אצלי זה ככה, מגילה
מאז אפריל 2000 אני "מטופלת"/במעקב באיכילוב. אני משתדלת שדר´ צ´פמן ודר´ חילקביץ יבדקו אותי לסרוגין. חשוב שתהייה יותר מנקודת מבט אחת. דר´ חן התחיל לקבל אצלינו בקופה, לאחר שהפקידה שנותנת את הטופסי 17הסבירה לי שמבחינה רישמית מי שיכול לתת אישורים רישמיים הוא הרופא של הקופה, החלטתי לגשת אליו. מי שאמרה לי דר´ חן מטפל גם MS היא דר´ חילקביץ, בצרוף מילים חמות מאוד. ד"א הנירולוג הקודם שהיה לנו בקופה אמר בפירוש שהוא MS היא לא בתחומו הספציפי. לקח לי כמעט חצי שנה להגיע אליו (מנטלית, תור קבעתי תוך מס´ ימים), באתי אליו בליווי אמא שלי, לאחר הביקור האחרון שלי באיכילוב. עם שאלות רבות לגבי הלידה הצפויה וגם בקשר להמשך הדרך. דר´ צ´פמן רוצה שאני אחליט לגבי המשך הטיפול כבר לפני הלידה. שדר´ חן מאוד סבלני, ומקדיש את כל תשומת הלב לכל פצינט ופצינט (זו הסיבה שחיכינו מעל שעה לאחר השעה שנקבעה התור). הוא היא מספיק סבלני להסביר גם לאמי פרטים לגבי המחלה. הדעה שלו היא שלאחר הלידה צריך לערוך הערכה מחדש של המצב שלי, כולל MRI, והאם אני צריכה לקבל טיפול תרופתי. הרגשתי מאוד נוח לפרוש בפניו את הספקות שלי לגבי הביצועים של התרופות הקימות. הוא גם ערך לי בדיקה נירולוגית, קצרה, ידיים, רגלים וכו´. הוא הסביר לנו שניתן לערוך בדיקה נירולוגית במס´ דקות או השעה ולהגיע לאותה מסקנה. כמו שזה נראה אני מתכוונת להמשיך "להנות משני העולמות", בי"ח וקופ"ח. אבל לפני ההחלטה לגבי הטיפול אני אגש להתיעץ אם רופא נוסף מבחירים, ורצוי לא מאזור המרכז. נ.ב כשיצאנו מדר´ חן, אמא שלי אמרה לי, שאם האי חשבה שהיא לא מבינה את המחלה הזו, אז עכשיו היא בטוחה שהיא לא מבינה.