מי הם האגדות הגדולות ביותר בעולם ה-mma?

AmitNHB

New member
אני המלצתי עליו ל powers that be

וואלה תודה רבה על המחמאה

ובאמת עמית השתדל בשבילי אבל הכל לטובה
כי יש לי פרוייקט חדש בעבודה וגם תינוק מתוק
וב"ה אני בתהליכי בניית בית כך שאין לי זמן פנוי, בגלל זה אני פחות פעיל מבעבר
לפחות עוד כמה חודשים,
אבל אני אני דווקא הייתי נותן לך אתה פעיל ומצחיק את החבר'ה והכל באווירה טובה
וואלה יש לך את הקול שלי

AmitNHB

New member
אני חושב שהספורט עדין צעיר מידי בשביל לדבר על

אגדות. תראה, קוטור עשה דברים מדהימים אם לוקחים בחשבון את הגיל שהוא עשה את זה. מצד שני, טים סילבייה היה HW ברמה כ"כ נמוכה בעוד שב LHW הוא לא הצליח להיות אלוף אף פעם ליותר מקרב אחד אלא אם כן מחשיבים את הניצחון על לידל על האלפות הזמנית ואז את הניצחון על טיטו לאיחוד התארים. סילבה בעצמו כבר בן 37 והוא עדין שולט במחלקה שלו. הוא גם הלוחם היחיד שהשיג ניצחונות משמעותיים ב 3 קטגוריות שונות. אני חושב שקרב וניצחון על GSP במשקל ביניים (170) יבססס אותו כאגדה הגדולה של הספורט ואם GSP ינצח את הקרב הזה, אז זה יעשה את אותו הדבר עבורו.

לגבי פידור, הוא היה קרוב, כ"כ קרוב... תחשוב על זה. אם הוא היה מגיע ל UFC לאחר הקנייה של PRIDE מול מי הוא היה נלחם ? את קוטור המזדקן סביר שהיה מנצח במה שהיה יכול להיות הקרב הגדול ביותר בספורט בזמנו. את סילבייה וארלובסקי הוא ניצח במילא, רק שאף אחד לא ראה את זה ואז הוא היה יכול להגיע כאלוף הבלתי מעורער עם 2 הגנות על תואר ה UFב לקרב הגדול בכל הזמנים ב UFC 100 מול ברוק לסנר ובהתחשב בחוסר הניסיון של לסנר, אני חושב שיש סיכוי לא מבוטל שהוא היה מנצח גם ת הקרב הזה וזה היה מציב אותו כמייקל ג'ורדן של MMA. בסוף הוא היה מפסיד, בדיוק כפי שהפסיד בסוף בסטרייקפורס. ההבדל הוא בדרך שעבר בעולם האמיתי (בניגוד לזה שהרגע דימיינתי...) עם ניצחונות על לינדלאנד, HMC וברט רו'גרס שאף אחד לא ראה ולא אף אחד לא היה אכפת...

moriarty

New member
בתסריט שלך, אילו היה מנצח את לסנר

הנשמות הטובות בפורום היו טוענים שלסנר בכלל לא טוען לכתר ראוי מול פדור. היו מכנים את זה "פריק שואו".

fatnoam

Active member
מה עם אנדרסון סילבה

סה"כ הבנאדם לא הפסיד מעולם, חוץ מהפסד בפסילה בחוקים שהוא לא ידע ולאיזה הכנעת מספריים של 1 למליארד וזה קרה ממש בתחילת הקריירה

חוץ מזה שאר האגדות שלי זה לידל, גרייסי ופידור.

AmitNHB

New member
הוא גם חטץ פעם משולש באחד הקרבות הראשונים שלו

ב PRIDE ויש לו גם איזה הפסד מאחד הקרבות הראשונים שלו בברזיל. זה הכל היה מזמן מזמן אבל הוא לא בדיוק "לא הפסיד מעולם"

אבל כל זה לא יותר מידי משנה בעיני. זה היה בעידן אחר. מה שמפריד בינו לבין מייקל ג'ורדניות לדעתי, זה ניצחון על GSP במשקל ביניים של 175-180 או ניצחון על ג'ונס ב 205.

fatnoam

Active member
אם זה היה ספורט טהור

ולא ספורט business oriented אז כבר היינו רואים את זה ממזמן !

בכלל לדעתי משהו שפוגם ב-MMA כספורט (או מצד שני גרם לו לעלות ולהתפרסם כל כך מהר) זה שאין תחרויות טהורות (כמו צ'מפיונס ליג ומונדיאל לדוגמא) כאשר העסקים נעשים סביבם, אלא נעשים העסקים, ובהתאם לכך הקרבות שנקבעים.

Siberian Khatru

New member
בדיוק הפוך

בספורט 'טהור' אנשים מתחרים בקטגוריית המשקל שמתאימה להם ולא משנים אותה בשביל קרב שיש לו פוטנציאל מסחרי כמו סילבה-ג'ונס. 'סופר פייטים' לא קורים בשום ספורט אולימפי, והם מנוגדים לכל הרעיון של ספורט תחרותי.

moriarty

New member
סופר פייט מנוגד לרעיון של ספורט תחרותי????

אתה מקשיב לעצמך?

Siberian Khatru

New member
כן.

זה לא אומר שאני לא הייתי רוצה לראות קרבות כאלה. זה רק אומר שמעצם הרעיון זו תחרות לא הוגנת.
א. כי אתה גורם לאחד המתמודדים להגיע בעמדת חיסרון בגלל המשקל שלו
ב. כי אתה מבטל את המסגרת התחרותית שבה המתמודדים מתחרים (קטגוריית משקל) לשם בידור הצופים (קרב שאנשים רוצים לראות כי הוא מסקרן).

באותה מידה בדיוק, תחשוב למה לא עושים תחרות בין המנצחים של המרחקים השונים בתחרות ריצה לאולימפיאדה... את מי זה מעניין שאחד מתאמן ל100 מטר והשני ל200? בוא ניקח את שניהם ונעשה תחרות ב150!

המצב היחיד שאני מכיר בעולם בו עושים דברים כאלה זה רק במסגרת בידורית (נניח, משחק אימון בין מכבי ת"א בכדורסל לקבוצת NBA), או בספורט מסחרי סטייל איגרוף בו קובעים את מה שהצופים רוצים לראות בגלל הכסף - הכי ברור שלסילבה יהיה יתרון ענק על GSP וזה לא הקרב הכי ספורטיבי. זה אומר לחזור לימים של UFC1.

moriarty

New member
המנצח ב-100 וב-200 הוא אותו אחד

האמת היא שאיגרוף זו דוגמה מעולה לספורט אולימפי שבו עושים סופרפייטים, ואני לא מבין מה הבעיה שלך עם זה.
דוגמאות נוספות (לאו דווקא אולימפיות) - קיקבוקסינג, BJJ. מסגרת בידורית? ביטול התחרותיות? ממש לא. למעשה, זוהי המהות של התחרותיות. אתה רוצה להיות הכי טוב, ולכן אתה מתמודד מול הטובים ביותר.
ההפרדה בין המשקלים היא מלאכותית, ונועדה לצרכים רגולטוריים.
אגב, גם בכדורגל ליגת האלופות היא סוג של סופרפייט.

Siberian Khatru

New member
הסופרפייט לא מתרחש באולימפיאדה

הוא מתרחש כשפרומוטר פרטי מנסה להרוויח כסף על מה שהקהל ירצה לשלם עליו. כנ"ל בקיקבוקסינג וכו'. באותה מידה גם משחק האולסטאר ב-NBA הוא מופע בידורי ואין לו משמעות תחרותית בליגה עצמה, אלה 'פריק שואוז' בהגדרתם.

ליגת האלופות זה משהו אחר - מדובר על תחרות ספורטיבית מסודרת שמפגישה קבוצות שכולן מתחרות בדיוק באותם חוקים וקטגוריות - תיאורטית בברצלונה היו יכולים להיות השחקנים של מכבי חיפה ולהיפך. קרב מול שני אנשים במשקלים שונים הוא מלכתחילה לא הוגן, ויותר מקביל לזה שתעשה משחקים בין נשים לגברים בטניס או בין קבוצות של 6 ו5 שחקנים בכדורסל. זה שלהליו גרייסי היו ביצים לעלות מול קימורה כדי להוכיח משהו על שיטת הלחימה שלו לא אומר שהיה משהו ספורטיבי בקרב הזה.

אגב, בהמשך למה שכתבת בהודעה אחרת על לסנר ופידור - אני לא חושב שזה יהיה פריק שואו כי שניהם משתתפים באותה קטגוריה וחוקים, אבל אני חושב שהקטגוריה הזו כשלעצמה היא לא ספורטיבית בדיוק בגלל שהיא מאפשרת קרבות מהסוג הזה וטווח משקלים גדול מדי.

moriarty

New member
נראה לי שהבנתי את מקור הטעות

הם לא אמורים לעלות לקרב במשקל שונה, אלא לתאם ביניהם באיזה משקל לעלות.
הפואנטה היא שביום השקילה הם שוקלים אותו דבר, כמו בכל קרב אחר ב-UFC. בפועל הם חותכים במשקל, אבל ביום השקילה המשקל זהה.

אני גם לא חושב שזה פריק שואו, אבל לאחרונה רבים בפורום מנסים להקטין מוניטין של לוחמים באמצעות זלזול בקרבות שעברו.

danielmo1

New member
ג'ונסון, איזה אצן אדיר הוא היה

הוא ומוריס גרין, ללא ספק הם האצנים של התקופה שהייתי צופה הדוק של תחרויות ספורט וכו'

תקופה יפה.

זקס11

New member
קרבות לא הוגנים

הוא גדול מדי ל GSP, וקטן מדי לג'ונס.

לטעמי, כבר היום הייתי מכתיר אותו ל GOAT .

ומצד שני, יש כמה טוענים לכתר שעדיין פעילים - GSP וג'ונס הם בקצה הרשימה.

באסטר1

New member
שלי

פידור , BJ PEEN , מאט היוז , צ'אק לידל , טיטו אורטיז , רויס גרייסי , דן הנדרסון

שלי

1.הויס גרייסי-אחד מעמודי היסודות ושינה את הלך החשיבה לגבי כל אומניות הלחימה והיה אלוף במשקל פתוח ללא חוקים
2.רנדי קוטור-הביא את ה-MMA לקהל הרחב אלוף בשתי דוויזיות עם קריירה דרמטית והישג דרמטי בגיל 43(מהיעדר תחרות) קצת אוברייטד לטעמי אבל מורשת גדולה יש לבחור
3.צ'אק לידל-מאותם טעמים של קוטור רק שהוא לא היה אוברייטד והוא היה מלך בתקופתו
4.דן הנדרסון לוחם גדול משלושתם אבל הם עשו ל-MMA מה שאף אחד לא עשה, דן היה אלוף ב-WW MW LHW והתחרה גם ב-HW קרבות מרתקים לעולם לא מוותר ולוחם דגול שלא פחד מאף אתגר
4.פידור-שקלתי להוציא אותו החוצה זקנתו ביישה את נעוריו אבל בכל זאת הוא היה אלוף חולני וסוג של סייבורג
5.בי ג'י פן-אלוף בשני דוויזיות לוחם מלהיב שלא מפחד מכלום(אחד הבזבוזים למרות ההישגים הגדולים)
6.מאט היוז-אלוף דומיננטי במשך שנים והאלוף הכי גדול בהיסטוריית ה-WW בקרוב ינושל ע"י GSP
7.נוגיירה-האנדרטייקר של ה-MMA עם יכולת להתאושש במצבים קשים תמיד נותן הכל ולא מפחד מאתגרים
8.שוגאן רואה-אלוף גדול ואגדה בפני עצמה הפיטבול של ה-MMA אחד הלוחמים המלהיבים ביותר שדרכו באוקטגון
9.GSP-זן חדש של לוחם שלם ביותר היה תופס מקום יותר גבוה אם היה משמיד את יריביו סטייל התלמיד שלו רורי
10.אנדרסון סילבה-הסטרייקר הגדול ביותר נלחם כמו מאסטר עם סטריק אדיר שמתחרה בסטריק של אנדרטייקר ברסלמניה
11.ראמפייג'\סקוראבה-היו יחצנים אדירים ולחומים מעולים
12,טיטו אורטיז-אפשר להסתלבט אבל הוא היה בלתי עציר תקופה ארוכה ואלוף דומיננטי עם מורשת

עתידים להכנס ג'ונס ורורי מקדונלד
גילוי נאות כל הלוחמים שהיו אלופים בשני דוויזיות הם אגדות בה"א הידיעה
גם כן הענקתי חשיבות לחשיפה לאהדה ולדרמה שהם יצרו..

למעלה