מי הוא חושב שהוא?

דז

New member
מיד טוב לבדוק את עצמך

וכול האנשים פה ,חושבים שאתה לא צרייך לשפוט את אבא שלך על קטנה כזו. אתה באמת חושב שאבא שלך צרייך לעזור לחברים שלך שילכו למסיבה כי אין להם כסף?,אז שיעזור כבר לאנשים במצב יותר גרוע לכאלו עם סרטן ובלי כסף,לכאלו שאין להם בכלל בית,יש אין סוף אנשים שצרכים עזרה. אבא שלך לא עוזר ,וחושב שזה שאבא שלהם עובד פחות ,או בעבודה עם פחות כסף לא אומר שהוא צרייך לעזור להם. מה זה אשמתו ,שהוא יתחיל לתת כסף לכול מי שצרייך לא ישאר לו בסוף. העולם בנוי אנשים אנשים,כול אדם לעצמו,ככה זה הולך ,אבא שלך לא אשם,ואם הוא לא יתאים את עצמו לעולם,הוא יפול,כמו כולנו . אל תשפוט את אבא שלך בגלל שהוא לא מוכן לעזור לחברים שלך. ואם זה באמת מפריע לך לך לעבוד אתה ותתרום את כול הכסף לצדקה. אם זה בעיה מספיק חשובה להפיל ערך של אבא,זו בטח גם בעיה מספיק חשובה בשביל לעבוד ולעזור לפתור אותה. נו באמת

Hell is beige

New member
נו באמת?

אולי תשיב לי שניה כמה פעמים אני כבר יכול לומר את זה? זה שהוא לא רוצה לתת לי כסף - לגיטימי זה שהוא כועס עלי בגלל העובדה שאני מתחבר עם אנשים דלים באמצעים - לא לגיטימי כאילו אני פשעתי בזה שלחברים שלי אין כסף

דז

New member
לאבא הכול לגיטימי

אבל אתה לא חייב להקשיב לו בכלום . בחירה חופשית ,אני בטוחה שהוא גם בעד זה .

דז

New member
שניה לבדוק

תנסה שוב,אם זה באמת היה חשוב לך היית מנסה יותר. לדעתי אתה שופט את אבא שלך על דבר קטן כמו אפליה על מעמדות [לא קטן אבל בוא נסתכל שניה..] יכול להיות שאתה כועס על אבא שלך יותר,כי זה החברים שלך שהוא אפלה. ובגלל המצב שהוא יצר לך עם החברים?

או שאת אופטימיסטית חסרת תקנה.

או שאת מרכיבה משקפיים בצבע ורדרד. העוני רב, המצוקה קשה. רוב העולם המכונה גם כ``עולם השלישי`` המהווה את את רוב אוכלוסיית העולם חי בתנאים מחפירים. תא``י.

NoyNoy

New member
אי אפשר לבטל במשפט אחד את האחריות

של האבא בנושא הזה. זה שהחברה יוצרת משהו לא מוריד את האחריות מהאבא. ולא רק זה - האבא הוא לא סתם אדם בעל תודעה, אלא אדם בעך תודעה שגידל ילד שעוזר לזולת. אם נתחיל להאשים את החברה בכל הבעיות שלנו לא נגיע לשום מקום. אני יכולה להגיד שאני שונאת שחורים, לדוגמא, רק כי זה מה שההורים שלי לימדו אותי. אבל זה לא מוריד ממני את האשמה על זה שאני אדם גזעני. כמו שהילד הזה למד בעצמו, לא כתוצר של אביו ולא כתוצר של החברה, ככה אני הייתי צריכה להבין שגזענות זה ``ערך חסר ערך``.

למעלה