מי אשם יותר בחינוך שוביניסטי? גברים או נשים?

מעמקים39

New member
מי אשם יותר בחינוך שוביניסטי? גברים או נשים?

מצד אחד הגברים הכתיבו את הכללים בעולם, מצד שני אלו הנשים שנמצאות רוב הזמן עם הילדים. אז מי אחראי יותר לתפיסה השוביניסטית המתקבעת אצל ילדים וילדות? (הכוונה לאימהות, גננות ומורות)

Radical7

New member
תשובה

הילדים מחכים את מי שהם רואים אם הם רואים אבא שובניסט אל אמא או אמא שובניסט שלרוב זה לא אמא הם מחכים אותם. אז זה גם וגם

מעמקים39

New member
השאלה היא למה הנשים לא מובילות לחינוך שיוויוני

הן לא יכולות? הן לא רוצות? הן פוחדות? הן לא מבינות שיש צורך? אולי מישהו מקשה עליהן?

pov2

New member
ספק אם הן מכירות דרך אחרת. קוראים לזה ״הסללה״

כשהן לומדות מגיל 0 את תורת השוביניזם, הן מתחנכות ומחנכות לפיה.
זה כמו שמוסלמיות שסובלות ממילת נשים- יעשו בדיוק את זה לבנותיהן.
לא (רק) כי הגברים דורשים מהן זאת, אלא כי זו כבר חלק מהאידיאולוגיה שלהן עצמן.
&nbsp
אם נשוב לעולמנו הלא מוסלמי: ככל שהמחנכות הנל יחשפו ליותר ויותר תכנים פמיניסטים בסגנון : ״כן- אתן יכולות!״ , זה יחלחל גם לתודעתן ומשם לתודעת הילדים הבאים איתן במגע.
&nbsp

pov2

New member
ועוד דבר:

אותן אמהות, גננות ומורות צריכות אומץ כדי לחנך ילדים בניגוד לסביבה בה הן נמצאות ורבות מהן לא מוכנות לשלם את המחיר על ה״מרד״ הזה, כך שהסיבה שאין ״חינוך מחדש״ לדור הבא היא גם פחד של אותן מחנכות.
&nbsp
נ.ב- אני אמנם התייחסתי רק לצד הנשי של המשוואה, אך זאת בהנחה שאשמתם של הגברים בנושא, ברורה
(בקצרה: שוביניסטים הדואגים לשמר את מעמדם הבכיר בחברה).

Berethor

New member
כל התשובות נכונות, אני מאמין שיש יותר נשים שלא רוצות מאשר

נשים שלא יכולות, אני מאמין שרוב הנשים מאמינות שהמצב נכון כמו שהוא ואיך אמרה תניה מהאח הגדול: "הקול שלי נשמע, גם ללכת אחרי הגבר שלי זה להשמיע קול".

[URL]http://bidur.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1180157[/URL]

pov2

New member
טניה ושי- דוגמה טובה להמחשת הסיבה להעברת השוביניזם לדור הבא

מעמקים39

New member
הביזיון השוביניסטי של האח הגדול קשור רבות לתניה

אני כבר כתבתי מה אני חושבת עליה אבל אני מנסה לא לכעוס על הנזק שהיא גורמת לנשים ולהתרכז ברחמים עליה.
ולעניין המדובר, נשים שלדעתך לא רוצות, בכלל לא יודעות שיש אפשרות אחרת אז איך יתעורר הרצון?
זה כמו שאתה תרצה דווקא לאכול חמג׳נעהכב, למה שתרצה לאכול דבר כזה אם הוא בכלל לא קיים עבורך ולא שמעת עליו?
אתה צריך להבין שאדם לא יודע שרע לו עד שהוא רואה כמה טוב היה יכול להיות לו.
נשים לא נהנות מעולם שגברים שולטים בו ולא היו בוחרות בזה מרצונן החופשי, הן נולדו לעולם כזה ושוכנעו שככה טוב.

Berethor

New member
את בטוחה בכך שלא טוב לתניה גרבר? משום שהיא ממשיכה ללכת אחרי

הגבר שלה ושי חי מאמין "שבנות אוהבות כוח", ולפי איך שתניה גרבר הולכת אחריו לכל מקום ולפי המעריצות שיש לו, נראה שיש בסיס לאמונה שלו. איך את בטוחה בזה שרוב הנשים לא נהנות מעולם שגברים שולטים בו? נשים בדרך כלל כנועות יחסית והרבה נשים נמשכות יותר לגבר חזק, במקרה של שי חי הוא גם גבוה ונראה טוב וזה מוסיף עוד יותר לפופולריות שלו. אולי את מאמינה שזה בגלל שנשים חונכו ככה, אבל יש עדויות לכך שזאת נטייה טבעית אצל נשים, כמעט על אותו עיקרון שזה טבעי שגברים חזקים יותר פיזית מנשים בדרך כלל. חלק מהנשים מחפשות גבר חזק כדי שהוא יוביל אותן/כדי שהוא יהיה ראש המשפחה, חלק מנשים מחפשות גבר חזק כדי שהוא יגן עליהן, וחלק מהנשים מחפשות גבר חזק משום שזה נחשב לגברי יותר, וחלק מהנשים מחפשות גבר חזק בתקווה שהילדים ירשו את הכוח של האב, אבל גם במקרה הזה כל הסיבות נכונות בהרבה מהמקרים. לפי הסטטיסטיקה של BDSM רק 4% מהנשים מעדיפות להיות בצד השולט מאשר בצד הנשלט, ככה שהנטייה של נשים להיות נשלטות היא הרבה יותר נפוצה. להרבה אנשים יש נטייה לערבב בין כוח לבין רוע, למרות שמי שחזק לא תמיד חייב להיות רע/אכזרי, "האביר על הסוס הלבן" לדוגמה הוא לוחם עלית, אבל הוא גם אדם מוסרי, ולכן זה הפך להיות כינוי פופולרי לגבר האידיאלי בחברה המערבית.

"ביום אחרי שהופיע בפעם האחרונה כשהוא בתוך בית ה"האח הגדול" - כוכב העונה השביעית שי חי נהנה מכוס קפה עם ארוסתו תניה גרבר פלוס שלל מעריצות."

[URL]http://www.maariv.co.il/gossip/Article-531262[/URL]

"Maybe Hollywood is tapping into the ancestral female animal instinct to choose the mightiest, strongest, toughest genes for their offspring. Maybe it's just because Good Is Boring and Evil Is Sexy. Whatever the reason, in Hollywood, it's the bad boys the girls want."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/AllGirlsWantBadBoys[/URL]

"The medieval knight who fights baddies, whether villains, knights or dragons, and in The Tourney, charms ladies without deliberately seducing them, behaves honorably, and saves the day with his sword; but also, any hero who behaves similarly. Invariably Lawful Good and honor bound. First appeared in the Chivalric Romance. He has a very high incidence of having a Bodyguard Crush and Rescue Romance."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/KnightInShiningArmor[/URL]

מעמקים39

New member
תניה העבירה ימים בבית האח הגדול בבכי

הבכי היה כשהבינה שהיא לבד. היא נמצאת בבית עם "אהובה" ובכל זאת מרגישה לבד. למה לבד? לבד כי בכל רגע נתון היתה צריכה לשים את צרכיה בצד ולטפל בשי חי כמו בתינוק מגודל, לבד כי כשרק העזה להביע דעה שלא התיישבה במדוייק עם עולמו של שי חי הוא משמע אותה במילים קשות וביקורת נוקבת, לבד כי כשביקשה ממנו חיבוק הוא עמד לידה קפוא ולא הצליח לייצר רגש למענה, לבד כי כלמה שהיא רצתה זה לשמוח ולשחק עם אנשים אך נאלצה לשבת רחוק ולנדות את עצמה רק כדי לא לאבד את שי חי. היא אכן לא איבדה אותו, היא איבדה את עצמה. תניה יכולה להגיד ולספר איזה סיפור שהיא רוצה, אני ראיתי כמה סבלה ממנו ומרחמת עליה מצד אחד אך מצד שני לא מגיע לה שירחמו עליה כי בחרה לשתוק ולא להגן על אנשים ששי חי רמס מול עיניה.
לגבי נשים באופן כללי, לא, הן לא אוהבות ששולטים בהן, אנשים נורמטיביים לא יבקשו לעצמם להיות נשלטים.
זה בסדר לרצות להיות עם גבר חזק או מצליח אבל זה לא אומר שיש רצון שהחזק הזה ישלוט בחלשים ממנו.
כשאתה מציג נשים חלשות שנמשכות להשפלות של שי חי כדוגמה לאיך צריך להיות בידיעה שמדובר בחולשה, זה מעמיד באור מאוד שלילי נשים שאינן סובלות מהחולשה הזאת.
להגיד על נשים שהן רוצות שישלטו בהן זה כמו להגיד על נאנסות שהן רוצות שיאנסו אותן.
זה פסול, לא פמיניסטי ולא מקדם נשים.
אין בהודעתך זו שום דבר שקידם נשים. אתה טרחת לכתוב לנו הודעה איומה על כמה נשים נהנות שישלטו בהן ואני שואלת את עצמי אם אתה באמת לא מבין מה אתה עושה או עושה בכוונה?
אשמח להבהרה ממך בנושא!

Berethor

New member
השאלה היא האם תניה הרגישה שזה שווה את זה, והתשובה לכך היא כן

עובדה שתניה גרבר הולכת להינשא לשי חי גם אחרי כל מה שקרה במהלך האח הגדול. כן שי חי הוא לא טיפוס רגיש אבל זה מתחבר לתדמית הקשוחה שלו, ובנוסף גברים בדרך כלל הרבה פחות רגישים מנשים, זאת האמת, גם אם לא כולם מודים בזה. בנוגע לבכי של תניה גרבר, כן זה לא טוב שהיא בכתה כל כך הרבה בבית האח הגדול, אבל כמעט לכל קשר יש עליות ומורדות, וזה שהיו לה כמה ימים לא טובים, עדיין לא אומר שככה זה רוב הזמן. את שואלת מי אשם יותר והתשובה היא שגם גברים וגם נשים אשמים, וזה לא באמת משנה כל כך מי אשם יותר בנושאים כאלה, ואני מאמין שגם הטבע "אשם" בזה, הטבע "אשם" בכך שגברים בדרך כלל חזקים יותר פיזית ודומיננטים יותר באישיות, אם כי לא הבהרת מספיק מה נחשב אצלך "לחינוך שוביניסטי" ומה לא. מי אשם בכך שאצל הגורילות זכר חסון מנהיג את הלהקה? אנשים נורמטיביים לא יבקשו לעצמם להיות נשלטים? אולי, החזק הוא זה ששולט בחלשים ולא להפך, ואני לא חושב שצריך להסביר למה זה הגיוני שזה ככה, מה שכן אני מסכים שיכולים להיות גם יחסים שבהם אף צד לא שולט על האחר, כמו ביחסים בין ידידים, ובנוסף לא כל אדם ששולט או/ו מנהל עושה דברים שפוגעים באנשים אחרים ללא סיבה מספיק טובה, יש אנשים שמשתמשים בכוח או/ו בשליטה שלהם לטובה ויש אנשים שמשתמשים בכוח או/ו בשליטה שלהם לרעה. מה שאני עושה זה להראות נקודה שלא חשבתם עליה, שקשורה לנטיות ולבחירות של נשים שונות. אני לא השתמשתי בביטוי נהנות, למרות שהוא יכול להיות נכון לחלק מהמקרים, אני אמרתי שיש הרבה נשים שבסדר עם המצב כמו שהוא, וכפי שלא יכולים להכריח את תניה גרבר לעזוב את שי חי ככה גם לא יכולים להכריח נשים אחרות שנמצאות בסיטואציה דומה, אפילו אם לא מסכימים עם הבחירות שלהן.

"הגורילות חיים בלהקה המורכבת מזכר בוגר וחסון בן 10 שנים לפחות המנהיג את הקבוצה ועוד מספר נקבות המתקבצות אליו וכן חיים בלהקה צאצאיהם המשותפים עד הגיעם לבגרות מינית. אזור המחיה של כל להקה הוא כ-30 קמ"ר. התקשורת בין חברי הלהקה מתבססת על קולות שונים ועל הבעות פנים: הוצאת הלשון בעת היסוס או ריכוז, הכנסת השפה בעת מתח ופיהוק בעת מתח."

https://he.wikipedia.org/wiki/גורילה#.D7.94.D7.AA.D7.A0.D7.94.D7.92.D7.95.D7.AA

מעמקים39

New member
אז מה אם תניה חשבה שזה שווה?

תניה לא מייצגת את המין הנשי, המקסימום שהיא מייצגת זה נשים מוכות.
אגב אצל הפילים המנהיגה היא פילה וכולם כפופים לה.
בנוגע לאשמה ולביזיון השובינסטי בעולם, ברור שהאשמים הם הגברים שנהנים מהמצב כמוך.

pov2

New member
בעצמך כתבת על שימוש לרעה בכוח.

האם שי חי לא עושה שימוש לרעה בכוחו?
כמובן שעושה. זו גם הסיבה שטניה בכתה בגללו.
זכור שבדומה לטניה ישנם גם הרבה נשים מוכות שלא עוזבות את בני זוגם האלימים, אז האם זהו הסימן שהן נהנות לחטוף?
לא. זהו סימן שהן במצוקה.
לנשים כאלו צריך לעזור ולא להפוך אותן לדוגמא של ״אוהבות כוח״.
&nbsp
כשנשים מתחברות לגבר חזק, זה (בין היתר) כדי שיגן עליהן מהסביבה- לא כדי שיתקוף אותן עצמן במילים או באגרופים.
&nbsp

מעמקים39

New member
פוב אתה כותב מאוד יפה

אני רק חוששת שדבריך לא חודרים וזה עצוב מאוד.
אבל אולי למען הקוראים הסמויים...

למעלה