מי הזיז את הגבינה שלי ?

מי הזיז את הגבינה שלי ?../images/Emo8.gif

בוקר טוב
אמש עמדתי מול מקררי ארץ זבת חלב וגבינות, באחד המרכולים הענקיים בגוש דן, בסך הכל הייתי צריכה 4 קוטג' 3גבינת שמנת 2 שמנת מתוקה 2 חלב חמאה ועוד כמה גבינות קשות מגוררות עבור פשטידות יו נואו ,
אוקצור, בשל אליפות המדינה בכדורגל כנראה המרכול היה ברובו על טהרת המין הנשי ,ולקח לי לעבור את שביל החלב כמעט חצי שעה, כי בכל עמדת יופלה ומילקי הוחלפו מתכונים בהנאה ששמורה רק לנשים כנראה , אך גם נרכשו תובנות ולמול השפע ההיסטרי המתעצם מדי שנה במוצרי חלב חדשים כמעט שהתבלבלתי....
ובכן...... חלק מהמוצרים שכביכול נראים לכם חדשים ,הם פשוט אותם מוצרים ישנים שהחברה הלבישה להם כיסוי חדש את גבינת המסקרפונה עם אחוזי שומן היסטריים שכל שף מנפנף בה , אפשר להחליף בגבינות שמנת 5% אין הבדל בתוצאה . אם קונים את גבינות גד במשקל , החסכון משמעותי יש מחלבות קטנות בלי תקציבי פרסום כגון כפיר , שהתוצרת שלהם לא פחות טובה מאחרים, החסכון בגבינה צהובה למשל ,ניכר. אם מכינים כדורי גבינה ניתן להמיר את החמאה בתערובת לגבינה מותכת (כמו במשולשים) המסה תתגבש עם הרבה פחות כולסטרול. שימו לב לתאריכי התפוגה בפרט בגזרת המבצעים , מישהו באחת המחלבות ניקה מחסנים כנראה. ועכשף אתן כאן כמה ממתכוני שיככבו אצלנו על שולחן החג- קנלוני ===== קופסת גלילי קנלוני , ברילה הכי טובה מנסיוני 2 גבינות קוטג' 1/2% זה גם בסדר , אמנם לא אותו הטעם אז מי שיכול להעלות את האחוזים קדימה...... בזליקום קצוץ מהמגשית של דורות קופסת פטריות חתוכות שאדתי עם בצל קצוץ במעט שמן זית 1 ביצה 100 גר' גבינת פטה מפוררת 100 גר' גבינה צהובה מגוררת שום מלח פלפל לפי הטעם לערבב את החמרים להעמיד את הגלילים בתוך תבנית פיירקס למלא עם כף בתערובת, ומיד להשכיב כל גליל ליד רעהו בשורה מעל כל גלילי הקנלוני לצקת בנדיבות רוטב לפי בחירתכם פסטו, שמנת, בשמל, עגבניות ....הכל טעים... לכסות בנייר כסף ויאללה לתנור חם 180 מעלות אחרי חצי שעה תבדקו עם מזלג אם הפסטה מוכנה ,הסירו את נייר הכסף ותנו הקרמה עם מעט גבנ"צ לפני ההגשה. את הקנלוני ניתן למלא גם בתערובת בשר . כדורי גבינה ========= 200 גר' גבינת שום שמיר 1 גבינת טוב טעם 3 משולשי גבינה מותכת לערבב היטב ליצור כדורים קטנטנים לגלגל בתערובת של שקדים ואגוזים קצוצים דק לצנן ולהתפנן.... לחמניות גבינה קלי קלוט טעימים חבל"ז ============================ 2 כוסות קמח רגיל 1 א. אפיה 1 ביצה 100 גר' חמאה 100 גר פרמזן מגורר 100 גר' פטה מפוררת 1 גביע שמנת/יוגורט/לבן ללוש בצק ( דביק לא להבהל) להניח להתייצבות במקרר למספר שעות ליצור כדורים לשטחם מעט למרוח במיונז מעל לפזר קצח+שומשום לאפות עד שמזהיב סלט ירוק משגע ============ חצי חבילת עלי בייבי 2 גזרים חתוכים לגפרורים 5-6 תאנים מיובשות חתוכות דק 2 פלפלים בצבעים שונים אדום/כתום או צהוב 2 תפוחי עץ גרנד חתוכים לרצועות 50 גר' אגוזי מלך קצוצים 2 כפות צנוברים לערבב את כל החמרים בקערה בצרוף רוטב העשוי מ - 3 כפות שמן, 3 כפות חומץ רגיל, כף חומץ בלסמי, שן שום כתושה 1 כפית סוכר , מעט פלפל ומלח ולגבי עוגת הגבינה האלמותית , הנה קישור אמנם קצת ישן אבל מועיל . השנה אכין במקומה לשם שינוי טירמיסו . אתם מוזמנים להוסיף מתכונים ולשתף המשך יום נעים
 

kdr

New member
מצרף את אהבתי "רוקוט קרומפלי"

אם לא הרסתי את השם, מקווה שהמנה תצא טוב יותר. אז ככה: מרככים (10 דקות במיקרו) 3-4 תפוחי אדמה. מבשלים 5 ביצים עד שמתקשות. גביע שמנת חמוצה רגילה. 1/2 חבילה חמאה מלוחה או רגילה. גבינה בולגרית. כל הרכיון הוא לפרוס את תפוחי האדמה (1 ס"מ), הביצה והגבינה המלוחה (חצי ס"מ) לפרוסות, לסדר פרוסת תפוח אדמה, ביצה וגבינה וכך הלאה בתבנית מתאימה להגשה (פיירקס). כשהכל מסודר, לפזר קוביות חמאה, לכסות בשמנת (אפשר לפזר גבינה צהובה). לאפות 15-30 דקות (תלוי בתנור) עד שמבעבע. היות והכל בושל מראש, זמן האפיה קצר. אני אישית נחשפתי למנה הזו לפני מספר שנים ומאז זה הפך למנת שבועות. אם הסיד לא יפעל, אני מבטיח תמונה לשנה הבאה. בתאבון.
 
שאלה לי בקשר לכדורי הגבינה../images/Emo92.gif

הגבינה המותכת - האם צריך לרסק אותה? ומה גורם לתערובת "להתאחד" לכדור?
 
היי יערה ../images/Emo140.gif

התכוונתי למשולשי הגבינה הנקראים "נעמה" "חורש" "החתול המחייך" וכו' הם נמכרות בקופסאות קרטון עגולות קטנות. , ונמרחות על הלחם בדומה לחמאה . אין אפשרות לגרדן כיוון שההרכב שלהן רך מאד , בפרט אם הן בטמפ' החדר , אולם אחוזי השומן נמוכים יחסית לחמאה .לושי ביד או ערבבי במזלג עד שהכל יתחבר לעיסה אחידה. קמובן שעם חמאה הטעם שונה, אם את יכולה להרשות לעצמך שימי חמאה. חקשמייח
 

אנפה2

New member
שוקו, יופי של מתכונים, טעות אחת

שזקוקה לתיקון ומהר, כפיר זה לא גבינה, זה דומה תסתכלי שלא כתוב על האריזה גבינה אלא כתוב "הצהובה הטובה" וזה בא להחליף את הגבינה. והנה גם מאמר על זה. גבינה ללא גבינה: ככה עובדים עלינו -------------------------------------------------------------------------------- אתם ניגשים למקרר הגבינות בסופרמרקט, רואים מוצר שנכתב עליו באותיות גדולות "הבולגריה", ומשוכנעים שקניתם גבינה בולגרית. טעיתם. חלק מהמוצרים על מדפי הגבינות אינם שייכים כלל לקטגוריית הגבינה מהסיבה הפשוטה שהם אינם מכילים חלב, או שאינם עומדים בתקן להגדרת גבינה או חמאה. הבעיה היא שאריזות מוצרים אלה מעוצבות בדיוק כמו אריזות של גבינות מוכרות. המוצרים דומים להפליא ל"עמק", "פיראוס" ו"פטה" והם נמצאים במקרר לצד הגבינות והחמאות, ללא כל הפרדה ותוך חשש כבד להטעיית הצרכנים. המוצרים שמתחפשים לגבינות, שאותם נחשוף כאן, נמצאים גם במעדניות של רשתות השיווק, שם הם נמכרים לפי משקל. גם כאן מדובר בעיקר במוצרים סינתטיים, המחקים את הדבר האמיתי. נכון שגם למוצרים אלה יש ביקוש, בעיקר בקרב מי שאלרגי למוצרי חלב, אך רבבות צרכנים אחרים רוכשים אותם מבלי לדעת מה טיבם. הסמן העיקרי של מוצרים אלה הוא היעדרה של המילה 'גבינה' על האריזה. אבל האריזות דומות כשתי טיפות חלב לאריזות הגבינות, ולכן קל מאוד להכניסן בטעות לעגלת הקניות. מה עוד שמחירן נמוך יותר מהגבינות האמיתיות. סביר להניח שהתייקרות מוצרי החלב השבוע תגדיל את הפער עוד יותר. את "הצהובה הטובה" רבים מכירים. המלחמה שהכריזה תנובה על פרסומי "כפיר", יצרנית הצהובה הטובה, העלו את הנושא לכותרות. במקרה זה, יש לציין, לפחות מוזכרים על האריזות הרכיבים בהבלטה יחסית: חלבון חלב ושמן חמניות. אך במוצרים רבים אחרים שמות המוצרים רומזים לדבר האמיתי, למרות שהם אינם כאלה: 'פיצרלה' שנשמעת כמו מוצרלה, 'בסגנון פטה' או 'בסגנון אדם' מרמז לגבינות ידועות בשם זה, 'בולגרייה' מזכירה גבינה בולגרית ו'ממרחמאה' נראית כמו חמאה. המוצרים המתחזים הנה לקט של מוצרים המתחזים לגבינות. אומנם על האריזות לא כתובה המילה "גבינה" אבל העיצוב דומה לאריזות של גבינות מפורסמות. הבולגריה. על האריזה נכתב: "מקור טבעי לסידן". רכיבים: חלב רזה ומפוסטר ושומן צמחי. יבוא מיוון על ידי גולד פרוסט (וילי פוד), יבנה. הבעיה: כל הוספת שומן צמחי שוללת מהמוצר את ההגדרה גבינה. פיצה טופ. רכיבים: חלב מפוסטר ושומן צמחי. מיוצר על ידי ארלה פודס, דנמרק. היבואן: גולד פרוסט (וילי פוד). גם כאן תוספת השומן הצמחי מונעת מהמוצר את ההגדרה גבינה. לורפק. "ממרח חמאה בתוספת שמן קנולה, עשיר בחמאה דנית". מיובא מדנמרק על ידי וילי פוד. לפי התקן הבינלאומי אסור להוסיף לחמאה שומן צמחי מכל סוג שהוא. ממרחמאה הולנדית. "למריחה קלה, בתוספת שמן קנולה". רכיבים: חמאה הולנדית, שמן קנולה. מיוצר בבלגיה עבור חברה בהולנד, מיובא על ידי וילי פוד. כמו במקרה הקודם, לא מדובר בחמאה, אך המוצר הוא בעל חזות של חמאה בגלל העטיפה המוזהבת, בדיוק כמו זו של חמאה. בסגנון אדם. "רכיבי חלב ושומן צמחי". מיובא מיוון על ידי וילי פוד. האריזה האדומה דומה לגבינה ידועה מסוג "אדם". פיצרלה. "חלבון חלב ושומן". מיוצר על ידי צ.י. (כפיר) תעשיות מזון, יבנה. מגיעה גם בגירסת לייט. לא מוזכרת המילה גבינה, אך המוצר נתון באריזה שקופה, דרכה נראים הפתיתים בדיוק כמו גבינה. שבדית. נמכרת במעדניות לפי משקל. כאן רמת התחכום עולה על כולן: על האריזה המעוצבת נכתב "שבדית Lo-Chol" (כלומר, כולסטרול נמוך) ובעברית היא נקראת "שבדית להכל". מכילה רכיבי חלב ושומן צמחי. יבואן: וילי פוד. אין איזכור המילה גבינה, אבל הרמז הוא לגבינה שבדית. בסגנון פטה. נמכרת במעדניות לפי משקל, מגיעה חתוכה בתוך קערה בדיוק כמו כל שאר הגבינות במעדניה. יבואן: וילי פוד. אין אזכור המילה גבינה אלא פטה בלבד. מוצר זה, אגב, הפך להיט גם במעדניות העצמאיות ואפילו בפיצוציות. בבדיקה שערכנו, כל המוכרים ששאלנו כלל אינם יודעים שמדובר בתחליף גבינה. מעושנת. נמכרת במעדניות לפי משקל, מגיעה גם בתוספת שום ושמיר. תוצרת כפיר. בנוסח גבינת אדם. עם שום ושמיר. נמכרת במעדניות לפי משקל. תוצרת כפיר. הצהובה הטובה. "חלבון חלב ושמן חמניות". רכיבים: חלבון חלב, מים, שומן חמניות ועוד. מיוצר על ידי כפיר. המוצר משווק גם בטעמים, בגירסת לייט ולפי משקל במעדניות. האריזה זהה בצבעיה לגבינות פרוסות, כולל הפתיחה באמצעות שבירה. בסופרים מסוימים מצאנו תווית על המדף: "הצהובה הטובה גבינות כפיר". לכפיר אין מחלבה והיא אינה מייצרת גבינות. פתיתים לפיצה. תחליף גבינה תוצרת תנובה. מהנהלת תנובה נמסר, כי המוצר נועד לתת מענה לאוכלוסייה שאינה צורכת מאכלי חלב. "מדובר במוצר זניח, ואנחנו בודקים את כדאיותו", נאמר בתגובה. כמו כן מייצרת תנובה ממרחמאה שאיננה חמאה, כדי לתת תשובה למתחרים, כדברי החברה. האם זה בריא יותר? במשך יותר משבוע התחמק מאיתנו יוסי ויליגר, מנכ"ל "וילי פוד" ביבנה, כך שכל בקשותינו לשוחח איתו על מוצרי היבוא של החברה עלו בתוהו. לעומת זאת, שוחחנו ארוכות עם בעלי החברה המשפחתית "כפיר", המתגאים במוצרי החברה וטוענים שהם עדיפים על מוצרי גבינה בגלל העובדה שהם נטולי כולסטרול. "בתהליך הייצור של מוצרינו הוצא השומן מן החי והוחלף בשומן צמחי, ולכן המוצר נטול כולסטרול", מסביר יאיר וייל, בעל החברה. מוצרים אלה מיועדים לכלל האוכלוסייה אך בעיקר למי שסובל מרמת כולסטרול גבוהה או נמצא בסיכון לפיתוח בעיות בלב. הצהובה הטובה, אגב, תופסת כבר כ-30% משוק הגבינות הצהובות לפי דו"חות נילסן. מנגד, טוענים אנשי החלב ליתרונותיו האבסולוטיים של המוצר שלהם. "מדובר בשיטת ישראבלוף, שמוכרת לנו. בשיטה זו נמכרים מוצרים שאינם מכילים כלל רכיבים של חלב אמיתי, וכמובן שאינם מכילים את המרכיבים התזונתיים החשובים המצויים במוצרי חלב, כמו סידן וכולסטרול טוב", אומר שייקה דרורי, מנכ"ל מועצת החלב. "לצערנו, אין לנו כל יכולת אכיפה נגד יצרנים ויבואנים אלה". דרורי מסביר גם כי בעוד שמחיר החלב עולה - מחירם של מוצרים מיובאים אלה נשאר נמוך, שכן הם פטורים ממכס תחת סעיף "מוצרי מזון תעשייתיים". מה שמו לך על הפיצה? תחליפי הגבינה הצליחו לחדור במהירות וביעילות גם לפיצריות. למרות שאף רשת פיצה אינה מודה בשימוש בתחליפים במוצריה - גם מפעלי הגבינה וגם משווקי התחליפים מספרים, שהתחליפים מככבים על פיצות רבות. חלקם משתמשים בתחליפים בלבד וחלקם מערבבים את הגבינה עם התחליף כדי להוזיל עלויות. "קל מאוד להבחין בפיצה המכילה תחליפים", אומר ברנרדו בלחוביץ', בעל רשת פיצה מטר. "נותנים לה להתקרר שעה ואז רואים כיצד הגבינה הסינתטית הופכת כהה יותר ומקבלת מרקם קרוש, דמוי פלסטיק. פיצות אלה גם נמכרות במחיר נמוך יותר". רשתות "פיצה מטר", "פיצה האט", "דומינוס פיצה" ו"סברו", אליהן פנינו, הדגישו כי הן משתמשות בגבינה בלבד. מה אומרים במשרד הבריאות כמו יין, דבש או שמן זית, גם למוצרי חלב יש תקן. "התקן אומר שמוצרים אלה מיוצרים מחלב וחלבוני חלב בלבד", אומר נפתלי פולק, הממונה על התקינה במכון התקנים. "הוא כולל רשימת רכיבים ותוספים מותרים ואוסר מפורשות על הוספת שומנים צמחיים". דורית ניצן-קלוסקי, מנהלת שירותי המזון והתזונה במשרד הבריאות, אומרת כי מההיבט הבריאותי אין במוצרים אלה שום נזק, וכמו כן אין עבירה על חוק סימון מוצרים. "עם זאת, בהחלט קיים חשש להטעיה ולכן נבדוק את הנושא בקרוב בוועדה המשותפת למשרד הבריאות ולמשרד התמ"ת, שתפקידה למנוע הטעיית הצרכן".
 
OMG ../images/Emo2.gif

ראבק עד מתי רשעים יעלוזו איזה כתבה עשתה לי צמרמורית ממש! לא התעכבתי לקרוא את האותיות וקניתי 200 גרם כפיר אתן לחתולי הבנין שיחגגו שבועות כדת וכדין
בהזדמנות זו חק שמייח גם לך הכנת לחג משו טעים ומענין?
 

kdr

New member
מיאו חתולה ../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif

חג שמח לכולם
 

אנפה2

New member
לא בטוח שהחתולים יאהבו את זה, חה חה חה.

כן הכנתי עוגת גבינה אפויה עם פרורים והכנתי בניצה שזה מאפה בלקני עם עלי פילו גבינות ותרד, אנחנו פשוט היינו מוזמנים היום לארוחת ערב, כך שנחסכו ממני ההכנות ומחר אנחנו מוזמנים לבראנצ' . חזרנו מוקדם כי אנחנו מאוד עייפים, עבר עלינו שבוע עמוס ביותר עם נסיעות בכל רחבי הארץ.
 
העכברים!

לקישוט שולחן החג הכנתי מבצק סוכר פרה עם טנא ופירות, ועכברים שטיילו בין הגבינות. אחרי הארוחה לא מצאתי את העכברים - מישהו אכל אותם!!!!
 
איזה חמודים!!!!!!!!../images/Emo47.gif

רעיון מקסים ספרי איך הכנת אותם מתה מסקרנות רוצה לאמץ את הרעיון
 
בצק סוכר

תחביב חדש שלי. העכברים דווקא הדבר הקל ביותר שעשיתי עד כה. בעקרון העבודה היא כמו פלסטלינה אבל צריך ללמוד ולהתרגל לבצק הסוכר. והעבודה לצבוע את הבצק קצת מעצבנת. אשמח להדגים ולעשות איתך או עם מי שמתעניינת יחד יצירות! אפשר אפילו להתארגן לסדנה קטנה משותפת מתישהו.
 
רעיון נפלא../images/Emo106.gif

אני כבר מזמינה את מי שרוצה להרשם לערב הדגמה בנושא פיסול ויצירה בבצק סוכר שתעביר הפשושית וואלה את חייבת להחליף את הניק , את הרי יותר פשוש מפשפש . שרשרו כאן שמות ונחליט על תאריך מתאים
 
נרשמת ../images/Emo13.gif

אחלה רעיון
מזמינה מראש עוד 3 מקומות < במידה וניתן כמובן > חברותי היצרתיות ישמחו להצטרף.
 
רגע רגע, זה דורש תכנון ומחשבה

האם רוצים כולם להתנסות ולפסל? הדגמה (הרבה יותר מקצועית) חינם אפשר לקבל אצל ליהי מ"מותק". תסתכלו ברשימת קורסים שלהם, ב-18.6 יום חמישי ב-17:00 הדגמה חינם! ובדר כלל כל חודש יש הדגמה כזאת. אם רציתן להתנסות, להכין יצירה, סדנה מלאה של מישהי מקצועית עולה 150-250 שקל (3-4 שעות). אני יכולה לעשות איתכן משהו חביב (לא עוגה מלאה מצופה וכו') בזמן קצר יותר (שעה שעתיים) - בעלות של 15-25 שקלים למשתתף - עלות החומרים. זה דורש קצת לוגיסטיקה (מקום, רכישת חומרים מרוכזת, הכנת צבעים, וכו'). הרעיון הוא התנסות ממש בלי לשדוד בנק חהחהחה!
 
אני בעד התנסות

ותמיד כייף להיפגש בחברותה שמכירים ולא בסדנא שפתוחה לקהל הרחב. העלות נשמעת סבירה לחלוטין. פשושית, מהיכן את בארץ?
 
למעלה