אני וכנראה כל יהודי שמכיר קצת את העולם חובש הכיפה. לא שיש לי מושג מה קורה בארגנטינה מבחינה זו, אבל ברור לי שישראל לא עומדת להפוך ל״מדינת הלכה״ אף פעם (זולת כמובן במוחם והצהרותיהם של התוקפים במבקשים להפחיד). כך שזה די פשוט .מי היה חושב שארגנטינה תהפוך למדינת הלכה לפני ישראל?
אתה ליצן. הלוואי וכל המשמעות של מדינת הלכה יהודית היה מסתכם באיזה שר הנודר עם יד על ספר תורה .
מה המשמעות של "מדינת הלכה יהודית"?אתה ליצן. הלוואי וכל המשמעות של מדינת הלכה יהודית היה מסתכם באיזה שר הנודר עם יד על ספר תורה .
המשמעות הנגזרת ארוכה במיוחד. לא בא לי לכתוב מגילה, ובכל מקרה לא תקרא אותה,מה המשמעות של "מדינת הלכה יהודית"?
זו ממש לא מדינת הלכה יהודיתהמשמעות הנגזרת ארוכה במיוחד. לא בא לי לכתוב מגילה, ובכל מקרה לא תקרא אותה,
אז אציין רק היי לייטס בראשי פרקים.
נישואין/גירושין קבורה במסגרת רבנית.
כשרות ממסדית
איסור נסיעה בשבת בתחב"צ
קודי לבוש בחלק מקווי התחבורה הציבורית.
תמיכה מוגברת במוסדות דת ושלל חוקי העדפה מגזרית לחרדים.
מהפכות משפטיות בניסיון נוסף לשלב חקיקה הלכתית בחוק האזרחי.
הדתה בבתי ספר ומרחבי ציבור חילוניים.
ניסיונות להחזיר קטינים חילוניים בתשובה.
נראה לי שזה מספיק בשלב זה.
אם כך, בטלו את כל החוקים ההזויים האלה שמפריעים לכל מי שלא חרדי, הרי לשיטתך זו ממילא לא ההלכה.זו ממש לא מדינת הלכה יהודית
ניכר שאין לך מושג בהלכה יהודית
ומי אמר לך שאני מחפש מדינת הלכה?אם כך, בטלו את כל החוקים ההזויים האלה שמפריעים לכל מי שלא חרדי, הרי לשיטתך זו ממילא לא ההלכה.
זו מדינה יהודית בכל מקרה, גם אם יבטלו את כל החוקים שאלפיני הזכיר. מדינה בה יש רוב יהודי היא מדינה יהודית, וישראל היא מדינה יהודית מסיבה נוספת (בלי שום קשר לחוקים שצריך לבטל אך לצערי הסיכויים לכך קלושים), ישראל מוגדרת מדינה יהודית במגילת העצמאות. בקיצור, אתה חי במדינה יהודית, אז תפסיק לתמוך בכפייה דתית, חיה ותן לחיות, וזכור שכך או כך ישראל תמשיך להיות מדינה יהודית, והיא גם מוגדרת ככזו מלכתחילה, עוד לפני ההסכמים של בן גוריון ובגין עם החרדים.ומי אמר לך שאני מחפש מדינת הלכה?
אני מחפש מדינה יהודית
יש לך מדינה יהודית. מהיום שישראל קמה היא משמשת כמדינת הלאום של העם היהודי ומאפשרת חופש דת. גם זה כתוב במגילת העצמאות.ומי אמר לך שאני מחפש מדינת הלכה?
אני מחפש מדינה יהודית
אולי לא ידעת, אבל האייאטולות באיראן מעולם לא אסרו על נשים ללמוד באוניברסיטה. התבלבלת עם הטליבאן באפגניסטאן ואפילו הם חזרו בהם.בולשיט.
והיום קיבלתנו הדגמה נוספת.
אז מה מרבו , מתי הצד האשכנזי יתנדב להזביר מדוע הלכה היהודית מאמצת מוטיבים אסלאמיים?
איראן זה פה עוד לפני הכיבוש.
צפה בקובץ המצורף 119728
אז כנראה ההוא ממועצת תחמני התורה של ש"ס מנסה להיות מקורי בטמטומו. אבל הכיוון ברור.אולי לא ידעת, אבל האייאטולות באיראן מעולם לא אסרו על נשים ללמוד באוניברסיטה. התבלבלת עם הטליבאן באפגניסטאן ואפילו הם חזרו בהם.
לא תורה ולא נעלים.
לא יודע מה נכון, אך שים לב שהמנחה אומר במפורש את המילה "תורה" ויותר מפעם אחת. לא "תנ"ך". נראה שמה שאתה קורא לו ש"נראה", הוא בעיקר מחשבה שלך שאין לה כל סימוכין מהסרטון הזה.לא תורה ולא נעלים.
נראה כי הספר עם הגב הצהוב אשר על השלחן, עליו מניח המיניסטר הטרי את ידו לרגע בהַשְׁבָּעָה, הוא ה- Bible, תנ"כ וברית חדשה בכריכה אחת.
ה"תורה" כלולה ב- Bible...לא יודע מה נכון, אך שים לב שהמנחה אומר במפורש את המילה "תורה" ויותר מפעם אחת. לא "תנ"ך". נראה שמה שאתה קורא לו ש"נראה", הוא בעיקר מחשבה שלך שאין לה כל סימוכין מהסרטון הזה.
כמובן. ועדיין זאת מילה אחרת, מושג אחר, ספר אחר, ודבר אחר. מי שאומר תורה יודע בדרך כלל בדיוק מה הוא אומר והמשמעות, מה לעשות, היא לא מה שאתה מנסה לעשות ממנה.ה"תורה" כלולה ב- Bible...
התורה לבדה ספר דק בהרבה, זה הbible. חאבייר אמר תורה משתי סיבות, שר החוץ שמינה יהודי וגם הוא עצמו שקל להתגייר וחש קרוב ליהדות.לא יודע מה נכון, אך שים לב שהמנחה אומר במפורש את המילה "תורה" ויותר מפעם אחת. לא "תנ"ך". נראה שמה שאתה קורא לו ש"נראה", הוא בעיקר מחשבה שלך שאין לה כל סימוכין מהסרטון הזה.
בניגוד אליך, לא הייתי שם, לא זכיתי להרים את הספר ולבחון את עוביו לעומק, ולא שוחחתי עם רעייתו של חאבייר שתספר לי בדיוק מה חלף בראשו בזמן שנאם.התורה לבדה ספר דק בהרבה, זה הbible. חאבייר אמר תורה משתי סיבות, שר החוץ שמינה יהודי וגם הוא עצמו שקל להתגייר וחש קרוב ליהדות.
לא ידעתי עליו דבר פרט לשמו ומִשְׂרָתוׂ...אז, לא התעצלתי, חפשתי...ומצאתי(*)...בניגוד אליך, לא הייתי שם, לא זכיתי להרים את הספר ולבחון את עוביו לעומק, ולא שוחחתי עם רעייתו של חאבייר שתספר לי בדיוק מה חלף בראשו בזמן שנאם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.