מי הוא חושב שהוא?

Hell is beige

New member
מי הוא חושב שהוא?

אבא: ``למה אין להם כסף?`` דשא: ``כי הם במצוקה כלכלית`` ``למה?`` ``כי אין להם כסף`` ``למה?`` ``לא יודע, מה אתה חושב, שאני מברר על כל החברים שלי את ההיסטוריה של המשפחה שלהם?`` ``כן, תשמע, אני לא מוכן לתת להם כסף כי אבא שלהם עצלן ולא הולך לעבוד!הפעם הגזמת`` מי הוא חושב שהוא? שהוא ישפוט משפחה שהוא לא מכיר? חברים שלי, רוצים להגי למסיבה של ידידה מאוד קרובה של כולנו, והם צריכים 15 ש``ח (לשניהם ביחד) בשביל לחזור הביתה. אבל מה, אין להם 15 ש``ח, כי יש להם בעיות כלכליות, ואפילו שההורים שלהם קורעים את התחת כל היום אז אין להם אפילו את הקצת הזה. ולמה הם קורעים את התחת כל היום? כדי שאנשים מהמעד הכביכול אריסטוקרטי, כמו אבא שלי, יקראו להם עצלנים? ולא יסכימו אפילו פעם אחת לתת להם 15 ש``ח, שזה כלום בשבילם. ואפילו יכעסו על הבן שלהם שהוא מתחר עם אתם ``פראי אדם``? איפה אנחנו? בימי הביניים? לשמוע על אנשים מוכי דעות קדומות שכל האמונה שלהם מושטטת על המעמד הקפיטלסי הביורוקטיה המפגרת של ימינו זה דבר אחד. אבל לגלות שאבי מולידי הוא אחד מאותם שואפים לאריסטוקרטיה שפשוט מאימים להפיל אותנו חזרה לעידן המעמדות, זה פשוט לא יאמן! לגלו על מי שהיה המודל לחיכוי שלך שהוא כזה קליפת אדם עלובה שמונעת על מניעים קפיטליסטיים אנוכיים ופרנציפיסטים עד כדי גיחוך. איך אני אמור להתמודד עם זה? איך אני אמור לחשוב על עצמי עכשיו שגיליתי שמי שהיה המודל לחיקוי שלי בשנתי הרכות הוא בדיוק הפך מכל מה שאני מאמין בו?

העצלנית

New member
צורת החשיבה של העולם

המערבי כיום היא אכן צורת חשיבה כזאת. אנחנו לא עוזרים לזולת , לא נותנים את כולנו למען האנושות וזה דבר טבעי. הכעס שלך מוצדק ואפילו מאוד אבל אל תאשים את אביך הוא תוצר של החברה.

דז

New member
חכו רגע

אבא שלך הוא תוצר של החברה וגם את ,ואתה תוצר של אבא שלך. אז אם אבא חינך מישהו שאכפת לו מהזולת אולי הוא לא כול כך רע?. נכון שיש עוד מעמדות ואפליות בגלל המשפחה,אבל זה נעלם לאט לאט. אבא מפלה הבן כבר לא ,יש שיפור.והבן יחנך את הילדים לא להפלות. אבא גם עובד לכסף ויש לו יותר ערך אליו. החברה בימנו משתפרת,מעמד הפועלים מתחזק ועולה ,החברה לא רעה בכלל. ואם היית פעם אפליה וחשיבה בורגנית ,אז היום היא נמחקת לאט לאט שורה אחרי שורה ובעמל רב.

Hell is beige

New member
וזה אמור לגרום לי להרגיש טוב?

לדעת שאבא שלי הוא מהמיעוט הקיצוני והלא רצוי? שאבא שלי מייצג ומאמין בכל מה שאני הכי מתעב ושונא בבני אדם?

דז

New member
בלי תנאים

לכול אחד יש את הפאק שלך ,אתה לא חייב לראות את ההתיחסות של אבא שלך למעמדות כרע אני בטוחה שהוא לא רואה את זה ככה. ועל כול רע יש מלא טוב. השאלה מה אתה רוצה לראות? אבא שלך אנושי,זה התכונה הכי טוב שאפשר לבקש.

Hell is beige

New member
אבא שלי

תומך בדעות של מה שאני שונא ומתעב מכל: אפליה זה כמו לומר, בקנה מידה יותר גדול, שהיטלר הוא רק בן אדם. שלא תבינו, אני לא משווה את אבא שלי להיטלר. אולי אבא שלי אנושי במידה מסויימת (שלא כמו היטלר, יימח שמו), אבל הוא מאמין בדבר האחד שמוריד את ערכו בעיני לאפס.

דז

New member
בלי תנאים

בטוח שמה שמעצבן אותך אצל אבא שלך היא אפליה?. זה חזק מידי כדי ליצור סדר הגיוני. אתה שונא הפליה אז אל תפלה את אבא שלך בגלל דעה אחת שלו. כמו שאמרתי לכולם יש את הפאק. והפאק הוא מה שיוצר תוכנות שונות. ולא חברה זהה לדעות הרוב. אם לאבא שלך לא בא לעזור למישהו,תנסה להבין שיש לו סיבות ,לא משנה אם אתה מזדה איתם או לא,כי הם לא הסיבות שלך הם הסיבות של אבא שלך. ואם זה באמת מפריע לך ,אז לך לעבוד ותתרום את הכסף למי שצרייך,כי אבא משלם עליך.

Hell is beige

New member
אנחנו לא באותו קו מחשבה

זה לא ענין של כסף הוא מפלה נגד המונים אפליה מעצם יסודם במצב שונה ממנו אני לא מפלה אותו, אני לא מקבל את הדיעה שלו - זה לגיטימי אבל הדיעה שלו גורמת לי לפתח עליו רגשות טינה עזים - וזה לא בשליטתי

דז

New member
רגש לאבא לא נשתף עם המים

בשליטה שלך,אתה שולט על עצמך ,מה אתה שני גופים שונים?,אתה אחד האחד הוא טבעי הוא לא יכול לשלוט על עצמו. אם אני אבי לך את האדם הכי מכוער בעולם מצורה עם גיבנת וצלקות בכול מקום. אתה חושב שתיהיה לכם שיחה רגילה. אתה שופט את אבא שלך על פי דעה אחת שלו ,אומר שהוא כבר לא הגיבור שלך,בגלל דעה אחת,יכול להיות שמשהו קטן מעביר כול כך הרבה דברים גדולים ,כמו רגש לאבא?. תחשוב אולי זה בגלל משהו אחר הכעס שלך כלפיו. מענין

Hell is beige

New member
אבל זה לא דבר קטן

זה דבר ענק זה דבר עצום זה בדיוק ההפך מכל מה שאני מאמין בו זה תמצית הנגטיב שלה האידיאולוגיה שלי זכות הפרט היא הדדבר הכ חשוב לדעתי, ואני את אבא שלי מבטל את זה במחי יד

דז

New member
זה באמת כול כך חשוב

זה תמציית השוויון בעינך? אם ככה אתה מרגיש לך לאבא שלך ותדברו על זה ,תסביר לו יותר תסביר לו איך זה פגע בתדמית שלו בעינך

זכות הפרט

לחשוב מחשבות עצמאית, אפילו אם דעתו שונה מדעתך. וכאן יש תכונה נוספת שלא התייחסת אליה: סובלנות. נשאלת השאלה: האם זכות הפרט לחשוב אחרת לא חלה על אבא שלך? האם אין לך סובלנות לאנשים שחושבים שונה ממך? קצת קרדיט להתנסויות שעבר בנאדם בחיים. יש לו ``פור`` של לפחות 20 שנה עליך... יכול להיות שהוא ``אטום``. אבל.. היחס שלך אליו קיצוני לא פחות. ואני בטוחה שיש לו גם תכונות נוספות, שאתה, כרגע, אטום אליהן. נוגעת בחומר למחשבה...

Hell is beige

New member
שיחשוב מה שהוא רוצה

אני לא אומר שאסור לו לחשוב ככה אני רק אומר שהמחשבות האלה ריטשו כל כבוד שהיה לא אליו אי פעם

Hell is beige

New member
לא חכמה לומר את זה מתוך יומרנות

אף אחד לא מכבד את כל הדיעות... זה כמו לכבד את דעתו של היטלר, למה?, כי זכותו לחשוב איך שבא לו. אני מכבד את זכותו - אני בשום אופן לא מכבד את הדיעה שלו (מדובר על אבא שלי, לא על היטלר, להיטלר לא מגיע שום כבוד בתור בן אדם). אבל הדיעות שלו גרמו לי לאבד כל כבוד אליו

CAT4

New member
חופש הביטוי

זכותו של כל אדם לחשוב על מה שבא לו ולומר את זה. ואף לפעול לפי מצפנו החופשי. כל עוד זה לא מנוגד לחוק. Y.G.A the CAT

Hell is beige

New member
פעם אחת ולתמיד

אני לא מונע ממנו לדבר שיומר את מה שבא לו אבל לי אין כבוד למי שהדיעות שלו כאלה

CAT4

New member
הוא עדין אבא שלך

ואם את רוצה או לא עדין מגיע טיפה של כבוד אב ובת

למעלה