מי אחראי על הפעילות למען החזרתו של גלעד שליט?

הטעית בכך שקבעת את הערכתך כעובדה הסטורית

"הדבר כרוך בסיכון (לדעתך) או ברצח וודאי (לפי מסקנות העבר) של עשרות ואולי מאות ישראלים שאתה לא מכיר." זאת דעתך, או הערכתך. אל תנסח אותה כעובדה הסטורית, כי יש בכך להטעות קוראים שאינם בקיאים. כי - א. רובם הגדול של הנפגעים בפיגועי-טרור קודמים נפגעו מידיהם של מי שמעולם לא ישבו בבתי-כלא ישראלים, והמעטים מהמפגעים שכן נכלאו, שוחררו לאחר זמן קצר, כי נתפסו על עבירות "קלות-ערך" (ידוי-אבנים וכדומה). ב. מבין אלה ששוחררו מבתי-כלא ישראלים בעבר במקביל לשחרור שבויים ישראלים, מעטים מאד יחסית חזרו לסורם ולמעגל הטרור נגד ישראלים. (יש סטאטיסטיקה הקובעת שהם בשעור של כ-14% מכלל הפלשתינים המשוחררים, כלומר - 86% נעלמו בשיגרת החיים הנורמטיביים !) ג. כאשר אומדים את הסיכויים/סיכונים לפעולות איבה מלחמתיות נגדנו (של צבא ערבי סדיר או של ארגון טרור) מתייחסים לשני מרכיבים עיקריים: היכולת (הידע, הכוח, והאמצעים) והמוטיבציה (הרצון והכוונה). המוטיבציה הבסיסית והעקרונית של אויבינו קיימת ! הם רוצים לפגוע בנו ב'בטן הרכה' שלנו, בין היתר באמצעות חטיפות של ישראלים, בידעם את תגובתנו הריגשית והמעשית. היכולת היא בין היתר פרי פעולות-מניעה (איסוף-מודיעין ופעולות של 'בטחון-פנים' ופעולות-סיכול, ביחד עם ערנות של כולנו). המשך החזקתם של כמעט 12 אלף פלשתינים במאסר ובמעצר בישראל לא שינה עד כה במהות לא את המרכיב האחד ולא את השני, אלא השפיע בשוליים בלבד (שאל אנשי בטחון-פנים, מהשב"כ ועד המשטרה). לעומת זאת, שחרור רוב האסירים והעצירים האלה לבתיהם ולשיגרת-חייהם הנורמטיבית עשוי (אולי !) להשפיע עליהם (על כ-86% מהם) ועל בני-משפחותיהם ומכריהם בכוון של מיתון (אינני משלה עצמי שעד חיסול) הרצון והמוטיבציה לחזור ולבצע פיגועים בישראל ונגד ישראלים. זאת הערכתי שלי, פרי ניתוח של ארועי-העבר, שאני מכיר כבר עשרות שנים ! לכן, לסיכום: נניח לאנשי 'כוחות-הבטחון' לטפל ביכולות של האויב (ונעזור להם בערנותנו) ונשפיע על ראש- הממשלה להביא לממשלת-ישראל לאישור את ההחלטה שתאפשר שחרורום של פלשנים מהכלא הישראלי, וכך - להחזיר את גלעד שליט סוף-סוף, אחרי כמעט 3 שנים וחצי, הביתה ולאלמוניותו, ויחד עם זה גם להקטין במשהו את רצונם לחזור ולפגוע בני פגיעות קשות.

תיקון-טעות בדבריי האחרונים

"- - - נניח לאנשי 'כוחות-הבטחון' לטפל ביכולות של האויב (ונעזור להם בערנותנו) ונשפיע על ראש- הממשלה להביא לממשלת-ישראל לאישור את ההחלטה שתאפשר שחרורום של פלשתינים מהכלא הישראלי, וכך - להחזיר את גלעד שליט סוף-סוף, אחרי כמעט 3 שנים וחצי, הביתה ולאלמוניותו, ויחד עם זה גם להקטין במשהו את רצונם לחזור ולפגוע בנו פגיעות קשות"

מרים גרוף כמשל, וגם מיקי וקרנית גולדווסר

וגם חיים אברהם. כל אלה בני-משפחותיהם (מרים אמא של יוסקה גרוף, מיקי אמא של אהוד גולדווסר ז"ל, קרנית גולדווסר אלמנתו, חיים אברהם אבא של בני אברהם ז"ל, מחטופי הר-דב) של שבויים-חטופים שהצליחו להחזיר את יקיריהם הביתה (את אודי גולדווסר ובני אברהם בארונות-מתים, אודי ביחד עם אלדד רגב ז"ל ובני ביחד עם עדי אביטן ועומר סוואעד ז"ל. יוסקה חזר חי ביחד עם ניסים סאלם שנשבה ביחד אתו ועם חזי שי, שנשבה בקרב סולטן יעקוב ונחשב במשך כשנתיים וחצי 'חלל-צה"ל שמקום קבורתו לא נודע'). וגם את אלחנן טננבאום לא שכחתי, לצערי. לכן מדובר בהקשר של חיילים (וגם אזרחים) ישראלים הנחטפים ע"י מיליטנטים פלשתינים או חיילי מדינה ערבית ומוחזקים על ידם בשבי, על אופן ההתנהגות וההתנהלות של בני-משפחותיהם ושל כל הרוצים לסייע להם, וכל שאר האנשים בישראל, בהם במרכז העתונאים ומה שמכונה באופן כללי 'התקשורת'. מה אופן ההתנהלות שעד כה הסתיים בהצלחה (גם אם הצלחה מועטת, כאשר השבויים הוחזרו מתים) לעומת אופן ההתנהגות שנכון לעכשיו לא הועיל הרבה. אני מקווה ש'ועדת השופט שמגר' (בה חברים גם פרופסור אסא כשר והאלוף בדימוס עמוס ירון) שמונתה להמליץ לממשלת-ישראל בנוגע לאופן ההתנהלות בהקשר של שבויים, ושהמלצותיה נגנזו בינתים, עד שגלעד שליט יוחזר הביתה, נתנה את דעתה גם על ההיבטים הצבוריים והמשפחתיים של הנושא, ולא רק על ההיבטים הצבאיים, הבטחוניים, האסטרטגיים והלאומיים. ישראלי שנחטף ונשבה - האם הוא רק עניינם של בני-משפחתו מצד אחד ושל הממשלה ו'גורמי-הבטחון' מצד שני, ולנו "הצבור" (שכל אחד מאתנו יכול מחר-מחרתיים להיות באותו מצב, כאשר בן-משפחה או חבר קרוב שלנו ייחטף ויישבה) "אין מה להגיד" ? שאלה עקרונית-צבורית-אזרחית, שאני מקווה שעם חזרתו של גלעד שליט לא תשכח ו"תטואטא אל מתחת לשטיח" של החזל"ש (חזרה לשיגרה).

יונה1

New member
תום, חזי שי לא נחשב לחלל

אלא לנעדר. ולגבי תקוותך (תהייתך) היפה והצודקת בקשר לועדת שמגר - התשובה חיובית. וככל הידוע לי, לפי שעה אין להם עדיין המלצות. בפעם האחרונה ששמעתי את שמגר מדבר על המסקנות, הוא הכחיש את מה שכתב על כך שיפר. ועוד הערה קטנה.... לכתוב גרוף וגולדווסר במשפט אחד, מצביע על ליקוי בהבנת הנושא. משפחות רגב וגולדווסר החלו לפעול נכון ואפקטיבית רק בחודש האחרון לפני השבת הארונות - רק אז הם החלו להפעיל לראשונה לחץ במקום הנכון.

לא הייתי רוצה לחשוב ששבוי שאין לו משפחה מושאר

לנפשו. יחד עם זאת, שבוי שכן יש לו משפחה, האם אין לה את זכות המילה האחרונה בכל הקשור לגבי בנה? אם מישהו פועל בצורה שנראית לה מזיקה, האם אין לה זכות להטיל וטו. הרי כמו בהרבה נושאים אחרים, מה שנכון בעיני אחד, שגוי בעיני השני וההיפך, ורק בסופו של תהליך אפשר להסתכל אחורה ולומר מי צדק ומי טעה.

בני1234

New member
לדעתי וכך נוהגת מרבית האוכלוסיה

ברגע שזקוקים לעצה שהיא למעלה מכוחות המשפחה נעזרים במומחה לנושא. ולכן לרופאים ועו"דים תמיד ישנה פרנסה. או לפחות לשמוע דעה מקצועית בנושא כל ה"באבות" מעלים באוב , מארגני צעדות ומפרחי בלונים למינהם , כבודם במקום מונח. הם אינם באים במקום יעוץ רציני מבעלי מקצוע ונסיון לצערי היו מספיק שרלטנים שתפסו טרמפ על אירוע גלעד, והמשפחה נתנה להם להוביל את הזרם המרכזי אני תקוה שהמחליטים מקרב המשפחה יבינו לפחות כעת מה היתה הטעות שלהם

יונה1

New member
אבל בני יקירי

הרי אתה יודע שהמוטו שם ב"צבא" זה רק: א. מה שלא עוזר גם לא מזיק ב. גלעד תורם לחיזוק לימוד שעורי האזרחות במדינה. וחוצמזה, מתי זה "כעת"? ביום שהם ימצאו את המומחה היחיד שמופיע בגוגל, בטח אתה ואני כבר נשמע על זה.

מעסה11

New member
יש לה זכות להתנגד,לא להכתיב

אלא אם כן מדובר על פעולה שבאופן מובהק,יש בה סיכון גבוה לשלומו המיידי של השבוי כמו פעולה צבאית

בני1234

New member
מצטער גלעד שליט הינו חייל צה"ל

וככזה האחריות על שחרורו בפעולה צבאית הינה באחריות צה"ל בלבד בתאום וכפוף להחלטת הדרג המדיני לידיעתך, בצבא אין מקום ל"ועד הורים" בלשכת הגיוס ההורים מפקידים את היקר מכול לידי צהל ומקווים ומצפים שהפקדון יוחזר להם.

מציאות אחרת.חיילים מוזנחים והורים מצילים אותם

רק דוגמה אחת מרבות שאני מכיר, ממשפחת-שכנים: חייל קרבי סבל במהלך ה'מסלול' מכאבי-גב. מפקדיו טענו שהוא מתחזה, ומנעו ממנו גישה לרופא הצבאי. הבחור 'סחב' וסבל, עד שנפל, הועבר לבית-חולים ונמצא שחוליות גבו פגועות קשה. גם אחרי זה מפקדיו דרשו את חזרתו למסלול-האימונים, הצליחו בכך, והבחור כמעט נשאר משותק לכל חייו. הוריו, שיודעים משהו בהלכות-צה"ל, הביאו אותו באחת מחופשת-שבת שלו לרופא אזרחי (עבירה על חוקי צה"ל !), שהעביר אותו מיידית לבית-חולים לניתוח אורטופדי, והבחור ניצל ! ראיתי אותו רק השבת מאושש ומאושר. בזכות הוריו האסרטיביים והיודעים מה לעשות, ועל אפם וחמתם של מפקדיו בצה"ל. אגב: אחיו הוא גם כיום קצין חשוב ומוכשר בצה"ל, בדרג לא זוטר. אני מקווה שלפחות הוא נוהג בפיקודיו אחרת ממה שנהגו באחיו.

בני1234

New member
תחרות

על כל חייל מוזנח שתביא, אביא 3 חיילים לא מוזנחים הולך? נראה מי ינצח

בני1234

New member
כל חייל יודגע שיש בצבא נציב קבילות

צריך בסה"כ לשלשל את המכתב בתיבת הדואר בגוף ענק כמו צה"ל סביר להניח שישנם חריגות השאלה היא היא האם זו הדרך המרכזית או סטיה זניחה

יונה1

New member
"הזנחה בשיטה"???

ואני חשבתי שבזכות "השיטה המוזנחת" הזו כולנו עדיין לא שוחים בים.

למעלה