מי אחראי על תשלום הנזק?

דרורי8

New member
מי אחראי על תשלום הנזק?

שלום רב, תקרת המקלחת בביתי נפלה לגמרי, (כל עובי התקרה, כולל כל הבטון) וניתן לראות בברור את הברזלים התומכים. שכנתי מלמעלה, שמבוטחת בבטוח משכנתא, זימנה אליך את החברה הקבלנית שעובדת מול חברת הבטוח שלה, ואלה הודיעו לה שאין לה שום נזילה עכשווית (בדקו עם מכשיר), ולכן אין היא מבוטחת במקרה הנל.
הם הוסיפו, שכנראה הייתה נזילה לפני שנים מס' וזה הנזק שנגרם כתוצאה מזה, גם עם עברו שנים..
שכנתי, היא שכנה יחסית טריה (רק 3 שנים), כשלפי טענת המעריכים, הנזק הוא ישן הרבה יותר. שאלתי היא, מי מכל השלושה (שכנתי, או חברת הבטוח שלה, או הדייר שלפניה) אחרי לשלם לי על התיקון? מיותר לציין שאין אני יכולה אפילו לעבור במקלחת מהחשש שהתקרה תיפול עוד ועוד...

מי אחראי לנזק לנזק שנגרם לתקרה בבית משותף

לצערי אין לי תשובה קצרה וגם לא וודאית, אבל יש לי תשובה שיכולה לכוון לפתרון.
בהמשך אתן תשובה יותר מפורטת אבל ההמלצה היא לקחת שמאי מקצועי אשר יוכל להעריך גם בהסתמך על מידע ממך וגם על סמך בדיקתו מתי ארע הארוע שיצר את הנזק, וגם את היקף הנזק .
חווה"ד תאפשר ניהול ההליך כלפי הגורם המתאים, ותאפשר תיקון הנזק כעת על מנת לאפשר חזרה לאיכות חיים.
בהמשך אני מפרטת את הדברים. אבל התשובה הזו קצרה וממצה.

ולהשלמת הדברים, כדי לדעת כלפי מי לכוון את דרישת הפיצוי צריך לדעת מי האחראי לארוע שהביא בסופו של יום לנזק.
כלומר מתי ובתקופתו של איזה דייר התרחש ארוע ההצפה אשר הביא בסופו של יום לקריסת התקרה.
חשב להבין שחברת הביטוח "נכנסת בנעליו" של הדייר בתקופתו ארע הארוע, ולכן כאשר נדע מי הדייר שבתקופתו ארע הארוע שהביא בסופו של יום לנזק ניתן יהיה - במידה והיה מבוטח- לפנות גם לחברת הביטוח הנכונה.
חברת הביטוח של הדיירת הנוכחית מסתפקת באמירה שהארוע ארע טרם זמנה של המבוטחת שלהם, ואין להם עניין לבדוק ולברר מעבר לכך.
אם תפנה לדייר הקודם הוא יכול לנסות לגלגל את זה לדייר שלפניו או לדיירת הנוכחית , מבלי שתוכלי לדעת מי מהם צודק.
לכן קיצור הדרך במקרה הזה הוא לקחת איש מקצוע מטעמך על מנת שיעריך - גם באמצעות מידע ממך - מתי ארע הארוע שגרם לנזק.
כמו כן צריך לקחת שמאי שיעריך את הנזק , יצלם את המצב ויתן הערכת מחיר לתיקון. ככה שגם אם תתקני את המקום על מנת לאפשר לעצמך איכות חיים עד לבירור הנושא שבמחלוקת - השמאי מטעם הצד השני יוכל בבוא היום על סמך התמונות והצעות המחיר של אנשי המקצוע לבצע הערכת נזק מטעמו.

למעלה