מי אמר באד ביט?

shuval

New member
עכשיו קלטתי את הרייזים והרירייזים שלו

איזה אידיוט. הבעיה היא שלמרות שאתה יודע שזמנו קצוב ובסופו של דבר הוא יאבד את כל הכסף, חדרי הפוקר מלאים בטמבלים כאלה שעושים מהלכים חסרי היגיון/תוחלת רווח חיובית, שבסופו של דבר פוגעים גם לך בכיס. לי ממש קשה להתמודד עם זה. אני רואה בימים האחרונים אנשים שהולכים עם הראש בקיר, משווים אול אין עם A9, עם 45, 89, 33 וכל מיני ג'אנק כזה, שאתה יודע שהם בדרך החוצה, אבל באותו הזמן הם גם מגדילים את הסיכוי שלך לסיים את הטורניר מוקדם, רק בגלל העובדה שהם "הרבה" ואתה "אחד

Harleydude

New member
צריך להבין את אופי המשחק ואופי היריב

אופי המשחק הוא שזה משחק עם הרבה וריאנס, משמע, הוא מאוד תנודתי, ממליץ לך לקרוא את השרשור ששי כתב למטה על הנושא. בטווח הקצר זה משחק של מזל, בטווח הארוך- יכולת. מה שאתה צריך לשנות בגישה שלך, זה הקושי שלך להתמודד עם זה ושאתה אומר שזה "בעיה" ששחקנים משווים אול אינים עם התחתית של הטווח עלק-ערך שלהם. בסופו של יום, ברגע שהכסף שלך נכנס עם AA פרה, לא משנה מה קורה משם ואילך, אם הפסדת אז זה רק שינוי ארעי בתוחלת שלך, מה שחשוב זה שבטווח הארוך תרוויח. ושתבין, יש פה כמה חבר'ה שמכירים אותי, אני לא איזה מתחיל שמשנן מנטרות, היו לי סווינגים של כמה K, ואני יודע מזה לרוץ רע (ד''א באותו סשן שקרתה לי היד הזאת הייתי 5באי אינים מתחת לEV באיזה שעה וחצי כשהפסדתי 4 קופות של 200 ב''ב ר-ק עם AA\KK וסט ל2 אאוטר). בסופו של יום השאלה היא איך אתה מתמודד עם זה (ולומד להתמודד עם זה אם צריך , אני למשל התחלתי לשים לעצמי סטופ לוסים שזה משהו חדש לגמרי בשבילי), אם יש לך BRM סולידי ואתה מסוגל להפסיק כשאתה מבין שאתה רץ רע וזה משפיע עליך אז וואללה זה נזק בקטנה. זה דברים שקורים ויקרו לך עוד אלף פעם. אם אתה שם לב שבאד ביט מהסרטים גורם לך להוציא אוויר החוצה, לתת דפיקה בשולחן, להדליק סיגריה ולהתחיל לשקוע בטילט - תרד בסכומים. שחק איפה שאתה יכול לחייך על זה ולהמשיך בקול. עדיף להרוויח לאט מאשר להפסיד מהר. וזה לקח שחלקנו לומדים בדרך הקשה.

shuval

New member
אני מסכים איתך, אבל חלקית

קראתי את השרשור של שי למטה, וכבוגר אוניברסיטה עם לא מעט קורסים בהסתברות, אני מכיר "קצת" את המונחים ואריינס, תוחלת וכו'. אני מסכים איתך לגבי הנקודה שהמזל משחק נקודתית, ואילו לטווח הארוך היכולת היא שקובעת. אני מסכים רק חלקית לגבי זה שאם אתה דוחף עם AA פרה - בטווח הארוך תרוויח. זה נכון רק אם משווים אותך לא יותר מ-4 שחקנים (בערך, לא זוכר את המספר המדוייק). אאל"ט, AA מול 5 ידיים, הסיכויים הם 50:50. כמובן שזה מצב קיצוני, אבל במקרה שאתה דוחף עם AA ומקבל בכל פעם השוואה מ-5 ידיים, התוחלת שלך היא 0, ולא חיובית. אם אתה מקבל השוואה מ-6 ידיים ויותר, התוחלת שלך היא שלילית. נקודה נוספת היא שבמקרה שהדחיפה "הצליחה", זכית בקופה אחת, אבל אם הדחיפה נכשלה, הפסדת טורניר שלם. הנקודה הזאת קריטית בגלל שיש הרבה "טמבלים" שמשחקים אונליין. ניקח דוגמא שאתה דוחף כל פעם שאתה 80:20. בממוצע, אחת ל-5 פעמים אתה "אמור" להפסיד. אז אתה יודע שטמבל אחד לא יכול לעשות לך הרבה. אבל אם יושבים מולך 5 טמבלים? בממוצע, לקחת את הקופה 4 פעמים, העפת מהטורניר 4 מהם, אבל החמישי כבר מעיף אותך. שוב, אני מדבר על ממוצע, לאורך זמן. תחשוב שבמונדיאל, חוץ מגרמניה, שאר הקבוצות היו של ילדים מפגרים שאיך שהכדור מגיע לרגליים שלהם, הם בועטים לשער. אז גרמניה היתה מדיחה קבוצה אחת, ועוד אחת, ועוד אחת, אבל בסוף אחד הכדורים הרנדומליים האלה שהילדים בועטים היה נכנס לשער ושם גרמניה היתה מפסידה. זה מקרה זהה לחלוטין. זה מעלה את התהיה: האם עדיף לשחק מול חובבנים מוסלמים שאין להם מושג מה הם עושים (כמו להשוות אול אין עם 4-5 סוווווווטד) או לשחק מול אנשים ברמה שלך או קצת מעליך (שלא יעשו מהלכים מטומטמים כאלה, אבל עולים עליך ביכולת המשחק שלהם). אישית, שמתי לב שאני מעדיף לשחק מול שחקנים ברמה (הלא גבוהה) שלי או יותר, ואפילו להפסיד להם, מאשר לשחק מול חובבנים שאתה פשוט יודע שאין להם מושג מה הם עושים ואתה בדרך לקבל באד ביט בגלל צורת המשחק שלהם (השוואות אול אין, משחק ל-DRAW וכו'). שובל

shaywh

New member
לכן מבדילים בין cEV ל$EV

בלי קשר אני חושב שהרבה יותר כיף לשחק משחק ברמה גבוהה, אם מצליחים להשלים עם ההפסדים. מול שחקנים גרועים, בלי קשר, צריך לדעת לעשות את ההתאמות. משחק מולם עדיין יהיה יותר רווחי.

Harleydude

New member
אנחנו מתפצלים בנקודה מסוימת

אתה מדבר על טורנירים, אני מדבר על קאש. בקאש, גם אם כל השולחן נכנס אול אין מול האסים שלי, אז נכון, אני אפסיד ביותר מחצי מהזמן אבל כשאני ארוויח אני אכסה את ההפסדים ואצא ברווח. לכן תמיד משתלם לי להיכנס עם אסים פרה. מה שלא קורה כזה הרבה כשאתה עולה בסכומים אגב. ברור שכיף לשחק כשיש רמה אבל כשאתה מגיע ל50-100NL סיקס מקס ומעלה (תלוי איפה קשה לך), אתה לא רק תחטוף סווינגים אלא תשב מול שחקנים שמאוד (מאוד) קשה להוציא מהם ערך אלא אם זה קולר של הלייף ואתה יכול לקלוט את עצמך יושב, בוהה במסך, ומתפלל שאיזה דונק רודף-דרואים-משחק-אס9-אוף יתיישב, ואם יתמזל מזלך ואחד כזה באמת יתיישב אתה תתחיל להתפלל שהוא לא יילך בקרוב.

אתה טועה ובגדול.

כשאתה נכנס אול אין לפני הפלופ עם AA - לא רק שהתוחלת לא קטנה ככל שאתה נגד יותר אנשים - היא הולכת וגדלה. התוחלת היא כמות הכסף הממוצעת שתרוויח כל פעם שתבצע מהלך מסוים, ולכן שווה לסיכוי לנצח את היד * כמות הכסף בקופה. כשאני נכנס אול אין לפני הפלופ עם AA - אני מעדיף שישוו לי כמה שיותר אנשים ולא כמה שפחות...

shuval

New member
כמו ש-Harley כתב, ההבדל הוא בין קאש לטורניר

בקאש אולי אתה נכנס בשמחה אול אין פרה עם AA ומקווה לכמה שיותר השוואות, אבל בטורניר, להיכנס אול אין עם 50% שתסיים את הטורניר, זה מהלך שאני לא רוצה לעשות (ה-50% ההפוכים, שלקחת את היד, לא מבטיחים לך להגיע לכסף, ופה ההבדל). אתה בהחלט צודק שכמובן ככל שיותר אנשים קופצים על האול אין, אתה מגדיל את הקופה ולכן תוחלת הרווח גדלה למרות שהסיכויים קטנים. אגב, שאלה (של מתחיל) לגבי מה ש-Harley כתב לגבי משחק מול שחקנים שקשה להוציא מהם ערך: מה ההבדל בין שחקנים כאלו (טובים) לשחקנים בינוניים? למשל, מה יעשו שונה שחקנים טובים, פרה פלופ, עם יד כמו AJ? מה הם יעשו פוסט פלופ אם לא פגעו? מה מבדיל אותם מהבינוניים? האם הם לא ישחקו את היד מ-Early? האם ישחקו אותה אגרסיבי יותר משחקן "רגיל"? (נניח 3bet שאני לא עושה עם יד כזו). האם יתנו הימורים גבוהים יותר? יבלפו יותר?

shaywh

New member
יחשבו יותר ויותר טוב על מה שהם עושים

גם אצלם האופציות מוגבלות לפולד קול ורייז, אין פטנטים מעבר לזה. שחקן טוב יבלף יותר בנקודות מתאימות ופחות בנקודות לא מתאימות. לא ישחק בכלל AJ אם זה לא מתאים (UTG במשחק של 9-10 ידיים למשל) וההעלאה שלהם לפני הפלופ תהיה סטנדרטית ברמות בינוניות לפי הפוזישן ואח"כ כשעולים עוד ברמות גם בזה צריך לגוון. אם הם לא פגעו הם יחשבו אם להמשיך בהימור לפי הלוח שיצא והסיכוי שהוא יפגע בטווח שלהם שם מול הסיכוי שהוא יפגע בטווח של היריב. גם לפי כמות ואופי היריבים. בכל מקרה הם גם צריכים לאזן את הטווחים שלהם, בעיקר ברמות הגבוהות. כנ"ל אם הם פגעו. בכל מקרה הם פועלים יותר לפי טווחים ולא לפי היד הבודדת. בכלליות המילה טווח מחליפה את המילה יד כשעולים למעלה. הנושא היחיד של ספר הפוקר היקר בעולם הוא ניתוח טווחים של היריב. הסכומים של ההימורים שלהם לאו דוקא גבוהים יותר אלא בעיקר מחושבים יותר ולכן גם נותנים פחות אינפורמציה. ולכולם יש פוקרטראקר והם טובים בו
שחק מולם כמה עשרות ידיים והם יתחילו להגיב כמו שצריך לדרך שבה אתה משחק.

למעלה