מי המרכזי

זיקוקית

New member
האם הוא באמת ענה לי כיצד קורה

שהירח תמיד מראה לנו את אותו צד
הוא רק התחכם ותקף בצורה לא עניינית. האם אתה יכול להבין מן התשובות שלו כיצד קרה שהירח מראה לנו כל הזמן רק את אותו צד
האם יש לך השערה משלך להסבר התופעה

ירח41

New member
מצטער על אי ההבנה שנגרמת עקב

השימוש שלי במשתמש של אימי. אני באמת זכר, בן 17 ולא 42. הוא לא התחכם, הוא העלה השערה כי הסיבה לכך שהירח מראה תמיד את אותו צד במקרה. אם לדוגמא תעצמי את עינייך ותזרקי לתוך נהר אבן, ואז תפתחי אותן לבדוק איפה הוא פגע, תוכלי לומר: "מגוכח שפגעתי במקום הזה, שכן יש קרוב ל10000 מקומות אחרים בהם יכולתי לפגוע." אך למרות זאת, פגעת. אני לא מאמין שהתופעה כל כך מיוחדת כך שהיא מצריכה הסבר, זה לא שכל כוכבי הלכת מראים את אותו הצד או שמכל כוכב לכת שנסתכל ממנו על הירח נראה את אותו צד. מצטער על אי ההבנה, כל טוב.

זיקוקית

New member
ואני כל כך קיויתי...

שלום לך עלם חמודות בן 17. בגללך עברתי שוב על התכתובת עם ק ו ס ם אך לא מצאתי אפילו מקום אחד בו הוא ענה על שאלתי. נראה לי שהוא פשוט מנצל במות פתוחות כדי לתת דרור ליצר פרסום עצמי שלו, והוא עושה את זה באופן עלוב ביותר. בפינגפונג המתיש והממושך הזה איבדתי זמן יקר ויצאתי ממנו מלאה תחושת גועל, בעיקר מעצמי על שום שנגררתי לויכוח סרק מטופש שכזה. ולעניין המרכזי: כל גרמי השמים נראים לעינינו מסתובבים סביב עצמם במגוון גדול של מהירויות. רק הירח נראה לנו כאילו אינו מסתובב סביב עצמו. זו תופעה חריגה המצריכה הסבר. האם אינך סבור כך
האם יש לך הסבר יותר פשוט מן ההסבר שנתתי
חן חן על תשומת הלב

זיקוקית

New member
סלחי לי, אחותי. פשוט הפורום הזה מלא

בבני המין השני, אז תייקתי שם גם אותך. טוב לראות שאני לא הבת היחידה

Caligola

New member
מצאתי בשבילך תשובה -

זה תופעה המכונה tidal locking, ובתופעה הנ"ל גוף אסטרונומי אחד תמיד יראה לגוף אסטרונומי אחר את אותו הצד, ולמעשה התופעה הזאת מתרחשת על פי הכתוב במאמר שקישרתי אליו בכמעט ובכל הירחים במערכת השמש שלנו. כל הכבוד ל-Google..

זיקוקית

New member
ובכן

ראשית, אני שמחה לראות שאני לא לבד בעולם עם השאלה הזאת. המאמר מתאר את התופעה אך לא נכנס להוכחות והנמקות גאומטריות. אך, למרות זאת, עלי לציין שהא מסבר את האוזן ביתר הצלחה ממני. שוב תודה וכל הכבוד לך

למעלה