מי השחקן/שחקנית האהוב/ה עליכם בסדרה?

רוברט קרלייל (רמפל) (
לעונה 2)

אני פשוט נדהם מהיכולות משחק של השחקן הזה. מצד אחד הוא משחק את מר גולד שהוא מאוד רגוע ואנושי לעומת רמפל שהוא מין שדון קפיצי ומעורר חלחלה. כל פעם שאני רואה את מר גולד או את רמפל קשה לי לדמיין ששניהם משוחקים בידי אותו אחד, כי הם שונים כל כך אחד מהשני.
בסצנה בפרק הראשון של עונה 2 (אם אני לא טועה), כשרמפל מסביר לרג'ינה על המעבר בין עולמות ואומר "Magic!" בקול של רמפל פלטתי מין "וואו" מוזר כזה של התלהבות.
גם בחלום של בל בפרק 5 כשהפנים של גולד הופכים לפנים של רמפל אני הייתי ממש המום (מה שמצדיק את הדברים שאמרתי מקודם).

אז בקיצור,
אני מצדיע לך, רוברט!

Shiri from the block

Active member
לאנה פארילה (רג'ינה מילס)
ובהמשך לתשובתך למטה על רוברט,
אפשר להגיד אותו הדבר על לאנה שהיא משחקת בעצם שלושה תפקידים (כמו רוברט)
שזה רג'ינה הטובה (לפני שדניאל נהרג)
המלכה הרעה
ורג'ינה מילס
וגם לה יש רגעים שהיא עוברת מרג'ינה מילס המתונה לפתאום המלכה הרעה באותה סצינה..
אז מבחינתי היא גם אדירה. היא מדהימה. אני לגמרי מאוהבת בה.
בנוסף בראיונות שראיתי שלה היא מאוד מאוד מתוקה, מאוד נחמדה, מאוד מנומסת, מצחיקה, חברותית, ופשוט באמת באמת מדהימה!

כמוך, רמפל/גולד

בהתחלה שנאתי את רמפל, הצחוק שלו, הקול שלו, הפנים המוזרות, אבל לאט לאט הוא ממש התחבב עלי, ואז מר גולד עם הקסם האישי שלו, הסיפור חיים שלו.....
וזהו כבש את ליבי לחלוטין!
כבר שמתי את התמונה הזו בעבר, אבל השרשור דורש.

shirush3

New member
את אמורה לגלות כל מיני שטויות

ויש שם קצת הסברים על הדמויות והכל לא ממש התקדמתי בו בשביל לדעת

Shiri from the block

Active member
ברור! סיימתי אותו
אבל כל פרק עד כמה שהבנתי מביאים רמזים חדשים ולא נכנסתי כבר שבוע וחצי אז לא יודעת מה נסגר שם..

Y. Welis

New member
שילגי. פנים נהדרות וקול תיאטרלי. שילוב נדיר

כי באמריקה לרוב לא משקיעים בקול תיאטרלי, כמו באנגליה למשל, שם כל שחקן יודע דיקציה ולבטא נכון ולהפעיל את הקול שלו. יש תחושה שהיא באה מתיאטרון. נדיר היום.

באמריקה יש שחקנים מצליחים שבקושי אפשר להבין מה הם אומרים, כמו הילד הנרי כאן - ג'ארד משהו, שסובל מ'לספסת'. באנגליה לא היה לו סיכוי להתקבל כשחקן.

אחריהם ג'ניפר מוריסון - יציבה וטובה; ליינה פארילה - אינטנסיבית, אבל חבל שאינה מודעת לעצמה. היה יכול להוסיף לה. ר' את זו שמשחקת את אמה, ברברה הרשי. נהנית מכל שניה...; ג'וש דאלאס - משכנע בפיזיות שלו ובאידיאליזם שהוא מקרין. מאוד מרעננים. הסצינה שלו ושל שילגי בפתיחה של הפיילוט, היתה משהו מרענן, שמבחינתי שיכנע על הרגע הראשון.
זה לא היה עוד קטע אגדתי מסדרות דומות (כמו סידרת האגדות של שלי דובאל, למי שזוכר), או 'סיפורי עמים', אלא אנשים אמיתיים שחיים את זה. עליו זה גם ניכר.

עם רוברט קארלייל (גולד/רמפ') יש לי בעיה ולא מעכשיו. הוא היה מעולה בעבר (קנה את עולמו עם 'טריינספוטינג' וסצינות ההזעם שלו), אבל מאז הלך ונחלש ('פול מונטי'). בסידרה האחרונה שלו, שגם הופקה בקנדה - 'סטארגייט יוניברס', הוא אפילו נעשה בלתי נסבל, אם כי גם בהשפעת הדמות שלו, שהיתה מהמעצבנות שנכתבו (עד שבסוף סולקה בשקט, בלי שזה יועיל לסידרה שחוסלה אחרי עונה 2).

כאן לדעתי הוא חלש לעיתים כרמפ', ובקושי מסווה את מבטאו הסקוטי הכבד כ-גולד (מעדיף להגות R כמו בצרפתית, מאשר כמו באנגלית אמריקאית, כי גם זה מקובל במבטא הסקוטי). לדעתי זה סוג של השקעה מועטה. יש בריטים ואוסטרלים שלמדו מבטא אמריקאי בצורה מושלמת, ולא ברור מה מונע ממנו. לדעתי הוא לא משקיע במשחק כבר כמה שנים.

בצד האופי, אספוזיטו השחור (סידני) מצויין ועושה עבודה יפה גם ב'רבולושן' (חבל שלא חוזר יותר כ-ג'יני); אגברג (הגמד גראמפי) נחמד גם, וכן לעיתים גם ג'פרסון, אם כי קצת נעול על משבצת המטורף הסידרתי.

איון ביילי גם מרענן. מגיע לו להצליח יותר, כמו לבראדלי קופר. זוכר אותו מעונה 13 של ER (בלי זקן), ואת משפחתו האירית הענקית (הוא אכן ממוצא אירי), שמוירה טירני פוגשת באחד הפרקים.

האחרים קצת יותר פלקטיים, אבל זה לא נורא כי הסיפור טוב וסוחף.

אתה תמיד מדהים אותי עם הזכרון וההבחנות שלך!!

.
עניין ההבעה, השפה מאוד מעניין, כי אני לא שמתי לב למה שרשמת,
אבל מצד שני כל אלו בעצם בתת מודע שלנו, כי אני מאוד אוהבת לשמוע את סנו/מרימרגרט מדברת ומצד שני בל לא! אולי זו הסיבה?

Y. Welis

New member
תודה! וכן - אני מאמין שזה משפיע על החוויה

היא יכולה להישמע דרמטית מאוד, גם בלי קשר להבעה שלה. היא יכלה לדובב בסידרה מצויירת באותה מידה את תפקיד המלכה. כדאי להקשיב לה מבלי להסתכל עליה.

ל-בל (אמילי דה רייווין - היתה ב'רוזוול' וכן 'אבודים') יש מבטא אוסטרלי מורגש לעיתים (כי היא משם), וקול די ממוצע.

Shiri from the block

Active member
מבטא שמורגש לפעמים? הוא מורגש כל הזמן חח שומעים את המבטא האוסטרלי שלה באופן ברור גם באבודים וגם בסדרה הזאת..
ובאמת חבל שהיא לא מנסה לעשות מבטא אמריקאי כי קשה להבין אותה רוב הזמן

וואו. מסכימה מאוד

מסכימה מאוד לגבי ג'ניפר גודווין. אהבתי אותה מאוד בביג לאב המצויינת. היא שחקנית מדהימה, אפשר להבין בדיוק מה הדמות חושבת ומרגישה מהאינטונציה של הקול שלה. אחת מהסצנות הכי טובות שלה הייתה בעונה הראשונה שהיא נפרדת מצ'ארמינג בפעם האחרונה אחרי ששחררו אותה מהכלא.
את צ'ארמנג לא הכרתי לפני, אבל הוא מאוד משכנע בתור דמות אצילית. קצת יותר מידי לפעמים, אבל יש לו כריזמה כובשת.
רמפל - אני שומרת חסד נעורים לביגבי. הוא שחקן מדהים. אני דווקא אהבתי אותו בסטרגייט, למרות הדמות המטופשת שהתעקשו לתפור לו (וחבל שהסדרה לא הצליחה, ממש אהבתי אותה)
ר'גינה - דמות מעניינת מאוד, השחקנית טובה מאוד במשחק דרמטי.
אמה - אני מתה עליה! עוד מהאוס אהבתי לראות אותה נכנסת לדמות.
אוגוסט - לא הכרתי אותו קודם, ואם כן, אז אני לא מזהה. אני מאוד אוהבת אותו, יש בו משהו כובש שגורם לי לרצות לראות ולשמוע אותו.

Y. Welis

New member
אגב הקול שלה, מסתבר שהיא עשתה קולות לכמה

דברים - סידרת אנימציה של טום האנקס בשם Electric City, וסידרה זכורה בשם 'רובו צ'יקן'. הקול שלה מיוחד ויכול להיות מעניין יותר.

אגב ב-IMDB נכתב שהיא 1.68, כאשר בתמונה הזכורה שהעליתי, היא 1.66... מעניין אם הוסיפו שם לעוד אנשים סנטימטרים.

ראיון שלה מהשנה שעברה לסרט רומנטי עם קייט האדסון -
http://www.imdb.com/video/imdb/vi3003292953/
יש לה כבר בהיסטוריה שלה 34 שנים... לא להאמין.

Y. Welis

New member
משהו מעניין - סידרה דומה לפני עשר שנים:

'הממלכה העשירית'.
http://www.imdb.com/title/tt0207275/

על אב ובתו (לארוקט מ'בית דין לילי'; קימברלי ויליאמס מ'אבי הכלה') שבעזרת קסם כלשהו עוברים לממלכה קסומה, שבה אפשר לפגוש את כל הדמויות מהסיפורים (שלגיה, כיפה אדומה ועוד).
כוללת עם בחירה מעניינת לשילגיה שם - קמרין מאנהיים (העו"ד הענקית מ'הפרקליטים', עם 10 העגילים)...

כוללת גם הופעה מעניינת של שחקן גדול - רוטגר האוור, כ-צייד. כנראה מחווה לתפקיד הקלאסי שלו ב'ליידי נץ' בזמנו (וגם וורטיגרן ב'מרלין' המיני-סידרה, שהיתה מצויינת).

יש רק 9 פרקים ונראה שלא תוכננו עוד (פחות או יותר מיני-סידרה). מעניין.

למעלה