מי אמור לשאת בהוצאות?

מי אמור לשאת בהוצאות?

שכנה בקומה 4 בבנין בן 15 קומות מתלוננת שאחד ממדחסי המזגנים מעליה מטפטף על המדחס שלה מים ואלה נכנסים לה לחדר השינה וכמובן גם הרעש מעיק עליה.

הבעיה היא שיש מדחס בכ 4 בתים מעליה ויש לאתר ממי קיימת הנזילה. היא התלוננה במשטרה ואלה פנו לשכנה מקומה 10 וביקשו שתזמיןן טכנאי לבדוק אם זה מאצלה.

אבל הגישה לא נשמעת לי הגיוני, הרי דורשים ממנה לקחת על עצמה הוצאה כאשר לא בטוח שזה ממנה. מי יחזיר לה את ההוצאה אם הנזילה אינה מאצלה? והאם כל 4 המשפחות שמעליה אמורות להזמין טכנאי לוודא שזה לא מאצלן וכולן ישלמו לטכנאי? (יכולים אולי להזמין אחד, אבל לא בטוח שהם יהיו מוכנים לשתף פעולה) לא נשמע הגיוני.

מה עושים במקרה כזה? מי אמור לשאת בהוצאות של בירור מקור הנזילה?

תודה!

תשובה

נראה לי הכי פרקטי ליידע את כל המשפחות הרלוונטיות, ולסכם שיגיע טכנאי אחד שיאתר את מקור הנזילה, ובעל המזגן המטפטף יישא בעלות או שמראש יסוכם שכולם ישאו בעלות ביקור הטכנאי. בכל מקרה מי שישא בעלות התיקון הוא בעל המזגן המטפטף.

מסכימה איתך, אך חוששת שלא יהיה שיתוף

בין המשפחות הרלוונטיות לצערי.

אולי בכל זאת ננסה לפנות אליהם.

תודה רבה על המענה!

לא יודעת למי התכוונת

שתניח מגש. אני מניחה זו שמתלוננת. אם כן, מגש לא יפתור את הבעיה אלא שצריך צינור ניקוז שירד לאורך כל הקומות עד לקרקע כנראה.

תודה בכל זאת.

תכתבי לי כמה מטר אתם צריכים ואני שולחת לכם

בחינם כולל מחבר. בחיית שווה בשבל 50 שקל להתווכח? מוכרים היום בכל טמבור צינור כזה

למעלה