחאה וכ-ו-ל-ם היו פועלים נכון. במקרה של מאבק הנוגע לשבויים, ממילא - מעל כולם עומדים אמו ואביו של השבוי כל השיג והשיח עם הממשלה, תלוי בהם ואך ורק בהם. אם הם פועלים נכון, הם יכולים להאבק לבד ולא נדרשים לתגבורת. אם הם פועלים באופן שגוי, גם דוויזיות של פעילים יעילים לא ישנו מאומה. מה שמתסכל, זה שאת פעילות "האופוזיציה" (דהיינו אלה שמתנגדים לעיסקה), יכול להוביל כל זב חוטם - ועובדה שההצלחה כרגע בידיהם. פלונטר של ממש. מה שכן, אחזור בשבילך על דברים שאמר חבר יקר שלי לנועם שליט - הרי בסוף הממשלה תחזיר את גלעד - ואז, לאחר החגיגות והשמפניה, יתחיל השלב שבו גלעד ישאל שאלות. אני חושבת שאת רוב התשובות הוא ימצא בקלות בארכיון עמותת "ערים בלילה".

מעסה11

New member
אם נפעיל לחץ משמעותי,אנחנו ניתן את הטון

בפעילויות למען שיחרור שליט, והממשלה תכנע ללחץ שלנו,ולא תתחשב בדעותיה של משפחת שליט,אם חלילה היא תהיה נגד פעולות המחאה הלגיטימיות,כמו שיבוש המשק בצורה מסוכרנת ומתוחכמת כמו שאני מציע (סיכוי אפסי שהיא תתנגד לנשק כול כך אפקטיבי וקטלני במאבק לשיחרור בנם) אנחנו נאבקים לא רק על שיחרור גלעד,אלא גם על תיקון נורמה מעוותת במדינה,נורמת הסחבת והאדישות בטיפול בשיחרור שבויים, ובתחלואי חברה אחרים,לכן ראוי לאחד את כול המאבקים החברתיים והמקצועים... עם המאבק לשיחרור שליט... גם ככה יש יותר סיכוי לניצחון, ויותר אורך נשימה, כי השיבושים יהיו מקומיים ,ומשתנים בתדירות גבוהה,כך שיעבור זמן רב,עד שמשהו ממש ירגיש חיסרון משמעותי בכיסו עקב השיבושים, ובינתיים הממשלה תצא מאדישותה,כדי לא לחבל בפופולריות שלה בעיני הציבור

בני1234

New member
רק אתן ציטוט מ-ש"י עגנון

''חכמים מושכים ידיהם מהנהגת העולם מפני שהם יודעים שיש חכמים מהם ורוצים שיתנהג העולם על ידי חכמים גמורים, בתוך כך קופצים הטפשים והרשעים ונוטלים את העולם לידיהם ומנהגים את העולם כפי זדונם וכפי טפשותם. מעתה היאך נותנים החכמים לעולם שיאבד על ידי השוטים והרשעים, אלא מתוך שהחכמים חכמים ומוסיפים חוכמה, כל שנראה להם אתמול כחכמה שלימה רואים אותו היום שאינו חכמה ואינם עומדים על דעתם ואינם תוקעים עצמם לשום דבר מפני החכמה שמוליכה את החכמים ממעלה למעלה, לא כן הטפשים, כל דבר שנתנו בו עיניהם הרי הם מחזיקים בו ואינם מניחים ממנו, שאם יניחו ידיהם ממנו אין להם מה יעשו בעולם. לפיכך כל ימיהם תחבולות ובלבד שיחזיקו את העולם בידיהם.'' ש"י עגנון, שירה ואידך זיל גמור.........

בני1234

New member
בעוד 50 שנה יקראו את עגנון

וכנראה שאת הגיגך גם בעוד 5 ימים לא יקראו. וגם לא יבחנו עליהם. תן מעט כבוד לאדם שזכה בפרס נובל לספרות יחי ההבדל הקטן

מעסה11

New member
אני אזכה בפרס נובל למאבקים ציבורים

אם ימציאו פרס כזה... מה הקשר בן ספרות למאבקים ציבורים... בינתיים קוראים את הגגיי כבר למעלה מחודשים ימים

בני1234

New member
אני כבר לא יודע מי יותר חכם

זה שכותב או זה שקורא יחד עם זה קרא שנית את הציטוט של עגנון ביחוד את שני המשפטים האחרונים.

מעסה11

New member
שרלטנות להציג לוחמי העיסקה כאינטרסנטים

איזה אינטרס אישי יכול להיות לי מלבד, האינטרס האישי שהוא גם ציבורי, לשנות את הנורמה המעוותת, הרי אני לא מתכנן לרוץ לפוליטיקה ,וגם אם הייתי מתכנן,נדרש הרבה יותר מכך כדי להבחר

יש לך את האינטרס של קרוב משפחה

הרי אתה כבר הודית שאתה רואה את גלעד שליט כחבר קרוב שלך, וככזה יש לך אינטרס אישי להחזיר אותו, גם אם הדבר כרוך בסיכון (לדעתך) או ברצח וודאי (לפי מסקנות העבר) של עשרות ואולי מאות ישראלים שאתה לא מכיר.

אני מצטער אבל אני סבור שאתה טועה.

מה גורם לך לחשוב שהמטרה שלו בכל הפוסטים שלו, שמנסים לשכנע ששחרור אלף מחבלים לא יביא להרג ישראלים, היא שחרור גלעד שליט?

למעלה