מי ברכב, מי ברגל, מי יצעד בסך?

סופהו 1

Well-known member
גם השנה, כמו כמעט בכל השנים, אספנו משבעת המינים, יש שפע תחליפי חלב, אין חתונות ברקע, יש פינה די מבודדת בטבע ואנשים שרוצים להיפגש בכיף.
אז
חג הַשָּׁבוּעוֹת, חג השְׁבוּעוֹת, עֲצֶרֶת, חַג הבִּכּוּרִים, או חַג מַתַּן תּוֹרָה, כל אחד ומה שמתאים לו, העיקר שיהיה חג שמייח!!!
May be an image of ‎the Western Wall and ‎text that says '‎חג הבכורים/ יורם טהרלב אני יושב על חבילת שחת על ראשי זר ושושנים שלש ודוקר לי בתחת ודוקר לי בראש.‎'‎‎

חג שמח!!!

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם השנה, כמו כמעט בכל השנים, אספנו משבעת המינים, יש שפע תחליפי חלב, אין חתונות ברקע, יש פינה די מבודדת בטבע ואנשים שרוצים להיפגש בכיף.
אז
חג הַשָּׁבוּעוֹת, חג השְׁבוּעוֹת, עֲצֶרֶת, חַג הבִּכּוּרִים, או חַג מַתַּן תּוֹרָה, כל אחד ומה שמתאים לו, העיקר שיהיה חג שמייח!!!
May be an image of ‎the Western Wall and ‎text that says '‎חג הבכורים/ יורם טהרלב אני יושב על חבילת שחת על ראשי זר ושושנים שלש ודוקר לי בתחת ודוקר לי בראש.‎'‎‎'‎חג הבכורים/ יורם טהרלב אני יושב על חבילת שחת על ראשי זר ושושנים שלש ודוקר לי בתחת ודוקר לי בראש.‎'‎‎

חג שמח!!!
עכשיו הוא יושב לו שם למעלה (או למטה) יחד עם מאיר ויונתן ומריצים עלינו דחקות.

אז שיהיה לנו אחלא חג שמייח עם מלאן לקטוז.

סופהו 1

Well-known member
אז שיהיה לנו אחלא חג שמייח עם מלאן לקטוז.
אבל אל תגזים. תשאיר מקום כי, איך כתוב: העולם נוהגין לאכול בחג השבועות מאכלי חלב, ואחר כך אוכלין בשר, לקיים 'ושמחת בחגך', ואין שמחה בלא בשר.

ויין.
וצריך גם קצת משבעת המינים.
בקיצור, עוד אוכל.

נערך לאחרונה ב:

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מזל שהמנהג להרטיב אנשים תמימים ברחוב, עבר מן

מזל שהמנהג להרטיב אנשים תמימים ברחוב, עבר מן העולם
מי שהולך ברחוב בחג השבועות במקום לשבת כמו בן אדם בבית ולאכול עוגת גבינה אינו תמים אלא פרובוקטור ואנרכיסט ומצווה (מדאוריתא) להרטיב אותו !

סופהו 1

Well-known member
מזל שהמנהג להרטיב אנשים תמימים ברחוב, עבר מן העולם
ששששששששששששששששש
שלאף אחד לא יכנס לראש איזה רעיון זדוני שכזה.
זוכרת שהיינו מתכנסים אצל מ' שגרה בבית קומות, שהיה נדיר במקומותינו.
לא סתם בית קומות, אלא כזה שעמד בדיוק בדרך אל ומבית הכנסת.
זוכרת את הדפיקות בדלת וכולנו מתחבאים.
נוראים שכמונו.

צליליתה1

Well-known member
חג שמח!
יצאתי קצת מעבדות לחרות
קניתי עוגת גבינה, בעצם 2, מסוגים שונים

אצלנו אין תחליפים, רק הדבר האמיתי, אבל יש לגמרי נטול חלב
המון ירקות ופירות
פשטידת פרווה, ואז פתאום התברר שיש מי שהחליט להמנע מגלוטן
אבל עד פה!!!!!!!!!!

1685019765307.png

סופהו 1

Well-known member
חג שמח!
יצאתי קצת מעבדות לחרות
קניתי עוגת גבינה, בעצם 2, מסוגים שונים

אצלנו אין תחליפים, רק הדבר האמיתי, אבל יש לגמרי נטול חלב
המון ירקות ופירות
פשטידת פרווה, ואז פתאום התברר שיש מי שהחליט להמנע מגלוטן
אבל עד פה!!!!!!!!!!
מצבך טוב יחסית. אין "דינו" של מי שהחליט, כדינו של מי שחייב להימנע.

בגני ילדים הוצבו שלטים המפרטים אילו אלרגיות יש בגן ולכן אין להכניס בטנים/מוצרי חלב/גלוטן וכו.. התמיה אותי שהיו הורים שהתקוממו ויצאו בקול צעקה. כי איך יחגגו לילד שלהם בלי במבה!!!!!!!!!! (גם נושא הממתקים בימי הולדת השתנה במקצת וטוב שכך)
כיום יש כבר רשויות שהציבו שלטים בגני שעשועים, בהם מבקשים לא להכניס חטיפים.
לאור התלונות של ההורים המפונקים, כנראה שגם כאן יהיו הילדים הגורם המחנך (ע"ע פרחים מוגנים).

חדש בגני המשחקים בחיפה - שילוט שנועד להגן על ילדים אלרגיים

דקל נור*

Well-known member
מצבך טוב יחסית. אין "דינו" של מי שהחליט, כדינו של מי שחייב להימנע.

בגני ילדים הוצבו שלטים המפרטים אילו אלרגיות יש בגן ולכן אין להכניס בטנים/מוצרי חלב/גלוטן וכו.. התמיה אותי שהיו הורים שהתקוממו ויצאו בקול צעקה. כי איך יחגגו לילד שלהם בלי במבה!!!!!!!!!! (גם נושא הממתקים בימי הולדת השתנה במקצת וטוב שכך)
כיום יש כבר רשויות שהציבו שלטים בגני שעשועים, בהם מבקשים לא להכניס חטיפים.
לאור התלונות של ההורים המפונקים, כנראה שגם כאן יהיו הילדים הגורם המחנך (ע"ע פרחים מוגנים).

חדש בגני המשחקים בחיפה - שילוט שנועד להגן על ילדים אלרגיים
בשנות השבעים לא ידענו על אף ילד אלרגי וצליאקות היתה שמועה רחוקה מאד

קלייטון.ש

Well-known member
אצלנו שבועות הוא חג הפסטה עם גבינות וחג הפיצה, וגם הבורקס וכיוצא באלה בצקים ששמים עליהם גבינה.
אני אוהב את שבועות בגלל זה, כי באופן רגיל אין מצב שאני אוכל פיצה. רק מלהסתכל על פיצה אני עולה כמה קילו.
אבל בשבועות מותר וגם נדרש. ובנוסף בגלל שזה שבועות הפיצה לא משמינה. זה מדעי ומגובה במחקרים רבים.

סופהו 1

Well-known member
לגבי אלו שאוכלים את הפיצה זה כבר סיפור שונה.
מדוע?
פיצה =אוכל.
מותר/אפשר לשלב פיצה* (רצוי עם בסיס דק, עשוי מקמח מלא, רוטב מעגבניות טריות וכד') באוכל שלנו, כי פיצה (לא כל המגש!!) יכולה להיות תחליף למנה אחרת וכי מותר לגוון ולהקל בין כל האיסורים.

*או כל מאכל אחר אהוב

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מדוע?
פיצה =אוכל.
מותר/אפשר לשלב פיצה* (רצוי עם בסיס דק, עשוי מקמח מלא, רוטב מעגבניות טריות וכד') באוכל שלנו, כי פיצה (לא כל המגש!!) יכולה להיות תחליף למנה אחרת וכי מותר לגוון ולהקל בין כל האיסורים.

*או כל מאכל אחר אהוב
את מקשה על הרישא או על הסיפא ?

קלייטון.ש

Well-known member
מה ההגדרה שלך לאוכל
טוב ששאלת! הנה הפילוסופיה שלי בנושא שמעסיק אותי רבות.
כי כידוע מי שלא אוכל מתעסק באוכל הכי הרבה.
מבחינתי אוכל זה בשביל לחיות. ניסיתי להסתדר רק עם אנרגיה קוסמית וקצת אור שמש בנוסף, לא הלך.
אז צריך להוסיף פחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים וכאלה. כי לחיות אני אוהב, החיים הם אחלה של דבר, ובלי לאכול בכלל זה לא ימשיך הרבה.
עכשיו הבעיה העיקרית עם אוכל שהוא עושה לי רגשות אשם. למה אכלתי את זה, אכלתי יותר מדי, אני אשמין.
ככה כל פעם. כל ארוחה.
הראשונה אומרת "יש לך הפרעת אכילה", אז נגיד, בסדר, מה זה משנה, עדיין ישנה אותה בעיה עיקרית.
הבעיה הזו מחמירה מאד אם האוכל מאד טעים. כי אז לא אכלתי בשביל לחיות, אלא אכלתי בשביל ליהנות.
והנאה היא לא תכונה רצויה באוכל אצלי.

למעלה