אוי, יוכי, את ערה??? עכשיו אחרי עשר!!
עשיתי את הקובנה ולא יצא לי אפילו חצי טעים משל החברה שלי. אז ייללתי לה במייל, והיא שלחה לי מכתב הרגעה, שבפעם הראשונה זה לא חייב להצליח ושאירגע. כמה תובנות: א. להגדיל את כמות המלח. רבע כפית מחוקה לא הספיקה לי. זה נטעם לי תפל, אע"פ שהיא הזהירה אותי להוסיף רק עוד מעט אם אני לא רוצה לאכול כדורי מלח. ב. לא הייתה לי סבלנות ללוש 5-4 פעמים ולהניח לתפוח, ואולי זה בא לידי ביטוי בתוצאה כי הבצק בסיר לא היה תפוח כל כך. לכן מי שרוצה להכין קובנה צריך סבלנות - או, לחילופין, צריך להגדיל את כמות השמרים. ג. שמתי כוס ושמינית מים לשתי כוסות קמח, נראה לי שזה מספיק, רק שלא הרטבתי את הידיים כשלקחתי גושים וסידרתי בסיר והבצק נדבק לי לידיים ולא היה אחיד בגודלו כי מיהרתי לזרוק אותו לסיר, רק שיעזוב את הידיים שלי. אז באמת למעלה הוא נראה כמו רצפת ריקודים לא אחידה. כזאת שבמקום כלשהו שקעו הבלטות.להבא, להקפיד להרטיב את הידיים לפני שקורצים כל גוש. ד. אני לא מתכוונת לוותר לקובנה ועד שאני לא אצליח אני לא אעזוב אותה לנפשה. ה. נראה לי שאת תצליחי יותר, כי יש לך פור גדול עלי בניסיון ובמיומנות. מקסימום, תגידי להם שמישהי מהפורום שלחה לך מתכון דפוק. (אבל באמת הוא לא דפוק, כי היא יודעת לעשות אותו נהדר). ו. אין לי תובנה שישית, אבל אני צריכה להגיע לשבע כי גולדה אמרה שזה מספר טוב. ז. סתם בשביל המזל.