מי היה חושב שארגנטינה תהפוך למדינת הלכה לפני ישראל?

Harrington

Well-known member
מנהל

מי היה חושב שארגנטינה תהפוך למדינת הלכה לפני ישראל?​

אני וכנראה כל יהודי שמכיר קצת את העולם חובש הכיפה. לא שיש לי מושג מה קורה בארגנטינה מבחינה זו, אבל ברור לי שישראל לא עומדת להפוך ל״מדינת הלכה״ אף פעם (זולת כמובן במוחם והצהרותיהם של התוקפים במבקשים להפחיד). כך שזה די פשוט :).

אלפיני

Well-known member
מה המשמעות של "מדינת הלכה יהודית"?
המשמעות הנגזרת ארוכה במיוחד. לא בא לי לכתוב מגילה, ובכל מקרה לא תקרא אותה,
אז אציין רק היי לייטס בראשי פרקים.

נישואין/גירושין קבורה במסגרת רבנית.
כשרות ממסדית
איסור נסיעה בשבת בתחב"צ
קודי לבוש בחלק מקווי התחבורה הציבורית.
תמיכה מוגברת במוסדות דת ושלל חוקי העדפה מגזרית לחרדים.
מהפכות משפטיות בניסיון נוסף לשלב חקיקה הלכתית בחוק האזרחי.
הדתה בבתי ספר ומרחבי ציבור חילוניים.
ניסיונות להחזיר קטינים חילוניים בתשובה.

נראה לי שזה מספיק בשלב זה.

marabo

Well-known member
המשמעות הנגזרת ארוכה במיוחד. לא בא לי לכתוב מגילה, ובכל מקרה לא תקרא אותה,
אז אציין רק היי לייטס בראשי פרקים.

נישואין/גירושין קבורה במסגרת רבנית.
כשרות ממסדית
איסור נסיעה בשבת בתחב"צ
קודי לבוש בחלק מקווי התחבורה הציבורית.
תמיכה מוגברת במוסדות דת ושלל חוקי העדפה מגזרית לחרדים.
מהפכות משפטיות בניסיון נוסף לשלב חקיקה הלכתית בחוק האזרחי.
הדתה בבתי ספר ומרחבי ציבור חילוניים.
ניסיונות להחזיר קטינים חילוניים בתשובה.

נראה לי שזה מספיק בשלב זה.
זו ממש לא מדינת הלכה יהודית
ניכר שאין לך מושג בהלכה יהודית

SupermanZW

Well-known member
ומי אמר לך שאני מחפש מדינת הלכה?
אני מחפש מדינה יהודית
זו מדינה יהודית בכל מקרה, גם אם יבטלו את כל החוקים שאלפיני הזכיר. מדינה בה יש רוב יהודי היא מדינה יהודית, וישראל היא מדינה יהודית מסיבה נוספת (בלי שום קשר לחוקים שצריך לבטל אך לצערי הסיכויים לכך קלושים), ישראל מוגדרת מדינה יהודית במגילת העצמאות. בקיצור, אתה חי במדינה יהודית, אז תפסיק לתמוך בכפייה דתית, חיה ותן לחיות, וזכור שכך או כך ישראל תמשיך להיות מדינה יהודית, והיא גם מוגדרת ככזו מלכתחילה, עוד לפני ההסכמים של בן גוריון ובגין עם החרדים.

אלפיני

Well-known member
ומי אמר לך שאני מחפש מדינת הלכה?
אני מחפש מדינה יהודית
יש לך מדינה יהודית. מהיום שישראל קמה היא משמשת כמדינת הלאום של העם היהודי ומאפשרת חופש דת. גם זה כתוב במגילת העצמאות.

אף אחד לא מונע ממך להתפלל ולשמור על אורח חיים יהודי וכשרות. רק שאין לך זכות לכפות את אורך החיים הזה על הסביבה בשום מצב. וגם אף אחד לא צריך לתגמל אותך עבור העניין.

זה הכל.

אלפיני

Well-known member
זו ממש לא מדינת הלכה יהודית
ניכר שאין לך מושג בהלכה יהודית
בולשיט.

והיום קיבלתנו הדגמה נוספת.
אז מה מרבו , מתי הצד האשכנזי יתנדב להזבביר מדוע הלכה היהודית מאמצת מוטיבים אסלאמיים?
איראן זה פה עוד לפני הכיבוש.

1730832546806.png

SupermanZW

Well-known member
בולשיט.

והיום קיבלתנו הדגמה נוספת.
אז מה מרבו , מתי הצד האשכנזי יתנדב להזביר מדוע הלכה היהודית מאמצת מוטיבים אסלאמיים?
איראן זה פה עוד לפני הכיבוש.

צפה בקובץ המצורף 119728
אולי לא ידעת, אבל האייאטולות באיראן מעולם לא אסרו על נשים ללמוד באוניברסיטה. התבלבלת עם הטליבאן באפגניסטאן ואפילו הם חזרו בהם.

אלפיני

Well-known member
אולי לא ידעת, אבל האייאטולות באיראן מעולם לא אסרו על נשים ללמוד באוניברסיטה. התבלבלת עם הטליבאן באפגניסטאן ואפילו הם חזרו בהם.
אז כנראה ההוא ממועצת תחמני התורה של ש"ס מנסה להיות מקורי בטמטומו. אבל הכיוון ברור.

certified.woke

Well-known member
לא תורה ולא נעלים.
נראה כי הספר עם הגב הצהוב אשר על השלחן, עליו מניח המיניסטר הטרי את ידו לרגע בהַשְׁבָּעָה, הוא ה- Bible, תנ"כ וברית חדשה בכריכה אחת.
הקלסר הכחול שהנשיא מחזיק בידיו אינו ה"תורה", אלא נסח הַשְׁבָּעָה טִקסי של מיניסטר הנכנס לתפקיד.
מה שכן - הנשיא ידע מהי פרשת השבוע...

Harrington

Well-known member
מנהל
לא תורה ולא נעלים.
נראה כי הספר עם הגב הצהוב אשר על השלחן, עליו מניח המיניסטר הטרי את ידו לרגע בהַשְׁבָּעָה, הוא ה- Bible, תנ"כ וברית חדשה בכריכה אחת.
לא יודע מה נכון, אך שים לב שהמנחה אומר במפורש את המילה "תורה" ויותר מפעם אחת. לא "תנ"ך". נראה שמה שאתה קורא לו ש"נראה", הוא בעיקר מחשבה שלך שאין לה כל סימוכין מהסרטון הזה.

SupermanZW

Well-known member
לא יודע מה נכון, אך שים לב שהמנחה אומר במפורש את המילה "תורה" ויותר מפעם אחת. לא "תנ"ך". נראה שמה שאתה קורא לו ש"נראה", הוא בעיקר מחשבה שלך שאין לה כל סימוכין מהסרטון הזה.
התורה לבדה ספר דק בהרבה, זה הbible. חאבייר אמר תורה משתי סיבות, שר החוץ שמינה יהודי וגם הוא עצמו שקל להתגייר וחש קרוב ליהדות.

Harrington

Well-known member
מנהל
התורה לבדה ספר דק בהרבה, זה הbible. חאבייר אמר תורה משתי סיבות, שר החוץ שמינה יהודי וגם הוא עצמו שקל להתגייר וחש קרוב ליהדות.
בניגוד אליך, לא הייתי שם, לא זכיתי להרים את הספר ולבחון את עוביו לעומק, ולא שוחחתי עם רעייתו של חאבייר שתספר לי בדיוק מה חלף בראשו בזמן שנאם.

certified.woke

Well-known member
בניגוד אליך, לא הייתי שם, לא זכיתי להרים את הספר ולבחון את עוביו לעומק, ולא שוחחתי עם רעייתו של חאבייר שתספר לי בדיוק מה חלף בראשו בזמן שנאם.
לא ידעתי עליו דבר פרט לשמו ומִשְׂרָתוׂ...אז, לא התעצלתי, חפשתי...ומצאתי(*)...

(*) מיליי טוען שהוא מתקשר עם הכלבים שלו באמצעות מדיום ושהם נותנים לו עצות פוליטיות. כשמראיין מ"אל פאיס" ביקש הסבר בנושא, מיליי השיב: "מה שאני עושה בחיי הפרטיים זה ענייני שלי בלבד. אם קונאן נותן לי עצות פוליטיות, זה אומר שיש לי את היועץ הטוב ביותר בכדור הארץ".[18]

למעלה