מי הרג את ג'ופרי?

osravan

New member
מי הרג את ג'ופרי?

היי. נראה לי ששאלו את השאלה הזאת קודם, אבל בכל זאת: אצבעון מספר לסאנסה שמלכת הקוצים לקחה "אבן חן" מרשת השיער שלה, אבל מתי היא הספיקה להתקרב לג'ופרי כדי להרעיל אותו? לעומת זאת, מארגארי הייתה לידו כל הזמן... וחוץ מזה, ראינו ממותו של המלומד קרסן(שמת מאותו סוג רעל) שהרעל פועל מהר מאוד. ג'ופרי התחיל להיחנק אחרי שאכל מהעוגה, ורק מארגארי יכלה להרעיל את העוגה (הם אכלו מאותה צלחת אאל"ט). בכל מקרה, מה אתם חושבים?

הלדין

New member
מממ...

למיטב זיכרוני, הרעל היה בגביע, לא בעוגה. התשובה לכך היא בזריזות ידיה. חשוב על קוסם המוציא מטבע מאוזנו שהיה לפני רגע בידו. שנית, האבחנה שזהו "החונק" באה מפייסל. האיש לא הצליח לזהות את הרעל שהרג את ג'ון ארין - ולא הייתה לו סיבה להסתיר את העובדה שג'ון הורעל (למרות שאם סרסיי שמעה על מחקריו של המנוח, הייתה לו סיבה לשתוק). יכול להיות שזה רעל אחר. מי שהכין את הרעל היה 'אצבעון' או לפחות הייתה לו יד בהכנתו - אינני חושב שהחלטתו לרצוח את ג'ופרי באה במועד מתאים להכנת אספקה פרטית של "החונק". (דבר שלוקח זמן לדברי קרסן)

אגב אצבעון

מעניין אותי לדעת תחת מי ובעזרת מי הוא פועל.זהו אחד הדברים שאני מחכה להם בספר(ים) הבא(ים).

Arya Stark

New member
לא נראה לי

שאצבעון עובד תחת מישהו. אצבעון עובד תחת עצמו, למען עצמו תוך כדי ניצולם של אחרים. ומן הסתם גם יומו יגיע...

nedisrael

New member
תשובה ושאלה

קודם כל התשובה. ג'ופרי אכל מהעוגה ואז שתה לגימה גדולה מגביע היין, רק אז הוא החל להיחנק. בתחילה חשבו שהוא נחנק מהעוגה, לכן רבים האמינו שהוא גם מת מהעוגה. יותר הגיוני שהרעל היה ביין, מכיוון שהוא מתמוסס בנוזל ולא משאיר סימנים. לגבי מי הרעיל את ג'ופרי, מלכת הקוצים ישבו ממש ממש קרוב למארגארי ולג'ופרי, כך שהיא יכולה הייתה לבצע את המעשה. העניין הוא שלא נראה לי שהיא הייתה מסתכנת בהרעלתה של נכדתה האהובה. כך שאו שמארגארי ביצעה זאת, או שמלכת הקוצים עשתה זאת, אך מארגארי ידעה על כך מבעוד מועד. עכשיו לשאלה. מאיפה הכינוי שלך? מכיוון שיש יהודי ניו יורקי מאוד חביב בפורום העולמי עם אותו הכינוי.

osravan

New member
עלית עלי ../images/Emo5.gif

כן, גנבתי את הכינוי מהבחור בפורום העולמי... סתם כי זה מצלצל נחמד, ולא היה לי כוח להמציא כינוי מקורי. למרות שלא ידעתי שהוא יהודי חביב... עכשיו יש לי ייסורי מצפון.

nedisrael

New member
אני בטוח שלא יהיה לו אכפת.. ../images/Emo13.gif

רק שלא יתחילו לקרוא לך Raven כמו שהתחילו לקרוא לו. זה סיפור שנמשך שנים בפורום העולמי בו הוא מנסה להפסיק את התופעה. אפילו הקימו אגודה על שמו: The Ravenists. אנשים שם לקחו קצת יותר מדי אקסטזי

המממ...

ככל הנראה מלכת הקוצים הרעילה אותו משום שלא רצת שהוא יתחתן עם מארגירי -אולי היא חשבה ששידוך עם טומן יהיה עדיף. זה כיוון אחד (ולגבי שאלת ההתקרובת: זו לא בעיה באירוע צפוף כמו חתונה. מספיק שהיא ניגשה לברך את מארגיריולשרגע הפילה שם פירור של "חונק"). כיוון אחר הוא מארגירי, למרות תומתה לא נראית לי תמימה בכלל ואני לא אתפלא אם נגלה שהיא עשתה את זה פשוט כי היא שונאת את הסיטואציה של שידוך תמורת חרבות שבא על חשבון הגב שלה. אם לוקחים את תיאוריית הקשר הזו רחוק יותר, אפשר לומר שהיא בכלל לא מארגירי, היא אחת מחסרי הפנים, והיא מאוד טובה בזה. את החונק היא השיגה מ"רמות גנים" והקשר לפרחים רק סוחף את קו המחשבה עוד יותר. עוד כיוון רחוק מאוד: טיריון רצח אותו, הוא חי בהכחשה. כבר ראינו את הייחס שלו לשאי, יודע שהיא לא יותר מזונה ועדיין אוהב אותה. אבל אולי הכל שטויות. נתיב. (הולך לבנות סוכה)

זה לא טיריון...אצבעון אומר במפורש

לסאנסה שזו מלכת הוצים, ואני לא רואה סיבה שהוא ישקר לה. אבל מעניין מה שאתה אומר על מארגארי. ובכלל, כל דמות שאין לה POV יכולה בעצם להיות חסרת פנים...זה פותח הרבה אפשרויות לתיאוריות.

Vrock

New member
חסרי הפנים

נחשבים למתנקשים מקצועיים ביותר. הם יכולים להרוג כל אחד וללבוש צורות. אומרים שהמורה של אריה, סיריו, היה חסר-פנים וגם ז'אקן הג'האר היה חסר פנים. גם אומרים שמי שהרג את באלון גרייג'וי הוא חסר פנים. בכ"א לשכור חסרי פנים זה נורא יקר, ועושים את זה רק כשבאמת רוצים להיפטר ממישהוא.

Doji

New member
אני חושב שאתה טועה בקשר לבאלון

יש
רציני בהמשך לסופת חרבות. אני חושב שאתה טועה בקשר לבאלון גרייג'וי - לא הרג אותו מתנקש חסר פנים. מליסנדרה עשתה כישוף עם 3 עלוקות מלאות דם שסטאניס זרק לאש - כל אחת עבור מלך Usurper אחר (אגב, איך תרגמו את המילה Usurper בתרגום לעברית של הספר? "מלך שתפס את השלטון שלא כדין"??) - באלון גרייג'וי, ג'ופרי באראטון
ורוב סטארק. אם אני זוכר נכון באלון גרייג'וי נהרג כאשר ניסה לחצות את אחד הגשרים הצרים בארמון שלו. רוח חזקה נשבה והעיפה אותו. מצאו את גופתו כעבור כמה ימים כשנסחף לחוף וסרטנים אכלו לו את הפנים.

Vrock

New member
מה התבלבלתי עם העלוקות?

מה עם רנלי? הוא לא היה קשור לעלוקות? בכ"א עדיין כמעט כולם מאמינים(בסיפור) שבאלון נההרג ע"י מתנקש חסר פנים.

זה לא סותר.

גם רוב נהרג בידי רוז בולטון וג'ופרי בידי מלכת הקוצים, אבל מה שגרם לכך (אולי) היו העלוקות של מליסנדרה. כך שאין מניע שבאלון ייהרג בידי מתנקש חסר פנים.

למעלה