תוספת לאבנר
יצחק רבין: "פנקס שרות" עמ´ 550, 551 " הרמטכ"ל (מוטה גור) לא טרח להסתיר שאינו נלהב לבצע את הפעולה (נגד המתנחלים). נחנקתי מזעם. בגוש אמונים ראיתי תופעה חמורה ביותר, סרטן בגופה של הדמוקרטיה הישראלית. אין מאבק כזה (בהם) יכול להתנהל אך ורק באמצעות כידוני צה"ל, ואין הוא יכול לעלות יפה כאשר מפלגת העבודה חצויה בגישתה כלפי הגוש, ושר הביטחון (שמעון פרס - הממונה על כידוני צה"ל) מגדיר אותם כ´אידאליסטים אמיתיים´ " מעריב 25.1.85 ידיעה שכותרתה " עובד מדינה ניסה להבריח חומר פוליטי למישכן הכנסת מאת גדעון רייכר אנשי מישמר הכנסת נדהמו: פקיד המדינה הבכיר גדעון ספירו , החזיק בתיקו התפוח צרור גדול של הצהרות פוליטיות שנועדו לחלוקה בין חברי הכנסת... רק לחברי כנסת מותר להכניס חומר פוליטי למישכן , הסבירו אנשי המשמר הערניים למר ספירו ... אנשי "הרשימה המתקדמת" נזעקו להדן על כבודו של החומר המחולל של החומר הפוליטי והוא הוכנס על ידם לכנסת. בין השאר קבע בו מר ספירו:" אני מאמין שבמלחמת לבנון ביצע הצבא פשעי מלחמה ... אני רואה במתנחלים החמושים חלק מכוחות הכיבוש ובהתנחלויות מיבצרים המהווים יעד לגיטימי להתנגדות הפלסטינית, ואני סבור כי חיסול מתנחלים אינו רצח "..(, הידיעה של גדעון רייכר , גם בהמשכה, מתיחסת רק לעבירה של הכנסת חומר פוליטי לבנין הכנסת, לא להסתה להשמדת היהודים) במוסף מעריב ( 30.4.93) התפרסם ראיון של בילי מוסקונה לרמן עם עו"ד לאה צמל שבסופו מובא דו השיח. צמל: גדלתי על השואה. …מוסקונה: תגידי לפחות שאת נגד פגיעה בחיי אדם. צמל: זה לא יהיה נכון כי אני בעד פגיעה במתנחלים. הקצין אמר לו: "מבחינתי, המילואים שהכי אשמח לבוא אליהם, זה כשיגידו לי לפנות את המתנחלים. אבל, יש כמה התנחלויות, כמו תפוח ויצהר, שלא צריך רק לפנות, אלא צריך לרסס אותם ולהרוג את כולם... צריך לתפוס את האנשים האלה ולעשות להם כמו בשואה. מבחינתי להרוג אותם זה בכלל לא נחשב להרוג בני-אדם, אלא רק חיסול עשבים שוטים". ידיעות ל´ באב תשנט 12.8.99