מי היה חושב שארגנטינה תהפוך למדינת הלכה לפני ישראל?

Harrington

Well-known member
מנהל
לא ידעתי עליו דבר פרט לשמו ומִשְׂרָתוׂ...אז, לא התעצלתי, חפשתי...ומצאתי(*)...

(*) מיליי טוען שהוא מתקשר עם הכלבים שלו באמצעות מדיום ושהם נותנים לו עצות פוליטיות. כשמראיין מ"אל פאיס" ביקש הסבר בנושא, מיליי השיב: "מה שאני עושה בחיי הפרטיים זה ענייני שלי בלבד. אם קונאן נותן לי עצות פוליטיות, זה אומר שיש לי את היועץ הטוב ביותר בכדור הארץ".[18]
אשריך . כשאמצא קשר בין דבריך לדברי אשמח להמשיך את הדיון.

certified.woke

Well-known member
אשריך . כשאמצא קשר בין דבריך לדברי אשמח להמשיך את הדיון.
האיש הזוי, בלי קשר לדבריך.
מחר אולי ימנה את "יועצו" לסנטור.
קליגולה כבר עשה כזאת כאלפיים שנים קודם לכן במנותו את סוס האהוב, אינקיטאטוס, לקונסול(*)...

(*) ברפובליקה הרומית, קונסול לא היה שגריר, אלא מושל המדינה, פריטור, יחד עם קונסול נוסף, וכל החלטה חשובה היתה צריכה להתקבל על ידי שניהם, כשלכל אחד זכות וטו.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
ארגנטינה אינה מדינת הלכה, בארגנטינה הדת מופרדת מהמדינה.

לגבי מיליי, הוא ימדד על פי הביצועים הכלכליים. האינפלציה בארגנטינה עומדת על 198.1%, בשנה שעברה עמדה על 211.4%, אז הוא הוריד אותה במעט, אבל היא עדיין גבוהה מאוד. אם לא יצליח להוריד את האינפלציה לשיעור חד ספרתי זה יחשב לו לכישלון.

SupermanZW

Well-known member
חאבייר מיליי הוריד את הריבית בארגנטינה ל35% וכך גרם לה להיות בערך שישית משיעור האינפלציה, זה יקשה עליו מאוד להוריד את האינפלציה. זה יעשה טוב לבורסה הארגנטינאית בטווח הקצר, אך בטווח הארוך זה יגרום נזקים. תיווצר בועה בורסאית שפיצוצה יגרום למיתון. במילים אחרות, הרחקת שיעור הריבית משיעור האינפלציה כלפי מטה היא הקרבת העתיד לטובת ההווה והמחיר שיהא לשלם יהיה כבד.

SupermanZW

Well-known member
ההכנסה לנפש בארגנטינה ירדה בעשר השנים האחרונות (2013-2023) ב10.4% במונחי דולר ארה"ב. נכון להיום השכר החציוני בארגנטינה הוא 1.8 מיליון פסו לשנה שהם 6793.49 ש"ח לשנה, דהיינו השכר החציוני השנתי בארגנטינה גבוה אך במעט משכר המינימום החודשי בישראל. השכר החציוני הזה שווה לUS$151.09 לחודש. זה קצת יותר מ5 דולר ליום (לא ליום עבודה), ארגנטינה היא בין המדינות העניות בעולם.

SupermanZW

Well-known member
השכירות הממוצעת בבואנוס איירס היא 500000 פסו לחודש, השכר הממוצע בבואנוס איירס הוא 183333 פסו לחודש, אין לי מושג איך תושב בואנוס איירס משלם שכירות. נראה שרק בשביל לשלם שכירות (בלי שאר ההוצאות) צריך 3 משרות ועם שאר ההוצאות צריך 6 משרות.

SupermanZW

Well-known member
מבחינת מחירי הדירות ביחס להכנסה, מצבם של הארגנטינאים גרוע בהרבה משל הישראלים. דירה ממוצעת בארגנטינה US$540000 שהם פי 270 מהשכר הממוצע השנתי בארגנטינה. משמעות הדבר היא שרק המאיון העליון יכול לקנות דירות בארגנטינה.

למעלה