אחות קפת
קודם כל רציתי לציין כמה זה נחמד לראות איך את עובדת כל כך קשה כדי לשאת בעול למען כולם. זה באמת מכמיר לב (מי שיש לו). ע.די. גורדון כבר העלה על נס את שבחי העבודה העברית. לדעתי העבודה היא משובחת במיוחד כשלא אני צריך לעשות אותה. זה באמת עושה לי טוב על הנשמה לראות אלטרואיזם (אצל אחרים). 1. שלום, חבר את המשפט הזה טבע לא אחר מאשר מיכאל של בוגונביליה. הוא רצה להדגיש עד כמה הב.מ.וו השחורה שלו יותר מהירה מכל האוטואים בשכונה, אז הוא הכין סטיקר כזה מיוחד למאחורה של האוטו, שכל מי שנוסע אחריו יוכל לראות איך הוא מאיץ מהר ואומר לו שלום בסיבוב. הסטיקר הזה היה בזמנו להיט גדול וכל אחד שהיה לו אוטו היה מדביק אחד כזה. גם אם האוטו היה, נניח, פיאט תכלת מקולקלת שלא יכולה להתניע - היה בעליה הגאה שם כזה סטיקר, בשביל הפאסון. כשקלינטון הגיע לנאום בארץ, הוא חיפש איזה משפט שיהיה ישראלי, שורשי, חלוצי, משפט שיבטא את הרוח הציונית האמיתית. הוא קרא את כל כתבי כצנלסון ולא מצא מאומה. נעמי שמר עוד היתה חיה אז ולא היה מקובל לצטט משיריה. אז הוא החליט ללכת על הסטיקר. היסטוריה. 2. רד אלינו, אוירון כאן אנו נדרשים לפרשת נערות הליווי של נבחרת ישראל בכדורגל. כזכור, נתפסו שחקני נבחרת ישראל כשאל חדריהם במלון מגיעות נערות ליווי כדי לשעשע אותם ערב משחק גורלי. על פי רוב, הנערות היו עושות את מלאכתן נאמנה ולא מתלוננות, גם אם לא נהנו יתר על המידה (ככה זה המקצוע הזה, זנות. שקלתי את זה פעם בעצמי והחלטתי נגד. לא בגלל שדאגתי שמא לא אהנה, אלא בגלל שחששתי שממילא לא יהיו לי לקוחות). אבל, היה יוצא מן הכלל אחד, הלוא הוא אלון מזרחי, מלך השערים של כל הזמנים, הידוע בכינויו "האוירון". אז, בימים ההם, היו הנערות נוערות את תאוותן השמיימה: "רד אלינו אוירון". 3. מה נעלה יותר: נוסחת הZPT או פיטו סירומיד בוטני? את המשפט הזה אפילו לא הבנתי, מה שלרגע לא מפריע לי להתחקות על מקורו כמובן. ברגעים האלה אני מרגיש בדיוק כמו דארווין, גם הוא לא הבין בני אדם, וזה לא הפריע לו להתחקות אחרי מקורם. כאלה אנחנו, פורצי הדרך. אם דארווין ואני היינו חיים בזמן המצור על ירושלים, הפיאט התכולה שלנו הייתה בוודאי מונחת היום, חלודה לגמרי, לצד הכביש העולה לירושלים. על הטמבון מאחורה היה מודבק סטיקר: "שלום, חבר". בכל אופן, גם המקור של המשפט הזה הוא לא אחר מאשר מיכאל, שהיה מתעסק קצת מהצד עם הבת של הדיקן בגלל שהוא שמע בשיר שהיא אוהבת סאדו. אבל השיר היה כנראה על דיקן אחר, כי כמה שמיכאל הביא לזותי שלנו שוטים, הוא לא הצליח לעורר אותה בגרוש. ככה או ככה, יום אחד הדיקן חזר הביתה מוקדם מהעבודה. הבת של הדיקן ישר נבהלה ואמרה למיכאל: "אתה ייסרת אותי בשוטים, אבל אבי ייסר אותך בעקרבים", שזה, אם חושבים על זה לרגע, להביא אותה לירבעם בהפוכה (אם הופכים את ירבעם מקבלים מעברי. כמו למשל, מעברי גשר אלנבי, או גשר ביילי. בכלל, אני במצב רוח פוסט-פוסט-ציוני הלילה. למה בעצם לא אומרים דואר-ציוני? או דואר-מודרניזם? באמת דרושה כאן מילה עברית). אבל לא רוחו של איש כמיכאל תיפול בפני התיקן. איך שהג'וק מגיע, הוא שאל אותו "מה נעלה יותר: נוסחת הZPT או פיטו סירומיד בוטני?" ובעוד הדיקן חוכך בדעתו, לבש מיכאל את מכנסיו בזריזות, לקח את השוטים וברח. 4. לא היית מוצא ביותר פחות הדיקן, שהבין מהשאלה של מיכאל שהוא בסך הכל מבקש לקנות את הנוסחה הזולה יותר מבין השתיים, ושגם לו - עם כל הפרופסורה והכל - לא היה מושג במה מדובר, ניסה לענות שהנוסחה היא בעצם נורא זולה בקפיטריה של האוניברסיטה. בינתיים הבת שלו ניצלה את המבוכה הרגעית כדי להחביא את כל חגורות העור והמסיכות עם הניטים מתחת למיטה. 5. זה ציפור? זה מטוס? זה סופרמן? לא, זה באמת מטוס... אמרה ידועה בקרב נערות הליווי מתשובה מספר שתיים, שהיו מדרגות את היורדים אליהן לפי ביצועים: ציפור, מטוס או סופרמן. מטוס זה ביצועים של אלון מזרחי. ציפור, זה אותם יורדים שרבין פעם קרא להם "נפולת של נמושות". סופרמן זה מיכאל של בוגונביליה. 6. You're terminated, fucker זה לא חוכמה. זה אומרים כל המנהלים שלי, יומיים לפני שאני אמור לקבל את המשכורת הראשונה, כדי שלא ארגיש שיש לי קביעות. ואין לכם מה להתרשם, הפאקר הזה הוא לא שם פועל שמרמז שהטרדתי מינית בהצלחה את שכנותיי לעבודה. זה סתם קללה מצידם. ובבנין התפעל ננוחם.