מי איתנו?......השמיעו קול

יוכי אז ככה עשיתי את לחוחה של רותי

ומאחר וזה באמת פעם ראשונה אז אפילו לא זכרתי עד כמה הלחוח אמור להיות דק (אמרתי שכנוזה? ) אכלתי לפני בערך מאה שנה איזה לחוח אחד מסכן. בכלאופן הנה לחוחי על המחבת. ככה זה אמור להיות.?
 
תובנות:

1. לוקח דיי הרבה זמן לכל לחוח להיות מוכן. 2. אם הלחוח כבר חום אז הוא מסתכן בלהיות פחות גמיש. 3. גם אשכנזיות יכולות להכין לחוח. 4. אבל לא בטוח שזה יצא להם כמו שצריך 5. אני תקועה כרגע עם קערה אדירה של בלילה מה שאומר שהשעות הקרובות יהיו לחוחות למדי.... 6.
7. זה מספר יהודי.
 

יוכי68

New member
גולדה...הצחקת אותיייייייייייייי../images/Emo24.gif

התובנות שלך משהווווווווווווווו................חחחחחחחחחחחח נראה לי שחסרות לך די הרבה בועות בלחוח...הוא צריך להיות יותר מחורר........השארת למנוחה?
 

רותי410

New member
אוי, יוכי, את ערה??? עכשיו אחרי עשר!!

עשיתי את הקובנה ולא יצא לי אפילו חצי טעים משל החברה שלי. אז ייללתי לה במייל, והיא שלחה לי מכתב הרגעה, שבפעם הראשונה זה לא חייב להצליח ושאירגע. כמה תובנות: א. להגדיל את כמות המלח. רבע כפית מחוקה לא הספיקה לי. זה נטעם לי תפל, אע"פ שהיא הזהירה אותי להוסיף רק עוד מעט אם אני לא רוצה לאכול כדורי מלח. ב. לא הייתה לי סבלנות ללוש 5-4 פעמים ולהניח לתפוח, ואולי זה בא לידי ביטוי בתוצאה כי הבצק בסיר לא היה תפוח כל כך. לכן מי שרוצה להכין קובנה צריך סבלנות - או, לחילופין, צריך להגדיל את כמות השמרים. ג. שמתי כוס ושמינית מים לשתי כוסות קמח, נראה לי שזה מספיק, רק שלא הרטבתי את הידיים כשלקחתי גושים וסידרתי בסיר והבצק נדבק לי לידיים ולא היה אחיד בגודלו כי מיהרתי לזרוק אותו לסיר, רק שיעזוב את הידיים שלי. אז באמת למעלה הוא נראה כמו רצפת ריקודים לא אחידה. כזאת שבמקום כלשהו שקעו הבלטות.להבא, להקפיד להרטיב את הידיים לפני שקורצים כל גוש. ד. אני לא מתכוונת לוותר לקובנה ועד שאני לא אצליח אני לא אעזוב אותה לנפשה. ה. נראה לי שאת תצליחי יותר, כי יש לך פור גדול עלי בניסיון ובמיומנות. מקסימום, תגידי להם שמישהי מהפורום שלחה לך מתכון דפוק. (אבל באמת הוא לא דפוק, כי היא יודעת לעשות אותו נהדר). ו. אין לי תובנה שישית, אבל אני צריכה להגיע לשבע כי גולדה אמרה שזה מספר טוב. ז. סתם בשביל המזל.
 

יוכי68

New member
רותי אני ערה, למרות שהעיניים שלי נעצמות

מאליהן.........הילדה מסרבת לישון............היא לא רגועה היום משום מה......... לגבי כמות המים והקמח...בוודאי שיצא דביק וחייבים לשמן את הידיים או להרטיב במים.........לא זכור לי מפעם קודמת שהבצק היה כזה דליל?.....בדקת איתה את המתכון?
 

רותי410

New member
הבצק דווקא לא היה דליל. אולי הקמח היה עבה

ודרש יותר מים. נראה לי שהבצק דווקא היה בסמיכות הרצויה. אבל במקרה הזה אין טוב ממראה עיניים. אני צריכה פעם לראות בצק כזה. והיא לא נתנה לי כמות מים מדודה, רק ציינה "לפי הצורך", ומה אם הצורך שלי שונה משלה? לא חשוב, בסוף זה חייב להצליח. לילה טוב לך ולילדה, מקווה שהכול בסדר.
 

רותי410

New member
אה, ראיתי. מהמתכון. איך הטעם?

כי את שיכנוזה ועשית ואני תימונית ולא עשיתי אף פעם, מעולם, בחיים לא. זאת נראית לי עבודה שדורשת מיומנות. לפעם ראשונה זה נראה ממש טוב. אצלנו אוכלים את זה עם ביצה. שמים שמן במחבת שמים לחוח אחד, טורפים ביצה עם מלח ויוצקים על הלחוח ומכסים בלחוח שני, ואחרי שהתחתון מיטגן, הופכים ומטגנים את העליון. אומרים שזה טעים מאוד. אני לא אכלתי אף פעם כי אני לא אוכלת ביצים.
 
חחח יוכי ורותי... הטעם יצא סבבה. זה יותר דומה

לפיתה עירקית מאשר ללחוח תימני. משום מה זכור לי לחוח משהו דביק יותר ולי יצא פיתאי למדי. מה שכן לא ממש שאלו אותי איך קוראים לזה אלא אכלו במרץ רב. רותי אני הגשתי את זה כמו מלאווח עם ביצה קשה ועגבניות מרוסקות עם שום ותבלינים. קיצור הצחיק אותי. אני אגלה לכן בסוד שהתיאשתי באמצע העשיה והייתי גם צריכה לצאת מה שדירבן אותי להתעלם מחצי קערת בצק לערב זה ולהמשיך איתו מחר... מקווה שזה יהיה שווה עדיין משהו. רותי אם את מחפשת משוגעים אז תראי מה השעה ותגלי שיש עוד משוגעים בבית הזה....
 

רותי410

New member
ראיתי ראיתי. עברת אותי במשוגעות!!!!

אם יוצא לי לפעמים שאני נסחפת וישנה בסביבות שלוש לפנות בוקר - פלוס מינוס, הלכה לי שנת הלילה כי אני לא מצליחה להירדם. אבל אני זוכרת לפני שנים שקראתי ספר ולא שמתי לב לזמן כי הוא היה מרתק, וכשסיימתי אותו והבטתי לחלון ראיתי כבר את אור השחר ושמעתי את ציוץ הציפורים. אז אני לא מקווה להגיע שוב ל"הישג" הזה. וגולדה, כל הכבוד לך. תדעי לך שלחוח זה משהו שדורש מיומנות עד שמקבלים את המרקם הנכון ואת הדקיקות הרצויה. אפילו תימניות מבטן ומלידה נכשלות לפעמים בזה ומאשימות את המחבת. יש אומרים (אומרות) שצריך מחבת מיוחדת, אחרת זה לא מצליח. והנה לך זה הצליח למדי. ואני יודעת שאפשר להשאיר את הבלילה במקרר ליום אחד. היא לא מתקלקלת. ניסית פעם לאכול עם ביצה כמו שהתימנים אוכלים?
 

ענתי42

New member
יוכי יש לי תוספת רוצההההההההההההה

בוקר טוב יוכי ממש איטריות מצוינות יש לי עוד תערובת לאחר שבישלת את האיטריות והעבר למסננת בסיר ,,שמן זית 5 שיני שום כתוש חבילה עלי בזיליקום,לערבב מהר להוסיף את האיטריות כאשר מוזגים לצלחת לגרד מעל גבינה פטה זה ממש טעים
 
למעלה